reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nocnikowanie

reklama
ODSTAWILIŚMY PIELUCHY! Na razie w ciagu dnia, ale zaraz i na noc dam sobie spokój.

:tak:
Brawo dla Szymonka:)

my jesteśmy w trakcie uczenia nocnikowania(trzeci dzień) z rożnym skutkiem ale dzis już postęp wola przed zrobieniem a nie po:-) i udalo sie kilka razy zrobic do nocnika siusiu wczoraj i dzis:-)
pieluszki obowiazkowo jak wychodzimy na dwor albo na noc do spania.

u nas pieluszki tylko na noc nadal. dawanie w dzień chyba by mogło oddalić naukę wołania "przed" - pilnuje i pytam go, jak gdzies jestesmy + natrzymuję gdzies na trawniku, a jek sie posika, to zwijamy sie do domu - przynajmniej wie, ze sikanie w majtki powoduje przerywanie zabawy i natychmiastową jazdę do domu ;-)

A jak sie nie da za szybko wrócić to biorę cos na przebranie.

Rano MUSZĘ go rozebrać, potem przynosi nocnik, siada i robi kupę, na która mówi BOMBA! :-D

No Krupka niezłe osiągnięcie. U nas Hania jest obrażona na nocnik i nie chce w ogóle słyszeć o siadaniu :-) Może spróbuję jak z Igim jakieś nagródki za siusiu na nocniczek wprowadzić - u niego zadziałała czekoalada - zaczął się załatawiać z dnia na dizeń bez pudła za kawałki czekolady. Rewelacja :-) No ale miał wtedy już dobre ponad 2,5 roku. Hania pewnie tak samo - a miałam nadizeję że szybciej troszkę.

Agnieszka

Ewitka, ja tez nie mam - rano, jesli mlody sam sie nie rozbierze, to robi w pieluche, bo mamie sie wstac nie chce:-D

My już od dłuższego czasu korzystamy z nocnika, a teraz od 3 dni na noc nie zakładam pieluszki bo i tak była sucha, podłożyłam pod prześcieradełko tylko mate w razie w żeby materac był suchy. Nocke cała przesypia dopiero rano jak wstae to mowi ze chce siusiu i idzie na nocnik:)

reklama
Zaniu, Krupko super gratuluje:-)

No i my sie musimy wziac za te pozbycie sie pampersow:sorry2: i myslalam o zakupie tej toalety fishera, Zaniu z perspektywy czasu napisz mi prosze bylo warto ja kupic? Bo ja mysle o jej zakupie ale jednak to troche kosztuje:sorry2: mamy teraz taki zwykly nocnik z ikei i maly nie chce na nim siadac mam nawet takie wrazenie ze mocno sie wrzynaja te krawedzie:baffled:

Do góry