Ninja, bez biurka to prawie 500 zł mniej. No i to jednorazowy wydatek (mam nadzieję). Z tego co czytam na forach sporo ludzi zaczyna kompletować wyprawkę w czerwcu, wtedy nie jest tak źle. Podstawówka to i tak nie ma dużo książek. Szwagierka wydała na książki do 3 klasy gimnazjum ok 700 zł. A to pierwszy rocznik z nową podstawą programową, więc nie ma używanych książek. Ale chociaż potem może sprzedać używane.
A co do wyprawki do przedszkola, to jeśli musisz sama kupować, to na pewno trzeba kupić:
blok rysunkowy A4
papier kolorowy
kredki świecowe
kredki ołówkowe, albo bambino
farbki i pędzle
bibułę w kilku kolorach
klej w sztyfcie
może nożyczki dla dzieci
do farb polecam kubek-niekapek. Nawet jak sie przewróci to najwyżej odrobina się wyleje. Ja mam w domu innej firmy, ale wygląda podobnie Kubek niekapek Color & Co do malowania farbami (1752129138) - Aukcje internetowe Allegro
worek na ubrania na zmianę (na początek to nawet 2-3 komplety ciuchów warto trzymać w przedszkolu)
papierowa teczka na prace plastyczne
A co do wyprawki do przedszkola, to jeśli musisz sama kupować, to na pewno trzeba kupić:
blok rysunkowy A4
papier kolorowy
kredki świecowe
kredki ołówkowe, albo bambino
farbki i pędzle
bibułę w kilku kolorach
klej w sztyfcie
może nożyczki dla dzieci
do farb polecam kubek-niekapek. Nawet jak sie przewróci to najwyżej odrobina się wyleje. Ja mam w domu innej firmy, ale wygląda podobnie Kubek niekapek Color & Co do malowania farbami (1752129138) - Aukcje internetowe Allegro
worek na ubrania na zmianę (na początek to nawet 2-3 komplety ciuchów warto trzymać w przedszkolu)
papierowa teczka na prace plastyczne
Ostatnia edycja: