reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nocnikowanie

Zaniu - gratuluje :tak::tak:
U nas czasem w ciagu dnia (w sumie to wieczorem) Jas mowi ze chce siku i zwykle wtedy robi, ale tak to jakos brakuje mi konsekwencji zeby go wysadzac w ciagu dnia czy rano :zawstydzona/y: Mam jednak nadzieje, ze jak beda wakacje to sie zmoge :-D

reklama
ŻANIU - super gratulacje!!! to super osiągnięcie i ułatwienie, jak taki "maluszek" nie nosi już pieluch:tak:

mój cwaniak póki co woła "mama aa " i klepie się po tyłku - jak zrobi koope;
dokładnie jak niegdyś jego siostra wołała : mama już!!! - jak już narobiła.

czekam na lato i zieloną trawkę wtedy zaczniemy manewry bo póki co to wcale mu nie przeszkadza jak narobi w majty...:sorry:

aha, dobrze, dziewczyny,że odezwałyście się - już myślałam że jesteście tylko na zamkniętym... a tu zawsze było tak fajnie:-(

Żaniu gratulacje! A u nas zrobilo się zimno, więc na razie ganiać w samych majtkach nie zaczynamy. Poki co mały ostatnio sadzi strasznie rzadkie i smierdzące kupy :-(

My już od dłuższego czasu korzystamy z nocnika, a teraz od 3 dni na noc nie zakładam pieluszki bo i tak była sucha, podłożyłam pod prześcieradełko tylko mate w razie w żeby materac był suchy. Nocke cała przesypia dopiero rano jak wstae to mowi ze chce siusiu i idzie na nocnik:)

U nas też od 2 nocy bez pieluchy - super sobie radzi. W nocy nie sika, a rano albo bierze nocnik i sika, albo się oblewa :-D Znaczy 50% sukcesu, bo wczoraj bylo OK, a dzis rano oblał pizame :-p
No w kazdym razie jak juz zasnie, to nie sadzamy go na nocniku - wytrzymuje spokojnie do rana.

Noukie, my tez mamy ten nocnik - to prezent, bo sama pewnie bym sie nie zdecydowała. Teraz jest mu obojetnie gdzie i jak sika - na dole ma fishera, na gorze zwykły za 7 zł i nie wybrzydza. Niemniej jednak najpierw nauczyl sie sikac na tym "tronie", w ten zwykly jakos tak sie zapadal i nie chcial siadać.

Poza tym fisher sluzy mu jako podnozek, gdy gotuje ze mną w kuchni.

No ale czy bym wydała ta stówę na niego? Ciagle się waham....

mam pytanie do mam dzieci wytrzymujacych cala noc bez sikania - czy Wasze dzieci pija jeszcze mleko wieczorem???? No bo Jasiek pije i mysle sobei ze nie ma szans zeby mu sie nie chcialo sikac w nocy... Jak ja pije cos wieczorem to wstaje do sikania w nocy, a co dopiero dziecko... :eek:

Jakbyscie mogly podac wieczorna rozpiske picia, jedzenia i chodzenia spac - moze zmodyfikuje nasz plan dnia (wieczoru). :sorry: Jak nie wieczorem to mleko to kiedy???

No bo u nas generalnie jest tak ze o 19:00 kanapka, o 20:00 kapiel a po kapieli mleko, mycie zebow i okolo 20:30 - 21:00 Jas idzie spac.

No bo u nas generalnie jest tak ze o 19:00 kanapka, o 20:00 kapiel a po kapieli mleko, mycie zebow i okolo 20:30 - 21:00 Jas idzie spac.

u nas jest tak samo :tak: Ale mały miał najczesciej rano sucha pieluchę mimo to wiec zdecydowalam na zrezygnowanie z nich calkiem. Póki co w nocy raz sie zesikał:baffled:

No ale wczoraj sikal dopiero po porannym mleku. Ja w nowy nie chodze sikac - jedynie wtedy, gdy najem sie owoców wieczorem.

mam pytanie do mam dzieci wytrzymujacych cala noc bez sikania - czy Wasze dzieci pija jeszcze mleko wieczorem???? .

tak Myszko pije mleczko czasem jeszcze po mleczku soczek, myje ząbki i idzie spac;-)
dziękujemy;-)
Noukie teraz to córcia zrobi nawet siusiu na kibelek podtrzymana przeze mnie ale wcześniej nie chciała siadać na kibelek ani na zwykł nocnik, uważam ze ten nocnik był dobrym zakupem najbardziej pomogło w nauce siusiania fanfary wydawane przez nocnik i oklaski mamine;-) teraz w dalszym ciagu z niego korzysta choc tak jak u Krupki Szymon tak Maja u nas na górze ma ten zwykły nocnik i teraz jest dobrze od czasu do czasu załatwić sie na niego, a tronu używa Maja tez jako podnóżka zeby stanąć i umyc rece;-)

Ostatnia edycja:
No i kupilam ten Tron:-D jak narazie bardzo podoba mi sie ta blokada na siusiaczka, ze mi niczego do okola nie zasika:-)

MYSZ
Moje dziewczynki pija mleko przed samym spaniem:tak::tak::tak:I pozniej albo zasypiaja(chociaz ostatnio rzadko Im sie to zdarza)i siusiaja w nocy alebo nie zasypiaja i ida na nocniczki przed samym spaniem:tak::tak::tak:

NOUKIE
Super ze nocnik sie sprawdza:-):tak:

reklama
Do góry