reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze sprawy...

Marta, zadzwoń do przychodni i powiedz że ty wróżką nie jesteś a lekarz nie dał zalecenia. Ewentualnie w aptece pom powiedzieć

reklama
nie moge tam napisac zarejestrowałam sie i chce zadac pytanie a mi wyskakuje że nie znaleziono podobnych pytań zaraz szału dostane:no:

na babyboom tez są porady pediatrów napisze tam

Ostatnia edycja:
Marta, nie możesz zadzwonić do przychodni? niech tam ci powiedzą. Byłaś u lekarza a ta trąba nie powiedziała jak lek podawać.

nie ma co do tej pizgnętej baby dzwonic bo ona mi nie powie - jest głupia dawno powinnam ja zmienic no nic czekam do 16 jak m przyjdzie bo nie wiem ile mu dac

jestem jestem i jestem w szoku to co czytam Martuś daj mi pięć minut i ci wszystko napisze nic mu nie podawaj

Marta, już widzę, ten sam antybiotyk miał Kuba na zapalenie oskrzeli i jest bardzo skuteczny. Kuba miał około 12kg to podawałam mu z tego co pamiętam 5ml (wlewałam niepełną miarkę. Dawałam wtedy nawet mniej niż 5) dwa razy dziennie.

Rozrobienie jest proste. Na butelce masz narysowaną kreskę, do tej kreski wlewasz przegotowaną wodę i mieszasz zamknietą butelką.

Martuś po
1. Zmień tego konowała jak dziewczyny radzą
2. Żeby podać antybiotyk musisz dokładnie wiedzieć ile Oli waży!!!!! to bardzo ważne
3. Lepiej podać antybiotyk rano i wieczorem
4. Jaki masz antybiotyk???
5. Zawiesinę rozrabiasz z przegotowaną wodą do kreski jak opadnie dolewasz musisz jej mieć równo z kreską na butelce
6. ja bym poszła jeszcze dziś do innego lekarza
7. Co jemu jest???

reklama
Ja bym takiemu maluchowi podała max 2,5ml teraz i na wieczór. Ja na ten lek wlewałam soczek malinowy żeby miał lepszy smak. I warto iśc do lekarza i dopytać.

Do góry