Majeczka26
Fanka BB :)
dzięki Polcia za wyjaśnienie, tak myślałam że to o zgryz chodzi, ale slyszalam ze poki ząbki nie wychodzą, to smok jest bezpieczny, później trzeba uważać, no i pilnować, zeby dziecko w zamian palucha nie ssało,bo to jeszcze gorsze ponoćMimi-gratuluję..:-) kamień z serca,co?:-) studia masz już za sobą, teraz możesz spokojnie na córcię czekać ;-).
Majeczka- chodzi o to,że smok powoduje wady zgryzu, często opóźnia mowę (ale to raczej w przypadkach,kiedy dziecko się z nim wcale nie rozstaje). Ale jak widać nie ma na to reguły,bo moja dwulatka żadnej wady zgryzu ani wymowy nie ma, a na prawdę często go w buźce miała ;-). I tak jak dziewczyny piszą - nie raz nam skóre uratował. Moje dziecko jest z tych, które po otrzymaniu smoka czarodziejsko przestają płakać ;-) Coś w tym musi być
Mimi - moje gratulacje!!
Witam w końcu i ja:-)
Mam mieszane uczucia co do tego kiedy ochrzcić dziecki. Z jednej strony chciałabym jak najszybciej, a z drugiej strony wolałabym poczekać do wiosny. Ale jedna rzecz co do chrzcin jest już postanowiona - każde z dzieci będzie miało po 1 rodzicu chrzestnym. No i prawdopodobnie nie będziemy robić żadnego przyjęcia po chrzcinach - u nas to musiało by być co najmniej 30 osób, a na zorganizowanie takich chrzcin w restauracji na pewno nie będzie nas stać, a w domu nie ma warunków
Mi najczęściej twardnieje samo podbrzusze i to najczęściej wtedy kiedy trochę pochodzę, ale póki co mój gin nie kazał nic na to brać tylko ograniczyć aktywność do minimum.
vibeke, dokładnie tak jak TY myslalam o chrzcinach na wiosne, bo cieplej, przyjemniej, ale to znowu synek bedzie juz dość "duży" i tak jak dziewczyny piszą, moze tak spokojnie mszy nie przeczekać jestem rozdarta, ale to bedzie zalezało od tego kiedy finalnie sie urodzi - czy w październiku czy jednak juz w listopadzie.. chrzciny w święta odpadaja ze względów o ktorych pisałam (chcemy w KRK chrzciny), moze właśnie po nowym roku. a co znaczy że każde z dzieci bedzie miało po 1 rodzicu?? że albo matkę albo ojca chrzestnych? tez nie mamy warunków w mieszkaniu na przyjęcie, kasy na restauracje brak (albo inaczej, wolimy ją poświęcić na cos innego, to są spore koszty), planujemy więc tylko rodziców naszych zaprosić i rodzeństwo, które bedzie chrzestnymi, wiec 2 w 1 albo pojdziemy na obiad po mszy do restauracji i przenisieniemy sie do mieszkania później na posiadówkę, albo wszystko w mieszkaniu zrobimy, skromnie i bez szału
Mina właśnie polowałam dziś na te gazetę, ale widzę, ze juz link zamieszczony jest.. dzięki! tak słyszałam że po nowym roku dopiero znieczulenie na żądanie będzieWitam rankiem
na gorąco: dziennik gazeta prawna napisał, że od nowego roku będzie znieczulenie do porodu na żądanie i bez opłat. Nas już to nie obejmie
co do podbrzusza, mnie praktycznie codziennie pobolewa, raz słabiej, raz mocniej, teraz mnie boli jakby lewy jajnik pani dr twierdzi, że macica sie szykuje, ale szyjka jest idealnie długa i nie ma co sie stresować, ale 3x 2 tabletki magnezu dziennie mam brać