penguinlicious
Fanka BB :)
Jak dostałaś zastrzyk w 12dc, a jutro masz 15dc, to owulację miałaś najprawdopodobniej wczoraj. Więc na USG powinno być już ciałko żółte (albo nawet dwa, nie napisałaś ile miałaś tych dominujących, ale też normalne by było gdyby został jeden, a reszta się zatrzymała).Hej kobietki! Trafiłam tutaj przypadkiem szukając informacji o ovitrelle.
Z mężem staramy się o dziecko od maja - w maju dostaliśmy zielone światło od ginekologa: wszystko super, nic tylko działać. Więc tak sobie działaliśmy, jednak mi moje wyniki krwi nie dawały spokoju i sama zaczęłam czytać co i jak. Poszłam do endokrynologa i od razu padło: niedoczynność tarczycy i być może pcos. Udałam się do bardzo fajnej ginekolog w lutym, która potwierdziła pcos w 5 dniu cyklu. Z wizyty wyszłam z wieloma zaleceniami: wyniki badań i ponowna wizyta za tydzień czyli w 12 dniu cyklu - brak pęcherzyków nic się nie dzieje.
Ginekolog przepisała clostilbegyt od kolejnego cyklu - brać od 3 do 7 dnia. Następnie w 10 dniu poszłam na monitoring i były pęcherzyki dominujące ale dopiero 15mm, więc miałam iść na wizytę w 12 dniu cyklu - pęcherzyki ładnie urosły i dostałam zastrzyk ovitrelle. Kochaliśmy się z mężem w 11, 12, 13, 14 dniu cyklu i jutro czyli w 15 dniu cyklu idę do lekarza na monitoring sprawdzić jak to wszystko wygląda. A ja już dostaje świra![]()
Chcesz zostać tu z nami na czas oczekiwania i zapisać się na testowanie na jakoś za 2 tygodnie?