reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Majeczka a jak Ci wyszlo ze po macierzynskim i urlopie to wakacje wypadna. Ja poprzednio po 5 m-cach wrocilam. Teraz jest troche wiecej macierzyskiego ale nie az tyle zeby do wakacji siedziec. No chyba ze masz urlo z paru lat zalegly

orientacyjnie to napisalam, ale juz liczę - biorąc pod uwagę mój termin 2 listopada - do początku kwietnia bede na macierzynskim + 4 tyg dodatkowego maciezynskiego, wiec wypada początek maja. urlopu z tego roku (ktorego nie ruszam juz) mam jeszcze 26dni, wiec kolejny miesiąc, a nawet 1,5 m-ca. zatem polowa czerwca - to juz wakacje

reklama
witam ja wczoraj zabrałam się za wyciąganie ubranek dzidziusiowych połowę wyciągnęłam takich na pierwsze miesiące ale kurde zostało mi 12 pudeł i nie wiem w którym jest reszta bo mój mi wszystko pomieszał przestawiając pudła kurde i teraz z tydzień szukania:-:)angry: normalnie mam ochote mu nakopać nie powiem gdzie

Kaka chodzę spać o 23 ,i jestem już 4.30 ,najpóźniej 5 rano wyspana.
A i tak w tym tygodniu nie wyrabiam z wszystkim.Dziś na 10 do szkoły nawystępy ,potem 11.40 do szkoły angielskiego ,jeszcze po drodze zapłacic za przedszkole bo zmienili i płatne nie do 10. września ,a do 10 lipca -a nas wtedy nie ma.
Kosz prasowania na wyjazd czeka ,bo poza planem wczoraj wskoczyły wiśnie,i jeszcze małe zakupy na wyjazd dla mnie--bo trykotki za małe w biuściea myślalam ,że biust wróci po niepowodzeniu do normalnych rozmiarów ,ale nie wrócił.
sandy naprawdę pożycz trochę twojej energii

witam i ja:-) Sandy jestes niezmordowana spisz tyle co napoleon hehe
anc dobrze ze same dobre wiesci:tak:oby tak do konca :tak::-)

ja dzis kiepski dzien mam jakos mam dolek znowu....wczoraj nam dali kase za sailek meza ale nic sie niezgadza....czekamy az list przysla z wyjasnieniem ile czego zaplacili i za jaki okres czasu to jest kasa bo wplynelo za malo jakos. minelo juz 5 tyg oni policzyli wniosek od 25 maja a bezrobotny jest od 15 maja....teraz maja 2 tyg zeby rozpatrzyc jego wniosek o oddanie kasy za czas 15-25 maj:no: grunt ze cos wplynelo i rachunki zaplacilam wiec ufffff
maz wlasnie poszedl na kolejna juz rozmowe o prace...jakos sie nie nastawiam na nic bo srednio co drugi dzien na rozmowy chodzi i jak do tej pory nic z tego nie wyniklo:-(
oby wypłacili zaległą kasiorkę

Nikolaa powodzenia w szukaniu ,mysmy to przechodzili na tamtegorocznych wakacjach a jak znaleźlismy samochód to go rozbiłam po tygodniu:) Chwała Bogu że dało się wszystko "poskładać" .Kupilismy Audi A4 kombi i wydaje mi się teraz za mały dla dwójki dzieci....
wiesz ja w sumie dlatego nie chce kombi bo w środku w zasadzie tyle samo miejsca co w sedanie tyle że bagażnik duży a szczerze ja aż tak dużego bagażnika nie potrzebuje a w tym oplu miejsca i z tyłu i z przodu bardzo dużo owszem bagażnik mniejszy na długość ale za to wyższy krowa by tam wlazła :-D

Nikola to fajnie że glukoza dobrze. ja też miałam po 1h niska ale chyba ok. ważne że nie za wysoka. i w smaku wcale tak zła nie była. poprostu mocno przesłodzona woda.

