reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki w kuchni :-)

reklama
Szarlotka Babci Basi:
1 kostka Kasi
1/4 kostki smalcu
1 łyżeczka octu
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
3 szklanki mąki
4 żółtka.

Składniki na dużą blachę, bo szarlotka ma być płaska.
Ciasto po wyrobieniu dzielimy na dwie części i idzie do lodówki, żeby było twarde.
Jabłka jak kto lubi albo duszone, albo surowe tarte, do jabłek dodaje cukier, cynamon i imbir do smaku.
Wykładamy na papier cienka w warstwę ciasta, około 1 cm, na to jabłuszka ilość jak kto lubi u mnie 2-3 cm, białka które nam zostały ubijamy z łyżka cukru na pianę i Wykładamy na jablka. Na koniec pozostałe ciasto ściekami na tarce na pianę. Na wierzch można jeszcze dodać orzechy włoskie. I do piekarnika aż Góra będzie zloto-brazowa.

Uwaga u nas duża część znika zanim ostygnie. Resztę po wystygnieciu posypujemy cukrem pudrem smacznego.
1485420443688.jpg


f2w33e3k0rq6mc1d.png
 

Załączniki

  • 1485420443688.jpg
    1485420443688.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 517
reklama
Do góry