reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Powiem Wam, że w ogóle mnie te placki nie ruszają:-D Po prostu nie lubię biszkoptu z galaretką...:zawstydzona/y: ptyśka, ale ten krem już do mnie przemówił, robisz na jakimś wywarze go?

Nie na kostkach bo potem to miksuje blenderem,marchewke,seler,pietruszke i brokul jak się ugotuj miksuje razem a potem daje sera żółtego troszkę dla posmaku i ścieram na tarce albo wrzucam połówki jajka na takie gorące dni taki kremik rewelacja :tak:

hej

ja zdycham od rana, znow mnie boli ten cholerny zab. Wtedy mi przeszlo i nie poszlam bo glupia jestem. Teraz moge isc dopiero w przyszlym togodniu bo moja dentystka przyjmuje w tym tygodniu jeszcze jutro ale ja mam wizyte u gina.
ech moze mi przejdzie :-(. Musze sie w koncu zapisac na wizyte

dzis rano musialam porozmawiac z pania w przedszkolu bo mi wczoraj przed snem kuba powiedzial ze nie chce do przedszkola bo ciocia na niego krzyczy i kaze spac. Troche mnie to zdziwilo bo bylo pytanie do rodzicow czy dzieci musza spac w dzien. Ja powiedzialam ze jak bedzie chcial to tak a jak nie to nie. Teraz on wstaje przed 8 wiec moze nie byc spiacy, a jak juz spi to potem nam 22-23 zasypia bo wczesniej ma oczy jak 5zl i nie ma mowy o spaniu.
Wiec dzis pytam pania jak to jest a ona ze on spi, ze nie mowil ze nie chce. Tylko 10 dzieciaczkow spi bo tyle osob zostawilo posciel a reszta zabrala i dzieciaczki albo ogladaja wtedy bajke albo ida na dwor zeby nie halasowac.
Dobrze ze mi powiedzial ze on tez chce na bajki i nie chce spac. Takze dzis zabralam jego posciel i widzialam ze sie cieszy. Jak wroci to jeszcze o tym porozmawiamy

w piatek maja zakonczenie roku. Jada na ta wycueczke co przez pogode 2 razy odwolywali. Potem po 16 zabawy w ogrodzie, beda pompowane zabawki i jakies atrakcje i mamy ok 17 pojechac dopiero po niego

- w temacie chrztu to jeszce o tym nie myslalam narazie. Kube urodzil sie w grudniu a chrzest byl w kwietniu. My robilismy w lokalu i teraz zapewne tez bo mamy sporo osob do zaproszenia (R ma 4 braci wiec tylko my plus jego bracia z rodzinami i dziecmi to 19 osob :szok:) Takze nie usmiecha mi sie gotowac na tyle osob i wszystko szykowac. Do tego moi rodziece i siostra. I my jeszcze zapraszamy takie bliskie nam nasze ciotki wiec to duzo osob, napewno ponad 30 :szok:
Kuba majac 4 m-ce msze przespal, obudzil sie na sam obrzed ale nie plakal.

- co do smoczka to tez uwazam ze nie jest to jakies wielkie zlo. Wiadomo ze nie pozwolilabym na to zeby Kubasie bawil i ssal smoczka. Dostawal tylko do zasypiania a potem jak usnal do wyciagalam. W dzien schowany wiec nie bylo.
U nas pozbycie sie go odbylo sie w sklepie, mial troche ponad 2 lat ale nie pamietam dokladnie. Poszlam z nim, powiedzialam ze moze wybrac super auto ale odda pani smoczka. I oddal. W drodze do domu mu przypominalam, ze nie ma, zeby zamanietal. Ale jak byla drzemka w dzien bo to byla sobota to byl placz o monia. Ale polakal, nie dalam i potem juz nie chcial
A i do dzis to pamieta :szok:. Ja mowie ze mial smoczka i pytam co sie z nim stalo to powiedzial ze oddal pani i kupil sobie skodę :szok:

Mimii gratulacje !!!

Malinova mi tez twardnieje brzuch, nieraz kilka razy dziennie a czasem wcale

ide pranie wstawic

Patrycja dzieci z 2007 roku maja obowieazek w wieku 5 lat rozpoczac przygotowanie przedszkole (dawna zerowka) i potem po roku moga isc do szkoly wczesniej albo ponownie byc w tym przygotowaniu i isc normlnie po staremu. My jeszcze mamy wybor ale dzieci z 2008 ida juz jak 6 latki to pierwszej klasy.

