reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

reklama
Ja nie badałam ani razu progesteronu, tylko raz betę. W poprzednich ciążach nie badałam nawet bety.
Ogólnie jeśli ciąże są zdrowe i bezproblemowe to faktycznie nie ma sensu badać. Ale ja jestem po kilku poronieniach, a progesteron dużo potrafi powiedzieć ;) Na przykład 3 koleżanki forumowe po mega wysokim progesteronie podejrzewały ciążę bliźniaczą i potem okazało się, że faktycznie mają dubelka :D

Był pozytywny już dzień wcześniej ;)
Wypytuje, ponieważ we wtorek mam termin miesiączki. W tym miesiącu zaczęłam z mężem starac się o dzidziusia. Robiłam testy owulacyjne wychodzimy negatywne, gdzie 14/15 lipca miałam objawy owulacji, normalnie jak co miesiąc. W poniedziałek 29 lipca mam do ginekologa i zastanawiam się czy w piątek 26 lipca z bety mogłoby się już coś pojawić :)

Dziewczyny, dla ktorych jest to druga/kolejna ciąża. Czy wy też od samego początku czujecie się jak balon? Uciskają mnie totalnie wszystkie spodenki/ spodnie. Masakra. W pierwszej ciąży do 26tc chodziłam w swoich ciuchach i nic nie było widać. Teraz jest tragedia..wszystko mnie ciśnie.

Dziewczyny, dla ktorych jest to druga/kolejna ciąża. Czy wy też od samego początku czujecie się jak balon? Uciskają mnie totalnie wszystkie spodenki/ spodnie. Masakra. W pierwszej ciąży do 26tc chodziłam w swoich ciuchach i nic nie było widać. Teraz jest tragedia..wszystko mnie ciśnie.
Tak ja tak mam , czuję się jak bym balon połknęła i miała brzuch jak w 4 miesiącu masakra aż się boję co będzie dalej ,

Nie ale wszystkie sukienki mam luźne więc mogłam nie zauważyć :)

reklama
Dla mnie to kolejna Ciąża i mam wrażenie że wszyscy się na mnie patrzą byłam chuda a teraz to mnie na dole brzucha wywala. Jestem wzdęta jak balon. Jeszcze nie byłam u gin a mój twierdzi że to zły oznak że już mnie wywala …. Kupiłam dziś leginsy w których widać Że się zaokrąglam. Więc muszę kupić luźne koszulki By dłużej to ukrywać w poprzednich ciążach też miałam szybko brzuch a w jednej szczególnie bo rosły sobie tam dwa serduszka

Do góry