reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Ja ostatnio mając dzień wolny- jechaliśmy do klinki, kazałam mężowi robić objazd żeby tylko nie przejeżdżać obok budynku w którym pracuje 😞 Wczoraj po zakupach po pracy też robiłam kółko żeby dojechać do domu i nie być przy tym budynku..
współczuję Wam…. Serio…. Mam koleżankę u której też był mobbing w pracy… jakoś to zniosła i
Daje radę, ale pamiętam jak to przeżywała bidulka.

My na szczęście z konkubentem 😂😂😂😂 mamy swoje działalności, ale tak jakby „połączone” :)

reklama
A to jest w sumie ciekawe, bo w lutym miałam podobną sytuację, bo wychodziło mi, że pęcherzyk w czwartek miał 21,6mm na USG, a owulacja wg testów byłaby dopiero w niedziele (wg aplikacji w poniedziałek...). A ukłucie miałam już w piątek. Jeśli w piątek, to miałam nagłe wydłużenie fazy lutealnej, co tez wydaje się dziwne. Ech.
Nigdy się nie zastanawiałam nad czasem między owulacją a wielkością pęcherzyka odpowiednią do owulacji. I jak to się ma do testów.
A taki objaw owulacji jak ukłucie w jajniku (w sumie to mój jedyny objaw) to macie w tym momencie uwalniania czy nawet jakiś czas przed? 🤔
Mnie raczej kłuje już nawet na parę dni przed owulacja, więc nie mam jak się tym sugerować nawet :)

a może to po prostu po owulacji, po owulce może się utrzymywać ponoć pozytywny…🤔
Aczkolwiek ja robię po peaku i sprawdzam jeszcze z 3 testami czy spada, wtedy wiem że teoretycznie pękł, objawy wtedy też ustępują owulacyjne.
No właśnie u mnie już po peaku zazwyczaj od razu bladziochy wychodzą. A teraz zrobiłam wczoraj i był dużo jaśniejszy :) teraz z testów robionych tak nagle to na dwoje babka wróżyła. Jak się uda to coś podziałamy, a może jeszcze znajdę jakiś termin last minute do luxmedu to podejdę na usg :)

Załączniki

• IMG_5693.jpeg
    IMG_5693.jpeg
    146,7 KB · Wyświetleń: 50
Wchodzę w tryb działania... Zadzwoniłam o termin kolposkopii i mrożenia nadżerki... Mogłabym to zrobić dzisiaj 😭 dlaczego mam okres ...a nie jestem tuż po 😂 o jak by mi pasował termin z owulacją po prawej stronie 😂 nawet bym nie płakała 🙈
Kolejny 16 kwietnia, czyli znów jak będę miała okres 🤦🏻‍♀️ ale spróbuję zadzwonić za tydzień....może coś się zwolni 🤔 i chyba może to zrobić na jednej wizycie 😁 byłoby rewelacyjnie 🙂
Ja tak ciągle przekładam termin cytologii. Ostatnio miałam plamienia, bo 6 dc. Zapissala na za tydzień, ale wychodziła owulacja więc szkoda mi było nie próbować. Przełożyłam na za miesiąc, bo dwa tyg jej nie ma, a dla pewności wolałam dać po owulacji :/

Nie wiem komu ja to pisałam, ale w ciazy z moją już teraz roczna córka, pinki miałam bledsze od Ciebie i była ciąża. Dopiero! Dwa tygodnie po pierwszym duchu duchu ducha na pinku (pinkowe przy tym 20 negativo) miałam ładne kreski i na facelku tak samo. Także kochana póki nie masz następnej bety nic nie jest przesadzone. Ja że swojego serca życzę aby był super przyrost i myślę że betka staruje. U każdej kobiety jest inaczej. A zobacz jakie ogromne widełki bety są w labie na poszczególne tygodnie ;)
moja siostra miała pierwszy test pozytywny ze swoim dzieckiem dopiero 17 dpo, a wcześniej nic zero nada.

Wchodzę w tryb działania... Zadzwoniłam o termin kolposkopii i mrożenia nadżerki... Mogłabym to zrobić dzisiaj 😭 dlaczego mam okres ...a nie jestem tuż po 😂 o jak by mi pasował termin z owulacją po prawej stronie 😂 nawet bym nie płakała 🙈
Kolejny 16 kwietnia, czyli znów jak będę miała okres 🤦🏻‍♀️ ale spróbuję zadzwonić za tydzień....może coś się zwolni 🤔 i chyba może to zrobić na jednej wizycie 😁 byłoby rewelacyjnie 🙂
ja bym dzwoniła codziennie if i were you

reklama
Do góry