reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

Naprawdę? 🫣🫣 Chociaż ja miałam przy poprzedniej ciąży ponad 18 a i tak się nie utrzymała

Ja nie mogę dopochwowej, mam nadżerkę i bardzo delikatne wszystko w środku i zawsze ta dopochwową powodowała u mnie krwawienia dlatego mam podjęzykową
Tak. Także może się da:) żeby nie bylo to dojadam duphaston, który mam po poprzedniej ciąży i jak skończę opakowanie to pójdę sprawdzić progesteron (ja wiem, że nie wyjdzie w badaniach ale wtedy będę wiedzieć czy potrzebuje na niego recepty, czy nie).

reklama
Może tak, ale sama wolę nic nie brać. Zobaczymy, może lekarz skomentuje wynik i coś tam napiszę co zaleca
I to jest w sumie dobrą postawa:) podejrzewam, że większość kobiet w ciąży nie sprawdza progesteronu i nie wie, że ma niski, a tu na forum spotykamy się z różnymi historiami więc jesteśmy uwrażliwione na pewne sprawy

Mój progesteron wynosi 18 i jak poszłam z wynikami to ginekolog powiedziała , ze w ciąży już nie bada się progesteronu i nie można się nim sugerować gdyż to nie jest ten progesteron używany przez zarodek . Wtedy liczy się beta i USG . Dostałam asekuracyjnie duphaston tylko i wyłącznie dlatego , że poprzednia ciąża to była ciąża biochemiczna i nie był znany powód straty . Ale wiadomo - co ginekolog to też zapewne inne zdanie . 🙂 ale przyznam , że uspokoiło mnie to . Powiedziała że nie ma powodu aby dawać luteinę dopochwowo .

Naprawdę? 🫣🫣 Chociaż ja miałam przy poprzedniej ciąży ponad 18 a i tak się nie utrzymała

Ja nie mogę dopochwowej, mam nadżerkę i bardzo delikatne wszystko w środku i zawsze ta dopochwową powodowała u mnie krwawienia dlatego mam podjęzykową
Ja też mam duphaston ze względu na nadżerki

Własnej jak rozmawiam z koleżankami to one też w życiu nawet bety nie badały i ciążę donoszone. Mam wrażenie , że teraz wszystko wydaje się takie bardziej stresujące przez te wszystkie badania. Człowiek się wtedy niepotrzebnie nakręca.
Są przypadki że trzeba badać i kontrolować 😀Jakbym nie miała problemu z zajściem to też bym olała no ale teraz muszę☺️

Własnej jak rozmawiam z koleżankami to one też w życiu nawet bety nie badały i ciążę donoszone. Mam wrażenie , że teraz wszystko wydaje się takie bardziej stresujące przez te wszystkie badania. Człowiek się wtedy niepotrzebnie nakręca.
jak trzeba to niestety trzeba , niejedna z nas chciałaby mieć wzorową i bezstresową ciążę .
Niestety w wielu przypadkach kontrola na samym początku to kluczowa sprawa

reklama
Do góry