TORT RAFFAELLO mój ulubiony tort
Biszkopt:
6 jajek
18 dag mąki pszennej
6 dag mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka octu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
20 dag cukru pudru
Po upieczeniu biszkopta przeciąć go,a wierzchnia częśc pokruszyć.
Masa:
1/2 litra słodkiej śmietany 30%(schłodzic i ubić),gdy zesztywnieje wsypać 2 Śnieżki z 2 łyżkami cukru pudru(można też dodać 2 łyzeczki żelatyny rozpuszonej w troszce mleku,ale teraz na rynku mamy Fix do śmietany,taki usztywniacz i ja to stosuję)
Do ubitej śmietany dodać 1/2 czekolady białej startej na wiórki,4 łyżeczki kokosu i filiżankę adwokata.Wszystko połączyc z pokruszonym biszkoptem.Wierzch posypać kokosem.Smacznego,polecam jest przepyszne.
Biszkopt:
6 jajek
18 dag mąki pszennej
6 dag mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka octu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
20 dag cukru pudru
Po upieczeniu biszkopta przeciąć go,a wierzchnia częśc pokruszyć.
Masa:
1/2 litra słodkiej śmietany 30%(schłodzic i ubić),gdy zesztywnieje wsypać 2 Śnieżki z 2 łyżkami cukru pudru(można też dodać 2 łyzeczki żelatyny rozpuszonej w troszce mleku,ale teraz na rynku mamy Fix do śmietany,taki usztywniacz i ja to stosuję)
Do ubitej śmietany dodać 1/2 czekolady białej startej na wiórki,4 łyżeczki kokosu i filiżankę adwokata.Wszystko połączyc z pokruszonym biszkoptem.Wierzch posypać kokosem.Smacznego,polecam jest przepyszne.