reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Dziewczyny nie zdołam nadrobic co napisałyście od środy.Ja urlopuje sie w PL.Na razie pogoda nam nie dopisuje ale przynajmniej nie męczę sie upałami, choc marzy mi sie wyskoczyc nad jakąś wodę:-)

Mam nadzieje ze z waszymi dzidziami wszystko ok, u mnie bez zmian poza ciągle rosnącym brzuchem.W poniedziałek wybieramy sie na usg 4D i juz nie moge sie doczekać.

reklama
u nas do tej pory bylo ok ale znow lezy i ok 38st.
narazie nie zbijam, poczekam niech organizm walczy. W nocy bym zbila i taka bo bym sie bala zeby nie wzroslo a my przysniemy bo raz juz spal z nami przy wysokiej goraczce i widzial cos na scianie, tzn mial jakies zwidy.
Chociaz dzis tez mowil ze jakies bajki na scianie w nocy byly :baffled:

Kaka a ja na latwizne poszlam i bedzie spagheti ze sloika. Tylko miesko z czosnkiem i przyprawami podsmaze i gotowe :-)

za to jutro imieniny mojego taty wiec ide na obiad, hehe na gotowe wiec z glowy

Polcia ja dzis jadlam pozno sniadanie bo po 10 ale Ty to poszalas :-)

Lori to mielgo urlopowania i &&& za usg

Mina a jakie to klopsiki ze spagheti???

Kaka -ja dzis zrobiłam fasolkę po bretońsku - mój debiut ale bardzo udany, mąż tylko mlaskał :-D dość szybkie i łatwe
Karola - to na pewno maluch sie przewala, bo teraz tez go czuje, ale nie sa to zadne kopniaczki, przynajmniej inaczej je sobie wyobrazalam.. wozek tez bedziemy trzymac w piwnicy, bo na 4 pietro go nie wtarabanie, chyba ze akurat Ł. bedzie to go wezmie.
Mina Ty tez oponki robilas?? Jejq ale mam ochote :-( jest na wątku kulinarnym przepis?

Jutrzenka zdrowia dla synka życzę!
U mnie dziś placki z cukinii :-D
Co to naszych małych mieszkań, to właśnie oglądam program o małej przestrzeni mieszkalnej w Japonii a dokładnie w Tokio. Mieszkanie 20 m to tam luksus, wszędzie składane meble, łazienki często publiczne, kapsuły do spania no i najciekawsze: hotele miłości ;-) gdzie chodzą nawet małżeństwa nie mogące pozwolić sobie na intymność w domu...ehh...zaczynam doceniać moje 35 m przestrzeni :-p

Mina a jakie to klopsiki ze spagheti???
robię mięso jak na mielone, toczę kulki średnicy jak 5zł i rzucam na sos pomidorowy zrobiony z pomidorów w puszce i mleka i przypraw, to duszę 20 minut..

Mina Ty tez oponki robilas?? Jejq ale mam ochote :-( jest na wątku kulinarnym przepis?
właśnie tam podpatrzyłam i zrobiłam..
już wstawiam zdjęcie

reklama
na wstepie witam nowe mamy:tak::-)wczoraj nie maialm czasu na neta zbytnio i dzis 2h nadrabiania:szok: masakra ile skrobiecie hehehe

ja wlasnie wstawilam pranie sciagnelam poprzednie juz suche, nastawilam ziemniorki do obiadu i zabralam sie za mufinki czekoladowe ale nie mam jajec :no: wsio gotowe ale bez jaj nie da rady wiec moj zaraz doniesie hehehe wieczorem smigam do kolezanki jakiegos filma obejrzec i sie zrelaksic bez amelkowny i meza a co:-)
padlam ostatnio w autobusie...czytalam metro i tam byl artykul cos na zasadzie "w ciazy? nie oznacza ze musisz rezygnowac z napoi procentowych" :szok: czytam i czytam i oczom nie wierze jakis dunski lek naukowiec bog wie z iloma tytulami robil badania na kobietach (1600 kobiet przebadanych) ktore pily w ciazy i cala ciaza ok plus dzieci badane do 5 roku zycia tez wsio ok i zdrowe i neurofizycznie i wogole.....ale jak mozna napisac w gazecie artykul ze kobieta w ciazy moze wypic do 12 napoi alkoholowych w ciagu tygodnia a jednorazowo do 7,5 jednostki czyli ok 2-3 lampki wina za jednym posiedzeniem:szok::wściekła/y::wściekła/y: ok z amelka w ciazy pilam winko na wlasnym slubie ...rozcienczone woda pol na pol ale zebym miala np co drugi dzien siegac po lampke wina czy piwo to wcale mnie nie kreci i chyba bym ze steru nie spala po nocach:angry: a teraz szkockie malolaty ktore zaciaza bede sie u lekarza i podczas pordou tlumaczyc ze artykul byl lekarz sie zna wie co mowi i mozna pic alkohol w ciazy bo nie szkodzi.....a skad w takim razie rodza sie dzieci z choroba alkoholowa??? skad problemy z koncentracja i pamiecia?? nie wspominajac o kalectwie czy problemach rozwojowych z mozgiem i innymi narzadami?? masakra

Ostatnia edycja:
Do góry