reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Witaj Martunja!

A u nas na razie bez rewelacji.
Tymon przez tygodniowy pobyt u dziadków w Cze-wie jest strasznie rozberbelony.. no ale powoli dochodzimy do stanu poprzedniego. Bardzo powoli. ;-)
Cały czas by łaził za rączki no a niedobra mama nie pozwala zbyt często. Zresztą nie łazi tylko biega.

Chyba przestawia się na jednorazową drzemkę w ciągu dnia, ale jeszcze ciężko mu wytrzymać do pory kąpieli i maruda się robi ok. 18.00. Wtedy mama biega z synkiem ile wlezie.
Dziś był tak zmęczony, że po kąpieli odmówił kolacji i dosłownie od razu po położeniu do łóżeczka zasnął.:sorry2:

Zęboli nadal brak. Ruchowo też jest jeszcze dosyć pierdołowaty ale umysłowo rozwija się coraz szybciej - z dnia na dzień robi się "doroślejszy" :-D

Nadal budzi się i 6 razy w nocy. Ograniczyłam mu posiłki nocne do 1. Reszta woda.
Łobuz wyrolował mnie (tzn. w końcu ze zmęczenia odpuściłam) i o 05.00 już domaga się spania ze mną w łóżku.. A ja nie mam serca mu tego odmówić. Ok - teraz przyznaję się, ze doskonale rozumiem mamy, które spały z dzieciakami od ich narodzin :sorry2:
Jak w nocy rzuca się z boku na bok, kwęka przez sen itd, tak u mnie w łóżku śpi jak zabity. A raczej jak aniołeczek. No i to poranne budzenie - "apa apa mama mama" połączone w odgłosem bączków przy przeciąganiu mnie rozwala :sorry2:

Mogłabym na stałe podzielić łóżko z tym kolesiem, ale mam już męża do spania na drugiej połówce łóżka i jednak tak powinno zostać..

Niekat - no jestem nikczemnego wzrostu, bo 158 cm :-D

Hmmm - czy my czasem nie lubimy tego samego modelu z HM? Połysliwy materiał, miseczka zabudowana,usztywniona, z firzbiną, ramiączka nieodpinane? :-):confused:

reklama
;-)Witam-fajne temety na tapecie..bufety itp.Mój jest lekko sflaczały ale przy okazji jutro ide na badanko i usg bo coś za często mojej mamie wycinają różne pierdółki-a wstyd się przyznać ale ostatnio byłam 3 lata temu na usg:zawstydzona/y:
niekat powiem ci że w tych prostych całkiem inną osobą jesteś a ja podobnie jak niektóre też zawsze chciałam mieć loki-mnie bardziej w lokisach się podobasz;-)ale biuścik normalnie powalający
ninja no to fajnie że nygus śmiga,a nocnego wstawania nie zazdroszczę(odpukać)
siwona szkoda babeczki,że tak z dnia na dzień:no:

ewa super że wypad udany no i wieczorek też niczego sobie;-)
Też bym gdzieś wybyła bo dawno temu łaziłam po sklepach;-)Już niedługo uciekam z domu-bo teraz w lutym pierwszy weekend ,drugi i ostatni znowu mam szkolenia w Warszawie i tym razem matka sama jedzie więc może...Jakby któras z was miała ochotę na spotkanie to chętnie.
|Poczytam jeszcze inne wątki i spadówa spać bo nie lubię poniedziałków:-p

chrzest Kuby

Załączniki

• P1000076.jpg
    P1000076.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 47
  • P1000092.jpg
    P1000092.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 41
  • P1000117.jpg
    P1000117.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 44
  • P1000140.jpg
    P1000140.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
Wszystkiego Najlepszego dla dzisiejszych miesięczniaków Dominisia Tymona i Filipka

Ja teraz tylko czasami podczytuję ale czasami to nawet na to nie mam siły. Właśnie wychodzę z grypy, Alę jeszcze trzyma mocno, Baśka na razie tylko kilka razy kaszlała więc jeszcze nie była u lekarza i mam nadzieję że nic się u niej nie rozwinie.

Siwona to niewesoło macie, życzę Wam dużo siły w tym ciężkim okresie

Niekat fryzurka fajna, lekka. Jeżeli Ci się nie podoba, to przecież odrosną. A co do cyców to bym chciał mieć chociaż połowę Twoich. Ale wiem z doświadczenia że jak przestanę karmić to nic mi nie zostanie.

