hej
witam sie slonecznie i przesylam Wam ode mnie troche slonca dla tych ktorzy go nie maja
Kuba ciut lepiej, w nocy mial ok 38 ale narazie jest ok. Juz 4 dawki antybola dostal to licze ze bedzie dobrze. Lekarz mowila ze jakby do jutra nie bylo poprawy to do kontroli bo moze byc nietrafiony lek, oby nie...
mam nadzieje ze nie bedzie mial goraczki bo mielismy isc na obiad do moich rodzicow na imieniny taty. Lekarz powzolila wychodzic jak goraczki nie bedzie.
ech ta historia z tym chlopcem straszna, az serce sie kraje.
Majeczka my pierwsza pralka w domu mielismy Amice i po kilku latach zaczelo szwankowac lozysko i cos tam jeszcze. Jak zapytalam o koszt naprawy i powiedzieli ze 500 to jej podziekowalam za wspoprace i kupilam nowa. Teraz mamy Elektroluxa, jakies 2 lata temu kupiony. Ogolnie ok choc czasem nie chca sie otworzyc drzwi ale mam na nia sposob.
Ja pojechalam do sklepu i patrzylam zeby po pierwsze mi sie podobala. Po drugie miala wyswietlacz bo to wg mnie super wygodne wiedziec ile jeszcze do konca prania zostalo. Ja bym nie brala jakis mega rozbudowanych programow (ja mam kilkanascie) bo i tak korzystasz i kilku. Ja praktycznie piore na programia bawelna, syntetyki, delikatne i pranie reczne. To pranie reczne jest super bo jak mam cos uprac w reku to leje hektolitry wody a tak to nastawiam program i samo sie pierze. Wazne sa obroty wirowania, zeby mozna bylo sobie zmieniac wg uznania.
A i ja czesto korzystam w mojej z mozliwosci skracania programu. Tzn jak np wczoraj pralam Kuby posciel ktorą uzywal tylko ok tygodnia bo pralam w poprzedni weekend bo w nocy zrobil siusiu. Wiec ona byla czysta tylko chcilalam po tym jak sie pocil przy goraczce uprac. Wiec wstawilam na 60st a u mnie takie program na standardowo 2h. Ale moge skracac ten czas jesli wkladam cos do odswiezenia, jak wlasnie ta posciel, czy w lato czyste bluzki, tzn bez plam ale po prostu w upale po jednym zalozeniu do prania bo juz nie sa takie swieze mimo ze my problemow z potliwoscia nie mamy ale mimo wszystko. Lubie w swiezym chodzic. I wtedy moge skrocic bodajze na 4 rozne czasy a najmniejszy to 1h do czystych rzeczy.
A i ja mam 6kg. To wlace nie duzo bo wczoraj wsadzilam Kuby koldre 1,4x2m i byl caly beben.
No i klasę energooszczedną kup wyzsza bo mysle ze warto
Ja mam tez funkce dodatkowego plukania do kazdego prania i czasem z tego korzystam, mysle ze przy alergikach dobre bo lepiej wyplukuje detergenty.
U mnie jest jeszcze funkcja opoznionego startu ale ja z regolu piore w sobote wiec nie korzystam. Moze ze 2 razy uzylam.
Troche to skomplikowanie opisalam ale mam nadzieje ze doczytasz sie sensu.
a i to co pisze Mina jest super, ja nie mam tego doboru ilosci wody bo wtedy musielismy tez na cene patrzec Ja mam 1000obrotow i to swiat, wszystko jest i tak mocno pogniecione a woda nie ocieka
ja mam bardzo podobną do tej, tzn wizualnie przyciski identyczne tylko ja mam inny model i nie sa takie kolorowe i mam mniejsze obroty, to wyzszy model (zreszta moja ma juz ponad 2 lata)
http://allegro.pl/electrolux-eww-126410-w-raty-w-wa-693-633-945-i2426323005.html
ide suszyc wlosy