reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocnikowanie

Halo, jest tu kto? :)
Moja Magda załatwia się do nocnika od 3 maja :), ok. 2 tygodni później przestałam jej zakładać pieluchę również na noc. Początkowo zdarzyły się 2-3 wpadki ale później było już pięknie. A od 3 nocy - znowu mokro :/
Pęcherz chyba w porządku bo w dzień nie sygnalizuje kłopotów, nic strasznego się nie dzieje, więc nie wiem co jest grane. A moja sześciolatka odpieluchowana już dawno i nie pamiętam czy i z nią były takie przygody.

reklama
hejka
My juz tez mamy pieluszki z glowy...I faktycznie dziecko musi samo zrozumiec i nie ma co zmuszac do nocnika . My zaczelysmy nauke w wieku 2 lat 3 miesiecy jakos na poczatku marca.Przez dwa tyg chodzila w samych majtkach i rajstopkach a ja co chwilke wycieralam dywan i ja przebieralam bo nic sobie z tego nie robila ze ma mokro. pozniej zrobilam kilka dni przerwy i kolejna próba. Tym razem zaczelam od wysadzania odrazu po spaniu i to zadzialalo za kazdym razem rano robila siusiu na nocniczek,drzemek popoludniowych juz nie mamy.I za kazde sisiu nagradzalam ja naklejká na nocniczek.I znowu przez tydzien biegala w majtkach i rajstopkach i ja non stop ze szmatká,,, i znowu kleska i kilka dni przerwy. i za trzecim podejsciem udalo sie.... pierwszy dzien bylo kilka razy siku na nocnik ale sama ja wysadzalam, a na drugi dzien zaczela juz sama wolac MAMUSIU SIUSIU, nawet na noc nie chciala zakladac juz pampersika.Zdarzylo sie moze ze 3 razy w nocy ze popusila ale obudzila sie i reszte zrobila na kibelek. A zeby dziecko wytrzymalo przez cala noc trzeba pilnowac zeby na wieczór zbyt duzo juz nie pilo i oczywiscie przed spaniem trzeba zrobic siusiu . Z kupka bylo troszke gorzej bo gdy widzialam ze chce i sadzalam ja na nocniczek to wstrzymywala i tak mogla wstzrmywac przez 3 dni, w koncu raz zrobila w same majty biedaczka sie rozplakala, za drugim razem udalo sie zrobic na nocniczek i tak sie jej spodobalo ze kupke tez zaczela wolac.

Do góry