hej
ja zdycham od rana, znow mnie boli ten cholerny zab. Wtedy mi przeszlo i nie poszlam bo glupia jestem. Teraz moge isc dopiero w przyszlym togodniu bo moja dentystka przyjmuje w tym tygodniu jeszcze jutro ale ja mam wizyte u gina.
ech moze mi przejdzie :-(. Musze sie w koncu zapisac na wizyte
dzis rano musialam porozmawiac z pania w przedszkolu bo mi wczoraj przed snem kuba powiedzial ze nie chce do przedszkola bo ciocia na niego krzyczy i kaze spac. Troche mnie to zdziwilo bo bylo pytanie do rodzicow czy dzieci musza spac w dzien. Ja powiedzialam ze jak bedzie chcial to tak a jak nie to nie. Teraz on wstaje przed 8 wiec moze nie byc spiacy, a jak juz spi to potem nam 22-23 zasypia bo wczesniej ma oczy jak 5zl i nie ma mowy o spaniu.
Wiec dzis pytam pania jak to jest a ona ze on spi, ze nie mowil ze nie chce. Tylko 10 dzieciaczkow spi bo tyle osob zostawilo posciel a reszta zabrala i dzieciaczki albo ogladaja wtedy bajke albo ida na dwor zeby nie halasowac.
Dobrze ze mi powiedzial ze on tez chce na bajki i nie chce spac. Takze dzis zabralam jego posciel i widzialam ze sie cieszy. Jak wroci to jeszcze o tym porozmawiamy
w piatek maja zakonczenie roku. Jada na ta wycueczke co przez pogode 2 razy odwolywali. Potem po 16 zabawy w ogrodzie, beda pompowane zabawki i jakies atrakcje i mamy ok 17 pojechac dopiero po niego
- w temacie chrztu to jeszce o tym nie myslalam narazie. Kube urodzil sie w grudniu a chrzest byl w kwietniu. My robilismy w lokalu i teraz zapewne tez bo mamy sporo osob do zaproszenia (R ma 4 braci wiec tylko my plus jego bracia z rodzinami i dziecmi to 19 osob
) Takze nie usmiecha mi sie gotowac na tyle osob i wszystko szykowac. Do tego moi rodziece i siostra. I my jeszcze zapraszamy takie bliskie nam nasze ciotki wiec to duzo osob, napewno ponad 30
Kuba majac 4 m-ce msze przespal, obudzil sie na sam obrzed ale nie plakal.
- co do smoczka to tez uwazam ze nie jest to jakies wielkie zlo. Wiadomo ze nie pozwolilabym na to zeby Kubasie bawil i ssal smoczka. Dostawal tylko do zasypiania a potem jak usnal do wyciagalam. W dzien schowany wiec nie bylo.
U nas pozbycie sie go odbylo sie w sklepie, mial troche ponad 2 lat ale nie pamietam dokladnie. Poszlam z nim, powiedzialam ze moze wybrac super auto ale odda pani smoczka. I oddal. W drodze do domu mu przypominalam, ze nie ma, zeby zamanietal. Ale jak byla drzemka w dzien bo to byla sobota to byl placz o monia. Ale polakal, nie dalam i potem juz nie chcial
A i do dzis to pamieta
. Ja mowie ze mial smoczka i pytam co sie z nim stalo to powiedzial ze oddal pani i kupil sobie skodę
Mimii gratulacje !!!
Malinova mi tez twardnieje brzuch, nieraz kilka razy dziennie a czasem wcale
ide pranie wstawic
Patrycja dzieci z 2007 roku maja obowieazek w wieku 5 lat rozpoczac przygotowanie przedszkole (dawna zerowka) i potem po roku moga isc do szkoly wczesniej albo ponownie byc w tym przygotowaniu i isc normlnie po staremu. My jeszcze mamy wybor ale dzieci z 2008 ida juz jak 6 latki to pierwszej klasy.
Takze jesli Twoj synek jest z 2007 to jesli nie chodzil do przedkola to od wrzesnia ma obowiazaek pojsc. JEsli jest teraz w przedkolu to jego grupa 5 latkow od wrzesnia bedzie jakby stara zerowka i za rok zdecydujesz czy idzie do szkoly wczesniej niz po staremu
u nas Kuba po staremu, on jest z grudnia wiec nie chce go puszczac wczesniej bo moze trafic w klasie dzieci z poczatku 2006r i przepasc bedzie ogromna. Wole mu tego oszczedzic i puscic do szkoly jako 7 latka