reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

witajcie niedzielnie,
ja od godziny juz buszuje po necie - obudził mnie sen, że siedze w szkole i nauczycielka daje mi 1 za jakąś kartkówkę :szok: chyba mi sie uczelnia męża udziela - dziś juz poleciał na kolejne egz a stamtąd prosto do pracy, dla odmiany 2 zmiana zatem siedze sama calutką niedzielę :-(
nie wiem czy mogę tutaj ale chcialabym Was podpytać o pralki - muszę zakupić nową pralkę (obecna podziękowała, wystawiliśmy ja przed blok - bo miala byc wystawka i zbieranie sprzętu, to przez noc juz zniknęła - pewnie ktoś sobie na złom wziął:-D), nie wiem jakiej firmy, czym sie kierować przy wyborze.. tamtą mieliśmy "w spadku" wiec wyboru nie bylo, ale teraz jest tyle opcji ze zwariowalam jak zaczelam przeglądać internet.
milej niedzieli Wam życzę

reklama
Z chłopami to już tak jest że głośno nie można chwalić;-)

Właśnie przeczytałam;
Przełom ws. śmierci chłopca z Cieszyna. Matka zatrzymana - Onet Wiadomości

Z jednej strony cieszę się, ze znaleźli sprawców. Pamiętam jak przeżywałam tą historię, ten chłopiec jest w tym samym wieku co moja Hania. Jak miała dwa lata już trochę mówiła i był z niej taki słodziak...a ten chłopiec jak mały Aniołek wygląda, czym sobie zasłużył na taki los:-(

Witam przy niedzieli

patrycja.. wychodzi na to że chłopa głośno chwalić nie wolno:no:
majeczka pralkę wybierasz parametrami dla siebie:
ładowana od góry czy z boku
standardowa 60cm głębokości czy np, 40cm
np. beko mam funkcję antysierść dla posiadaczy zwierząt

ja kupiłam 2 lata temu pralkę hoover. Wybór jest duży w różnych firmach
ja mam 6kg..piorę kołdry, koce.
Drzwiczki od frontu
mam system fuzzy logic który dobiera wodę, czas prania w zależności od załadunku.. np. wrzucam pościel pokazuje pierwotnie 145minut.. po np. godzinie zaglądam a tam tylko 15 zostało.zależy jaką temp. ustawisz i ile rzeczy włożysz.. sama maszyna sobie resztę dobiera
mam 3 programy czasowe 14, 30, 44 minuty na szybkie przepierki np. lekko przybrudzonych rzeczy lub do odświeżenia po piwnicy
prędkość wirowania mam max1400 a to i tak uważam że za dużo..
ja z hoovera jestem b. zadowolona. Sąsiad który pomagał wnieść nam ją na 3p. powiedział że to mercedes wśród pralek co połechtało moją próżność :rofl2:

jeżeli chodzi o Szymonka to w takich przypadkach jestem nie za karą śmierci a powinni wprowadzić ukamienowanie jak jeszcze bywa w różnych krajach.. niech pocierpią.. a tak. pójdą siedzieć na nasz koszt w ogrzewanej celi ze stałymi posiłkami itd.
zresztą zawsze kiedy cierpi dziecko to nie ma odpowiedniej kary dla oprawców

Hej witam właśnie wstałam i zjadałam jakąś bułę.
Impreza taka sobie, pełno dizeciaków plus moja szefowa:baffled: no i ja z bębenkiem i spuchniętymi nogami.
Co do pralek ja mam Electroluxa kupioną jakieś 1,5 roku temu. ładowana od przodu 6 kg wsadu masę programów i ustawianie czasowe co jest bardzo przydatne. Ja np nie lubię jak pranie leżakuje w pralce więc ustawiam sobie na konkretną godz start pralki idę na zakupy czy do pracy i wiem, że jak wrócę pralka akurat będzie kończyć pranie. No ale to zalezy od gustu i mozliwości metrażowych. Dzisiaj kupiłabym weższą pralkę z tym samym wkładem bo dla mnie więcej przestrzeni jej ważne:tak::tak:

Co do tych niby rodziców Szymona to ja się pytam jak można tak żyć ze świadomością, że przyczyniło się do śmierci swojego dziecka. Mało tego potraktowanie go jak.... nie powiem głośno bo aż mnie za serce chwyta.

hej

witam sie slonecznie i przesylam Wam ode mnie troche slonca dla tych ktorzy go nie maja

Kuba ciut lepiej, w nocy mial ok 38 ale narazie jest ok. Juz 4 dawki antybola dostal to licze ze bedzie dobrze. Lekarz mowila ze jakby do jutra nie bylo poprawy to do kontroli bo moze byc nietrafiony lek, oby nie...

mam nadzieje ze nie bedzie mial goraczki bo mielismy isc na obiad do moich rodzicow na imieniny taty. Lekarz powzolila wychodzic jak goraczki nie bedzie.

ech ta historia z tym chlopcem straszna, az serce sie kraje.