Emotion, nikolaa jakie kłucia, gdzie?? mi lekaż o szyjce nigdy nic nie mówi ;/
mnie czasem pochwa kuje ostatnio... (mam się martwić??)
ja też bez problemu zniosłam picie gorzej z kłuciem:-(

z kłuciami to spokojnie czasem ale podkreślam czasem mogą mocne kłucia i bóle w pochwie oznaczać skracanie ale nie zawsze jedno zakłucie na pewno nie oznacza że ci sie szyjka skróciła zresztą tak jak dziewczyny tu pisały czasem skracanie szyjki przebiega bez objawowo wiec wcale nie jest powiedziane......natomiast ja uważam że każdy przewlekły ból należy skonsultować z lekarzem
Ja sie uspokoiłam bo wizyta u kardio w sumie spoko echo i ekg wyszło dobrze, tetno nieco zbyt wysokie mam, kazała mi je śledzić bo mogło być podwyższone ze wzgledu na to że w zwiazku z wizitą byłam nieco zestresowana no i generalnie w ciąży niby może być nieco wyższe, zobaczymy jak bede miala wciaz tak wysokie mam przyjśc po porodzie bo leków żadnych teraz i tak by mi nie dała, no ale trzeba być dobrej myśli, bedzie oki;-) narazie mnie uspokoiła bo troche mnie te moje kłucia w klatce przerażały, szkoda tylko że za ten spokój zapąłcić musiałam 150 zeta:szok::szok::szok:
a tak swoją droga ciekawe co mnie jeszcze w tej ciazy będzie kłuło, jak nie w pochwie, to w klatce:-D:-D:-D
to dobrze że wsio oki!!!!!a tętno ja też mam podwyższone ale w ciży to normalne bo mamy więcej krwi i serce bardziej pompuje

ale bogini ma spuchnięte nogi i boli ja w spojeniu, więc obawiam się, że małż nie o takiej dziś marzył, a starał się ogromnie ....

kupiłam dziś tak piękne brokuły, że nic mnie jutro nie powstrzyma, przed zrobieniem makaronu z tuńczykiem i brokułami . nie jadłam z pół roku, pycha...
a przed chwilą zrobiliśmy koktajl poziomkowo - truskawkowy - no cudności, powoli zaczynam wracać do życia , ciasto czereśniowe stygnie... zaraz będzie mecz :-)
normalnie powalasz mnie tymi smakołykami kurde ale bym zjadła takie ciacho czereśniowe przepijając koktajlem

siedzę już ledwo żywa bo cały dzień na zakupach i na dodatek prawie nic nie kupiłam, nałaziłam się za dziecięcymi rzeczami, ciuszkami, ale jakoś nic mi nie wpadło w oko, a to co było ładne to w zabujczej cenie, także kupiłam tylko smoczka ale mojego bąbelka żeby nie wracać z pustymi rękoma no i sobie jedną bluzeczkę, taką zwykła na ramiączkach bo upały chyba idą
u mnie ładną pogodę w weekend nadają - fajnie bo szykuje nam się grill urodzinowy mojej rocznej siostrzenicy i cała rodzinka się zjedzie, a że będzie to na wsi to cały dzień na dworze
ale zawsze coś tam kupiłaś

My wczoraj podpisaliśmy oficjalnie umowę najmu nowego mieszkania:-)
to super gratki jeszcze raz mieszkanka

OOOOO a pochwal się gdzie to masz taki zajebisty ciucholand? nie bój się nie wykupię ci asortymentu :-D

W ogóle to się witam słonecznie :cool2:

Karola gratki za umowe :tak:

Ale dziś pięknie :-)
A mój brat my się jeszcze dobrze nie wyprowadziliśmy a on już se mierzy pokoje co gdzie se zrobi oj już mam wszystko w nosie naprawdę szkoda życia na nerwy i żale nic go nie nauczyło życie i to co się stało więc ja się już nie przejmuję .

Dziś lepimy z siostra pierogi ona z mięsem a ja ze szpinakiem także zagladne pewnie dopiero później więc proszę nie szalejcie idźcie się poopalać albo coś takiego :-D

Miłego dzionka !

no penie że szkoda życia na nerwy masz racje nie przejmuj się

buziaczki dla reszty napewno kogos pominełam wiec proszę się nie gniewać

witam i ja:)

jeśli chodzi o usg dopochwowe miałam 3 razy na początku ciąży. później już normalnie przez brzuch, ale podobno dopochwowe lepiej pozwala ocenić stan szyjki i łożyska. chyba gdzieś tak czytałam.

