reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Jutrzenko chamstwo straszne, aż szkoda słów :wściekła/y::no:. ale faktycznie przypatrz się sąsiadom, bo u moich rodziców na działce na tej zasadzie ginęły aronie, porzeczki i agrest. też dziwnym trafem zawsze kiedy akurat zdążyły dojrzeć. rodzice olewali sprawę, ale do momentu aż wycieli im przed świętami 5 świerków srebrnych. wtedy sprawa poszła na policję.

Nikola 100 lat dla Wiki!

Sonka naprawdę fajnie czytać o takiej fajnej babci. moja mama pewnie też oszaleje, co prawda ma już dwóch wnuków, ale dziewczynka to dziewczynka ;-)

Aguga udanej imprezy!

reklama
wiecie w sumie z tej strony co my je mamy to nie ma sasiadow, tzn jest dzialka na ktorej tacy dalsi sasiedzi maja jakies zarosniete pole co niby troche truskawek, malin itd maja. No chyba ze lazili i zobaczyli ze mamy i zebrali, sasiada z boku i z przodu nie podejrzewam absolutnie.
Takze tylko Ci jedni wchodza w gre, bo nie sadze ze ktos z daleka wiedzial ze mamy borowki, zwlaszcza ze my przy dordze glownej nie mieszkamy

ide spac bo ziewam

a
ja też mam kryzys internetowy, a do tego ósemkę w nataciu od 3 dni czyli ząbkowanie na całego

To chyba jakiś tydzień mądrości był, bo moje dziąsła rozpulchnione i pocharatane na maksa.

My mieliśmy intensywny weekend. Wczoraj wycieczka Kruszwica-Toruń i Ciechocinek a na koniec jeszcze imieniny mojej chrzesnej- w sumie jakies 350 km w drodze ale na szczescie na raty :)

Dobranoc wszystkim

Paula - dzięki za dobre słowo:-), stęskniłam się za mamą, ciągle siedzimy i gadamy, a dziś znowu zakupy i Majka ma kolejne ubranka - babcia ja rozpuszcza aż strach, dziś zarządziła malowanie paznokci :-) , Majka w 7 niebie :-), bo razem z babcia ma niebieskie paznokcie :-)

Paula - jak stoisz z remontem? widać światełko w tunelu?

Kochana mama i babcia :-)
Remont.... Światełka nie widać, ale nowy tunel tak. Okazało się, że wc kompakcik jest troszkę inny niż ten co stał dotychczas i trzeba przerabiać rury, oprócz tego zmiana baterii na wannie też wymaga kucia dziury w ścianie i podciągnięcie rur (teraz była bateria nawannowa, a kupić taką graniczy z cudem), kupimy więc ścienną i wpuścimy rury. To już dziś. W kuchni płytki już leżą, dzisiaj fugowanie, malowanie ścian i jutro wprowadzimy meble. A z łazienką to pewnie jeszcze chwilę potrwa..
Jak już się remont skończy to wypiorę ubranka 0-3m w dziecięcym proszku, przygotuję wszystko dla Maleństwa jak należy i może będę miała chwilkę na odpoczynek ;-). Mam nadzieję, że się ze wszystkim do października wyrobię :-)

Jutrzenko też bym się wściekła i to bardzo. Najgorsze jest takie pomieszanie wściekłości z rozczarowaniem i ta wiedza, że nic już się nie zrobi. Mam nadzieję, ze dziś jest Ci już lepiej.
Nikola wszystkiego najlepszego dla Wiki Zobacz załącznik 484841
Miłego dnia mamusie!

Witam się poniedziałkowo

Jutrzenka ale bym się wkur..... ludzie to są prostaki naprawdę szkoda nerwów na takich ,może dostana takiego zatwardzenia po nich że im dupsko rozerwie :-D

Nikola wszystkiego dobrego dla twojej córci :-)

Netika tak rodzę w wojewódzkim a nie znasz nazwiska tej położnej? wiesz ja o tym szpitalu dobrych opinii nie słyszałam ale mają najlepszy sprzęt to po pierwsze a po drugie sama bez położnej bym się tam nie wybrała :no:
Właśnie o tych pozycjach to jest super mówiła że mogę w każdej no ale zobaczymy i z tym dzieciatkiem to prawda leży się 2 godzinki :tak: jestem ciekawa co to za położna może moja :sorry2: mój lekarz jest z wyspiana ale nie znam stamtąd żadnej położnej.

