reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki w kuchni :-)

Link do: Ciasto Bajaderka szybko znikające z talerzyków prosze to przepis na bajaderke, jest ciupke kombinowania ale warto ;)
IMG_20161124_192049.jpg


Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
 

Załączniki

  • IMG_20161124_192049.jpg
    IMG_20161124_192049.jpg
    88,7 KB · Wyświetleń: 339
reklama
Niestety nie dla mnie bo jest mąka.. musze bezglutenową alternatywe znalezc ;)

Co za problem - zamień pszenną na gotowy mix albo mieszankę ryżowej i owsianej bg, powinno wyjść podobnie. Herbatniki i biszkopty też bg dostaniesz :) A jak chcesz typowo bg i bez mleka to kilka stron wcześniej powinny być moje przepisy na jagielnik, ciasto z owocami i chyba czekoladowe też wrzucałam ;)
 
reklama

Przepis z serii "na oko" - trzeba uzyskać lepką konsystencję z której da się ulepić ciastka. Robię z miarek amerykańskich cup, ale ze szklanek też będzie ok, tylko trzeba ilość "mokrego" dopasować.

2 cup płatków owsianych
1 cup mąki owsianej (lub dowolnej bg do pieczenia)
1/2 cup cukru brązowego
2 solidne łyżki masła orzechowego
1 łyżka oleju kokosowego
Ok 100 g musu jabłkowego (pol małego słoika, ok 3-4 łyżek)
Dodatki wg uznania (rodzynki, orzechy, pestki, kawałki czekolady)

Suche wymieszać i dodać rozpuszczone masło z olejem i mus. Jak za mało słodkie to można dodać łychę miodu (poprawi też konsystencje). I hops do pieca na 170-180 st do zarumienienia (około kwadransa)
 
Do góry