na problemy z kręgosłupem mogę spokojnie polecić spanie na takiej poduszce Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl
patent jest niby super prosty, ale mi naprawdę przyniósł ulgę. przynajmniej rano mogę się podnieść bez bólu. jest super też do oglądania telewizji czy siedzenia z laptopem. ja mam akurat tej firmy i mogę ją spokojnie polecić (fajne wykonanie, porządne, wymienne poszewki), ale mam świadomość, że nie jest najtańsza (ja dostałam w prezencie) więc można poszukać jakiegoś tańszego zamiennika, albo uszyć samemu. podobno ta poduszka jest też super przy karmieniu i przy siedzeniu po porodzie jak boli, ale to się wypowiem jak przetestuję w tych warunkach ;-).

co do kojca to też taki mam i mogę szczerze polecić, śpię na nim od 3 miesięcy i o jego skuteczności w 100% przekonałam się niedawno, w domu na kojcu spało mi się ok, ale doceniłam go jak pojechaliśmy do teściów i tam nocowaliśmy, wstałam jak połamana i pół dnia ledwo łaziłam, i na pewno to nie kwestia łóżka bo mamy tam tez bardzo wygodne, także teraz jak gdzieś będę jechała z noclegiem to biorę swoją poduchę bez dwóch zdań, a najbliższy wyjazd w sobotę do rodziców na wieś i pewnie zostanę tam na kilka dni, może nawet tydzień więc pierwszą rzeczą którą spakuję to będzie właśnie ta poducha

co do USG to ja nawet do 14tyg. miałam dopochwowe, kolejne było połówkowe i te było już przez brzuch, także to chyba kwestia lekarza który to robi i ułożenia dziecka, bo tym 14 tyg. próbował i tak i tak i lepszy obraz był na vaiginalnym

a ja dziś się dopiero zwlokłam z łóżka o 10 i to tylko dlatego że koleżanka zadzwoniła, tak pewnie bym jeszcze spała, ale to dobrze bo ostatnio przez długi czas męczyłam mnie bezsenność, a w tym tygodniu budzę się w nocy tylko z raz i zaraz zasypiam
mam plan dziś posprzątać w mieszkanku ale zaraz południe a ja w piżamie i bez śniadania jeszcze więc nie wiem czy w takim tempie uda mi się to zrealizować:-D

Mój Olek też w p-kolu prywatnym, ale dyżur wakacyjny jest tak jak pisałam dla dzieci, gdzie oboje rodziców jest pracujących no i na szczęście nie musimy płacić za wakacje skoro nie chodzimy. Z jednej strony fajnie, że posiedzimy sobie razem przed narodzinami Małej, ale z drugiwj strony p-kole to zawsze p-kole, dużo dzieci i zupełnie inne atrakcje. No i fakt, że w domu lżej. No ale w zeszłym roku daliśmy radę to i teraz. Moja siostra będzie przez całe wakacje u rodziców to razem sobie posiedzimy. Ogólnie u nas w wakacje zawsze ktoś przyjeżdża, a to dzieci mojej mamy siostry albo mojego taty więc i Olek ma zawsze jakieś towarzystwo do zabawy.

Witam i ja porannie:-) Wczoraj miałam zabiegany dzień i nie miałam siły i weny nic pisać, ale jako tako was nadrobiłam:-)
Azorek przykro mi z powodu pracy męża, ale na pewno następnym razem się uda za co trzymam mocno kciuki &&&&&&&&&&&&
Musa super, że z serduchem wszystko dobrze:-)
Karola gratuluję podpisania umowy na nowe mieszkanko:-) Co do samochodu to ja też jestem dumną posiadaczką fiata, tyle że punto - na razie nie ma jak zmienić więc rozważamy jak zmieścić do niego ogromny wózek i dwójkę dzieci:-D
Anć współczuje problemów z pęcherzem - a myślałaś, żeby zamiast tabletem i soków jeść suszoną żurawinę? Smakuje prawie jak rodzynki, no może jest ciut bardziej kwaskowata, ale bardzo smaczna:-)
Co do powrotu do pracy to też chciałabym wrócić jak najszybciej - raz, że finansowo nie damy rady z jednej pensji wyżyć a dwa, że jestem pracoholiczką i nie wyobrażam sobie siedzenia w domu i tylko zajmowania się dziećmi, chyba bym zwariowała:-p Chociaż zanim wykorzystam urlop macierzyński i zaległy urlop wypoczynkowy to dzieciaki będą miały prawie rok więc tragedii nie będzie jak w tym czasie do żłobka pójdą - o ile oczywiście uda się nam do żłobka dostać, mam jednak nadzieję, że tak bo niestety na prywatny żłobek dla dwójki dzieci nie będzie nas stać:no:
Co do kojca motherhood to ja też podpisuje się pod zachwytami nad nim - dużo lepiej mi się śpi, a i w dzień do poleżenia na kanapie super się sprawdza:-)
Ja mam dziś pierwsze ćwiczenia w szkole rodzenia i już się nie mogę doczekać:-)

