reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki w kuchni :-)

Link do: Ciasto Bajaderka szybko znikające z talerzyków prosze to przepis na bajaderke, jest ciupke kombinowania ale warto ;)
IMG_20161124_192049.jpg


Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
 

Załączniki

  • IMG_20161124_192049.jpg
    IMG_20161124_192049.jpg
    88,7 KB · Wyświetleń: 333
reklama
Niestety nie dla mnie bo jest mąka.. musze bezglutenową alternatywe znalezc ;)

Co za problem - zamień pszenną na gotowy mix albo mieszankę ryżowej i owsianej bg, powinno wyjść podobnie. Herbatniki i biszkopty też bg dostaniesz :) A jak chcesz typowo bg i bez mleka to kilka stron wcześniej powinny być moje przepisy na jagielnik, ciasto z owocami i chyba czekoladowe też wrzucałam ;)
 
reklama

Przepis z serii "na oko" - trzeba uzyskać lepką konsystencję z której da się ulepić ciastka. Robię z miarek amerykańskich cup, ale ze szklanek też będzie ok, tylko trzeba ilość "mokrego" dopasować.

2 cup płatków owsianych
1 cup mąki owsianej (lub dowolnej bg do pieczenia)
1/2 cup cukru brązowego
2 solidne łyżki masła orzechowego
1 łyżka oleju kokosowego
Ok 100 g musu jabłkowego (pol małego słoika, ok 3-4 łyżek)
Dodatki wg uznania (rodzynki, orzechy, pestki, kawałki czekolady)

Suche wymieszać i dodać rozpuszczone masło z olejem i mus. Jak za mało słodkie to można dodać łychę miodu (poprawi też konsystencje). I hops do pieca na 170-180 st do zarumienienia (około kwadransa)
 
Do góry