Majeczka my pierwsza pralka w domu mielismy Amice i po kilku latach zaczelo szwankowac lozysko i cos tam jeszcze. Jak zapytalam o koszt naprawy i powiedzieli ze 500 to jej podziekowalam za wspoprace i kupilam nowa. Teraz mamy Elektroluxa, jakies 2 lata temu kupiony. Ogolnie ok choc czasem nie chca sie otworzyc drzwi ale mam na nia sposob.
Ja pojechalam do sklepu i patrzylam zeby po pierwsze mi sie podobala. Po drugie miala wyswietlacz bo to wg mnie super wygodne wiedziec ile jeszcze do konca prania zostalo. Ja bym nie brala jakis mega rozbudowanych programow (ja mam kilkanascie) bo i tak korzystasz i kilku. Ja praktycznie piore na programia bawelna, syntetyki, delikatne i pranie reczne. To pranie reczne jest super bo jak mam cos uprac w reku to leje hektolitry wody a tak to nastawiam program i samo sie pierze. Wazne sa obroty wirowania, zeby mozna bylo sobie zmieniac wg uznania.
A i ja czesto korzystam w mojej z mozliwosci skracania programu. Tzn jak np wczoraj pralam Kuby posciel ktorą uzywal tylko ok tygodnia bo pralam w poprzedni weekend bo w nocy zrobil siusiu. Wiec ona byla czysta tylko chcilalam po tym jak sie pocil przy goraczce uprac. Wiec wstawilam na 60st a u mnie takie program na standardowo 2h. Ale moge skracac ten czas jesli wkladam cos do odswiezenia, jak wlasnie ta posciel, czy w lato czyste bluzki, tzn bez plam ale po prostu w upale po jednym zalozeniu do prania bo juz nie sa takie swieze mimo ze my problemow z potliwoscia nie mamy ale mimo wszystko. Lubie w swiezym chodzic. I wtedy moge skrocic bodajze na 4 rozne czasy a najmniejszy to 1h do czystych rzeczy.
A i ja mam 6kg. To wlace nie duzo bo wczoraj wsadzilam Kuby koldre 1,4x2m i byl caly beben.
No i klasę energooszczedną kup wyzsza bo mysle ze warto
Ja mam tez funkce dodatkowego plukania do kazdego prania i czasem z tego korzystam, mysle ze przy alergikach dobre bo lepiej wyplukuje detergenty.
U mnie jest jeszcze funkcja opoznionego startu ale ja z regolu piore w sobote wiec nie korzystam. Moze ze 2 razy uzylam.
Troche to skomplikowanie opisalam ale mam nadzieje ze doczytasz sie sensu.

a i to co pisze Mina jest super, ja nie mam tego doboru ilosci wody bo wtedy musielismy tez na cene patrzec Ja mam 1000obrotow i to swiat, wszystko jest i tak mocno pogniecione a woda nie ocieka

ja mam bardzo podobną do tej, tzn wizualnie przyciski identyczne tylko ja mam inny model i nie sa takie kolorowe i mam mniejsze obroty, to wyzszy model (zreszta moja ma juz ponad 2 lata)
http://allegro.pl/electrolux-eww-126410-w-raty-w-wa-693-633-945-i2426323005.html

ide suszyc wlosy

Ostatnia edycja:
Hej :-) Najpierw u Was były upały i teraz do nas przywędrowały. Na Dniach Rodziny całkiem całkiem, ale zdecydowanie za gorąco. Scena stała w samym słońcu i niektóre dzieci nie dawały rady. Ja obejrzałam tylko występ Olusia i od razu przeszliśmy dalej. W sumie trochę się pokręciliśmy, poszliśmy na loterię, Oli kupił sobie książeczkę i wracaliśmy do domu. Potem przyjechali moi rodzice i zrobiliśmy sobie grilla. A dzisiaj kręcimy się dom-ogród, ogród-dom.

Jutrzenka, jeszcze raz dużo zdrówka dla synka. Takie choróbsko potrafi okropnie wymęczyć dorosłego a co dopiero dziecko. Mam nadzieję, że najgorsze macie już za sobą.

I jak zwykle narobicie na coś smaka. Kalafiorka mąż wczoraj kupił pięknego to dzisiaj go skonsumuję. A jutro może wezmę się za te oponki :-)

Coś chyba jeszcze miałam napisać, ale z tego gorąca już nie myślę.

Witam się i ja:-)

fajnie, po raz pierwszy nie mam za dużo nadrabiania, chyba wszędzie ładna pogoda :-)

My pojechaliśmy dzisiaj do teściów, a właściwie teścia, a potem leniuchowaliśmy w ogrodzie, na kolację Majka wymyśliła piknik na trawie, więc nieśliśmy wszystko na ogród, ale była taka szczęśliwa i zjadła taką kanapkę, że aż sama się dziwiłam, gdzie to zmieściła :-)

a dziś w markecie szukałam bobu , ale nie było :-(, za to kupiłam ser i zobaczę, co z niego wyprodukuje :-) (oponki kontra sernik - może zarządzę głosowanie w rodzinie :-) )

a jutro rano mam wizytę i zobaczę Michasia :-):-):-):-):-):-):-):-)

Zapomniałam powiedzieć, że śniła mi się Sonkaa dziś, która poradziła mi zroić dla Hani korale z suszonej żurawiny bo by Hanie kaszel nie męczył...

reklama
Do góry