Agunia śliczne zdjęcia z chrztu. Ania w białym ubranku to jak prawdziwy aniołek.:tak:

Dorota fajne dzieciaczki masz :-)

Nikoś już za kilka dni ma roczek... ciekawe co u nich słychać:baffled:

Witajcie Kobietki ! Podczytuje Was cały czas ale jakoś tak brak mi weny ;-( Wzięło Nas i na obiad robimy pieczonki bo juz dawno nie bylo, szkoda ze nie beda takie z ogniska bo takie sa najlepsze - no ale wszystkiego miec nie mozna :-(

Agunia, Dorota ślicznie wyglądały maluchy :-) Widać że uroczystość się udała :) Mój Filip miał chrzest 26 października , przysnął w kościele już pod koniec :-) ale też był grzeczny.

niekat obie wersje fryzurki są super, w prostych wyglądasz jak inna osoba :p chyba bym cie nie poznała :-) Ja zawsze chcialam miec wlosy krecone ale pewnie jak bym miala krecone to bym chciala miec proste , dobrze ze lokowki i prostownice sa- to mozna czarowac fryzurami :)

siwona Bardzo mi przykro z powodu teściowej, aż nie do wiary ze tak choroba potrafi w przeciągu paru dni rozlożyć człowieka. Najważniejsze że ma teraz opieke , nie czuje się samotna i ma bliskich przy sobie.Trzymajcie się ciepło.

ninja u Nas też tak jest z tym rozpieszczaniem ale z pradziadkami. Non stop na rączkach itp no chcieli by nieba przychylic ale zdarzaja sie przegięcia typu: W domu napalone tak ze pot z czlowieka splywa a Filipka ubrali w welurowy pajacyk i pod koc :-( Takie miał potowki ze nie moglam sobie z nimi poradzic. Jak wrocilam z pracy i to zobaczylam to im zwrocilam uwage i odrazu malemu dalam pic. Ciągle myślą że Filipowi jest za zimno i ze sie przeziebi. Najchetniej by mu dawali ciasteczka czekolade itp :angry::angry::angry: i tlumacza to tym ze oni sa od rozpieszczania :eek:a my od wychowywania. I znajdz tu jakiś argument na to :zawstydzona/y:

Na więcej nie dam rady odpisać bo Filip ma nastroj na zabawe :-) Więc czas spełnic rodzicielski obowiązek :-)

Buziaczki dla Tymonka na kolejny miesiączek:*:*
Ania dostała wczoraj od babci piżamkę śliczną,jestem zaskoczona i śmiać mi się chce...Kupiliśmy jej ciuszki na 74,ale w szafce ma jeszcze kilka dobrych na 56:-D Momentami to ja już sama nie wiem co jej kupować:-D hihi
Dziękuję wam bardzo za pochwały dla Ani;-) heh Aż mi żal że już więcej jej tego ubranka nie założę...Tak pięknie w nim wyglądała:-)

Sto lat dla Tymonka,Filipka i Dominisia!
agunia to taka malutka jest Ania?.:baffled:. bo my to juz na 86mamy ciuszki...chociaż i na 80 jak i na 92 (niektóre )tez są dobre:tak:
anetka tak to jest z babciami..to samo mówi Piotrka mama:tak:..i tez zawsze pyta czy nie za zimno małej..?
A co to sa te pieczonki?..to takie mięso grilowane może?
asia oj te choróbska!:crazy:.. To miejmy nadzieje że chociaż Basi nic nie będzie..a wam Duużo zdrówka!:tak:
Tosia właśnie się budzi..(przedpołudniowe spanko)..ale w nocy to dziś ze 2 razy się budziła..ale mleka nie wzięła do buzi,tylko wystarczyło jej piciu..
No i dzis juz p,oł miseczki sniadanka zjadła..co mnie niezmiernie ucieszyło:tak:
Jutro pewnie do kontroli pojadę..ale dziś przedzwonię do dr.zobaczymy co mi powie..
Pogoda do dooopy:-(..więc znów Alex w domu:-(..juz sama niewiem co mu wymyslać ..by sie zajął..

reklama
Ewa33 ja tez mam jeszcze niektore ubranka na 74 ale w wieksyosci kupuje na 80 86 bo bluzki na 74 maja za krotki rekaw ale rajstopki czy spodnie jeszcze nosi;-)
asia zycze zdrowka dla ciebie i oby Basia sie nie zarazila:tak:

A u nas wszystko dobrze na szczescie Kuba zdrowy tylko troche marudny nic mu nie pasuje :-(zabawa be picie tez jedzenie tez juz nie wiem co mam robic zeby byl troche weselszy:zawstydzona/y:

Do góry