Mamba,sonka,netika podam tu ten spis on jest krótki bo tylko ogólnikowo na razie mi dała a na dwa tygodnie przed porodem i tak muszę się z nią spotkać przekazać wiadomości z wizyty ostatniej od lekarza i wtedy mi skompletuje wszystko :
-dokumenty (dowód ubezpieczenia!,grupa krwi,karta ciąży,dowód,karta chipowa)
-przybory toaletowe
-podkłady SENI
-podpaski Bella
-termometr
-koszula do porodu lub t-shirt dłuższy
-2 koszule do karmienia
-kapcie
-2 reczniki
-reczniki papierowe
-woda mineralna 2x1,5l i mała z dziubkiem do picia
-5 pieluch tetrowych
-1 flanelowa
-pampersy
-recznik dla dziecka
-ubranka(body,śpioszki,rękawiczki lub skarpetki)
-chusteczki do pupy
-maść do pupy alantan

Dla taty jak będzie rodzić to 25zł na ubranko i kapcie albo folię na buty.

Także chyba taka standardowa lista.

Dziś się znów wierciłam ja już w ogólę nie umiem się wyspać.Brzuch mnie pobolewa.Jestem już marudna jak stara baba a gdzie tam jeszcze 2 miechy.

Witam w poniedziałek,zaraz będę się zbierać na wizytkę.
Ptyśka oj ze mnie też taki słonik,ciężko się poruszać stać itd,a wieczorami to już w ogóle.Najgorzej to siada mi kręgosłup :-(
Paula,ale jak pięknie i świeżo będziesz miała w domku ,zdążycie na pewno ze wszystkim
Nikola wszystkiego najlepszego dla Wiktorii z okazji 5 urodzin.
Polcia ja mam wyłożone i wstępnie wyprane w czerwcu ubranka ,ale tylko do rozmiaru 62 , 68 mam w pudle i później tylko do pralki rzucę.Reszta 74 wzwyż mam w pudłach na strychu bo to pewnie troszkę czasu minie zanim junior je założy. Teraz jak słonko będzie u nas to piorę tylko 56-62 ,reszty nie

Paula- czyli już światełko w tunelu jest-przynajmniej od strony kuchni :-) Podeślij swoją ekipę remontową do mnie,bo mój mąż cos się ociąga :rofl2:.

Moja ekipa to właśnie mąż i tata. Muszę stać nad nimi z kijem, bo też by się ociągali :tak: A w niedzielę mają NIEDZIELĘ - i tu wymowne spojrzenie :-D
Ale daję im czasami odpocząć ;-)

reklama
Teraz jak słonko będzie u nas to piorę tylko 56-62 ,reszty nie
no ja wlasnie mam taki sam plan. na pewno nie będę prała wszystkiego - bez sensu szykować ubranka, które się przydadzą za kilka (albo nawet kilkanaście) miesięcy :tak:. Teraz najwazniejsze są te na 0-3 mies. Ale z ciekawości zapytałam jak to u was jest :tak:.

Polcia ja się nie wypowiadam bo ja nic nie poprałam jeszcze :-( czekam na męża za tydzień ma urlop to pomoże prasować :-D
ja też nic nie poprałam :-D ale zamierzam się za to zabrać od połowy sierpnia dopiero ;-) co do tych "bajerów" to sie nie wypowiem,bo mój pierwszy poród trwał godzinę, drugi zwykle trwa jeszcze krócej, więc nawet nie zdążę pomyślec o żadnych wspomagaczach :-D

Paula- to mi chociaż kija podeślij,może pomoże :-D:-D a tak na poważnie,to tata robi remont u siebie na dole, więc mężowi nie ma jak pomóc. Może jeden drugiego by troche mobilizował :-p

uuuuuh,lece sprzatać bo samo się nie zrobi :sorry2:

Do góry