Dzień dobry!!
Nadrabiam od wczoraj, bo mnie w pewnym momencie ufo porwało pt. wybieramy wózek:blink:. Znalazłam, zamówiłam i mam nadzieję, że będę zadowolona. Zdjęcie wkleję w odpowiednim wątku.

sonkaa jak mąż wyczyścił łazienki to lutra też!?!! Żadne baseny, ogórki małosolne (nawet te sól 0%) i inne podane przez Ciebie "czasozabieracze" Cię nie tłumaczą :cool2: Cieszę się, że wyglądasz jeszcze piękniej:-)
Dentysta... brzmi niefajnie, trzymam kciuki &&&&& żeby było bezboleśnie i przyjemnie jak u okulisty ;-)
Tylko błagam Zobacz załącznik 478987 ! Nie wklejaj zdjęć ciasta.
Karola ja mam jeden samochód, więc spoko nie wpadaj w kompleksy ;-)
jutrzenka też czekam na wieści jak odmieniła Cię nowa fryzura :-)
anć również nie lubię wydać 70zł na nic:wściekła/y: Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie lepszy:happy2:
Kaka82 współczuję dużego wydatku, złośliwe są rzeczy martwe :angry:

A teraz uwaga śpiewam!
Sto lat!! sto lat!! Niech żyje Azorek nam!!
Sto lat!! sto lat!!
Wszystkiego najlepszego, beztroskiego życia, miłości i radości, szczęścia i zdrowia oraz worka (bez dna) pieniędzy
:-)
Zobacz załącznik 478999 Zobacz załącznik 479000

Ostatnia edycja:
witam i ja:)

co do kojca to też taki mam i mogę szczerze polecić, śpię na nim od 3 miesięcy i o jego skuteczności w 100% przekonałam się niedawno, w domu na kojcu spało mi się ok, ale doceniłam go jak pojechaliśmy do teściów i tam nocowaliśmy, wstałam jak połamana i pół dnia ledwo łaziłam, i na pewno to nie kwestia łóżka bo mamy tam tez bardzo wygodne, także teraz jak gdzieś będę jechała z noclegiem to biorę swoją poduchę bez dwóch zdań, a najbliższy wyjazd w sobotę do rodziców na wieś i pewnie zostanę tam na kilka dni, może nawet tydzień więc pierwszą rzeczą którą spakuję to będzie właśnie ta poducha

widzę, że wciąż zachwalacie te poduchy, ale cena jej tez jest słuszna. znalazłam na allegro takie coś, mozecie rzucić swoim fachowym okiem na to i stwierdzić, czy to takie jak macie (oczywiście innych firm)?
PODUSZKA dla kobiet w ciąży,do karmienia 3w1 170cm (2424859625) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Poduszka dla kobiet w ciąży i karmienia 170 cm (2430122234) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wielofunkcyjna poduszka do karmienia rogal 190cm (2426129126) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

musze chwile odpoczac

wstawilam zmywarke, zamrozilam czeresnie (udalo mi sie kupic wczoraj po 9zl to sobie 2 pudelka zamrozilam), wystawilam posciel na balkon, podlalam kwiaty i mam zasluzona przerwe :-D

Malinowa
nie odmienila bo scielam sie jak zwykle. Mam proste wlosy ciut za ucho. Takie to ukladaia na szczotke.

Azorku jeszcze raz wszystkiego najlepszego

Ostatnia edycja:
reklama
Majeczko to fakt, kojec Mothehood kosztuje strasznie dużo, a że jestem typowym koziorożcem co nie lubi niepotrzebnie trwonić pieniędzy, upolowałam na allegro używany w idealnym stanie za całe 50 zł:-) z przesyłką wyszło połowę ceny nowego. Na szczęście poszewkę ma zdejmowaną więc tylko porządnie ją uprałam i jest jak nowy:-)
Azorek również życzę wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń, pociechy z męża i dzieci, szczęścia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy:-D

Do góry