Takze jesli Twoj synek jest z 2007 to jesli nie chodzil do przedkola to od wrzesnia ma obowiazaek pojsc. JEsli jest teraz w przedkolu to jego grupa 5 latkow od wrzesnia bedzie jakby stara zerowka i za rok zdecydujesz czy idzie do szkoly wczesniej niz po staremu

u nas Kuba po staremu, on jest z grudnia wiec nie chce go puszczac wczesniej bo moze trafic w klasie dzieci z poczatku 2006r i przepasc bedzie ogromna. Wole mu tego oszczedzic i puscic do szkoly jako 7 latka

Ostatnia edycja:
Mimii gratuluję!!!
Mina to ja myślałam, że normalnie jest dostęppne wszędzie takie znieczulenie :eek: Tzn nawet się na ten temat nie dowiadywałam, bo w szpitalu w którym mam zamiar rodzić jest to znieczulenie na żądanie i bez żadnych opłat.
ptyśka no i narobiłaś mi smaku na krem brokułowy :sorry: Ja robię podobnie, tylko sera nie dodaję i z grzankami jemy. Chyba jutro będę musiała zrobić.
mimii a u nas też dzis młoda kapusta z ziemniaczkami.

No i jak tylko do was zaglądam to robię się głodna, takie piękne ciasta. Zrobię może jakieś później ale muszę jakieś składniki kupić.

polcia u mnie ze smoczkiem podziała wróżka cycuszka dała prezent w zamian za smoczka na nacinania i obcinania moja Wiki była za cwana ;-):-)

kaka ogólnie smoczuś jest nie zastąpiony;-):-) i jeśli stosuje się go z głową to dziecku krzywdy nie zrobi ....co do patentów odstawiennych :-);-) to moja koleżanka nacinała końcówkę i u niej to podziałało jeszcze inna spaliła w piecu i przez jakiś czas unikała miejsc gdzie były smoczki w sprzedaży

reklama
Witam się słonecznie :-)

u nas żar nie z tej ziemi, godzinkę temu było 29 st.C, więc odpadam, pootwierałam wszystkie okna i wytwarzam przeciąg :-)

netika - moja Majka ma zalakowane wszystkie 4 i 5 mleczne i teraz czekamy aż wyjdą 6-tki i od razu do lakowania, nie ma żadnej dziurki i lubi dentystę, teraz 29 idziemy na przegląd :-) - widocznie różni dentyści mają różne zdanie na ten temat :tak:

ja też mam poziomki na ogródku, rozrosły się w tym roku i Majka szaleje, a za kilka dni dojdą czereśnie i to będzie raj :-)

wczoraj zrobiłam ciacho, które jest tak popularne na naszym wątku :-D i rzeczywiście mokre, rześkie, Majka zjadła wieczorem ogromny kawał i uznała, że pyszne...

od jutra ma być chłodniej, więc się wezmę za porządki, bo w tym ukropie nawet nie chce mi się ścierką machnąć, nie mówiąc o odkurzaniu, na obiadek będzie grill - zapeklowałam skrzydełka, a zgrilluje małż i zjemy z pomidorkami

małż ostro walczy z piwnicami, chce kolejno doprowadzić do ładu wszystkie pomieszczenia - chwała mu za to - nie odrywam go, bo jak straci wenę, to będzie dłuuuuugi przestój :-)

wracając do smoka - to Majce też dawaliśmy do zasypiania, w dzien miała tylko na początku, a smok uratował mi karmienie, bo Majka wisiała na cycu i nie mogło się mleko nazbierać, podawałam jej smoka, ale nie chciała - aż przyszła położna na wizytę domową i tak jej jakoś tego smoka podała, że Majka zaczęła ssać i spała 3 godziny, a potem nażarła się jak pyton :-) i spała jak aniołek, ale szybko w dzień odstawiliśmy, a przed roczkiem też w nocy - teraz też kupię, bo to jednak super uspokajacz, a poza tym - zmniejsza ryzyko bezdechu

Do góry