reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki w kuchni :-)

Dziewczyny co dobrego przygotowujecie na święta?
ja robie sledzie z cebulka w oleju i ciasto czekoladowo bananowe i maslane ciasteczka xD
i upieke mieska - karkowke i boczek
a tak to mama i babcia zawsze robią.
pierogi z kaszą, pierogi z kapusta i grzybami, wigilijny bigos, barszczyk z uszkami lub grzybowa, kutia, salatka jarzynowa, salatka sledziowa, golabki z kaszą, karp pewnie albo jakas inna rybka.. nie pamietam co tam wiecej zawsze jest :d

reklama
ja robie sledzie z cebulka w oleju i ciasto czekoladowo bananowe i maslane ciasteczka xD
i upieke mieska - karkowke i boczek
a tak to mama i babcia zawsze robią.
pierogi z kaszą, pierogi z kapusta i grzybami, wigilijny bigos, barszczyk z uszkami lub grzybowa, kutia, salatka jarzynowa, salatka sledziowa, golabki z kaszą, karp pewnie albo jakas inna rybka.. nie pamietam co tam wiecej zawsze jest :d
A mogę prosić przepis na to ciasto czekoladowo bananowe i na karkówka sprawdzony przepis [emoji5]

A mogę prosić przepis na to ciasto czekoladowo bananowe i na karkówka sprawdzony przepis [emoji5]
ciasto:
2 duze banany
3/4 szkl maki ryzowej
3 lyzki kakao
1 duza lyzka miodu
1 lyzeczka cynamonu (ja daje troche wiecej)
opcjonalnie aromat waniliowy (ja go pomijam)
110 ml mleka kokosowego
1 jajko
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
3 lyzki oleju kokosowego

wszystko poza bananem mieszamy na gladka mase, dodajemy pogniecione na papke banany. ok 40 min pieczemy w 180 stopniach. jest to ilosc na taka mala foremke.
ja smaruje olejem kokosowy i wysypuje maka ryzowa blache.
i pozniej podaje z jakims kwasnym dzemem ;)
banana mozesz zastapic tartymi jablkami, albo 1 banan i 1 jablko, kiedys z tarta marchewka i dynia robilam :p

a karkowki sama jeszcze nie robilam xP wzielam przepis z netu
Link do: Karkówka pieczona

własnie mam takie dwa duze kawałki karkówki w zamrażarce i juz z miesiac sie przymierzam do zrobienia, ale nie chciałabym zeby była twarda i sucha. A za przepis na ciasto dziekuje brzmi smacznie. a tą mąke ryżowa mogę zastąpić zwykła?

własnie mam takie dwa duze kawałki karkówki w zamrażarce i juz z miesiac sie przymierzam do zrobienia, ale nie chciałabym zeby była twarda i sucha. A za przepis na ciasto dziekuje brzmi smacznie. a tą mąke ryżowa mogę zastąpić zwykła?
nie probowalam bo unikam glutenu.. ale wydaje mi sie ze mozna ;)
a ciasto szybko sie robi ;) mozna dorzucic ulubione bakalie jeszcze albo kawalki czekolady ;)

reklama
Do góry