reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze sprawdzone przepisy :P

reklama
Chleb- w zykłej blaszce i w zwykłym pekarniku
(robię z połowy porcji)

1kg mąki
2 szklanki otrąb, patków zbożowych-do wyboru- ja mieszam, co się da
2 łyzki pestek słonecznika(daję więcej)
2 łyżki siemienia
pestki dyni
10 dag drożdży
1 szklanka ciepłego mleka
3 szklanki cieplej wody
łyżeczka soli

Drożdże i sól rozpuścić w mleku z wodą, wmieszać z przesianą mąką i ziarnami, odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut do wyrośnięcia. Przełóżyć na wysmarowaną i opruszoną mąką blaszkę- piec ok 1 godz. w 200 stopniach C.

Można dodawać zirna jakie się lubi rodzynki itp. Ja posypuję wierzch słonecznikiem.

ale mi smaka narobiłas tym linkiem,a ja tak bardzo lubie wszelkie kluchy,o nic musze sie na razie smakiem obejść,poczekam narazie

MERCI MERCI aneta ;-)
cos mi sie zdaje, ze jeszcze w tym tygodniu knedliki zagoszcza w moim menu hihi :-D

Kochane moje kuchareczki!:-)
W związku z moimi coraz to nowymi zachciankami ciążowymi poszukuję sprawdzonego przepisu na Placek Węgierski inaczej zwanym Cygańskim.
Mam w planie zrobić go w sobotę, ale nie mam pojęcia jak do tego podejść!

Pomożecie??

reklama
Kochane moje kuchareczki!:-)
W związku z moimi coraz to nowymi zachciankami ciążowymi poszukuję sprawdzonego przepisu na Placek Węgierski inaczej zwanym Cygańskim.
Mam w planie zrobić go w sobotę, ale nie mam pojęcia jak do tego podejść!

Pomożecie??
ja mam taki przepis
Placek Cyganski
ok,30-40 dkg miesa wołowego lub wieprzowego na gulasz
cebula
2-3 ząbki czosnku
5 dużych ziemniaków(surowe,obrane)
2 jajka
mąka
sól,pieprz,oregano,zioła prowansalskie,olej
Z mięsa gulasz pikantny z przyprawami.Ziemniaki jak na placki.
Potem smażymy placki i na to ten gulasz.

Do góry