reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Ja ostatnio mając dzień wolny- jechaliśmy do klinki, kazałam mężowi robić objazd żeby tylko nie przejeżdżać obok budynku w którym pracuje 😞 Wczoraj po zakupach po pracy też robiłam kółko żeby dojechać do domu i nie być przy tym budynku..
współczuję Wam…. Serio…. Mam koleżankę u której też był mobbing w pracy… jakoś to zniosła i
Daje radę, ale pamiętam jak to przeżywała bidulka.

My na szczęście z konkubentem 😂😂😂😂 mamy swoje działalności, ale tak jakby „połączone” :)

reklama
A to jest w sumie ciekawe, bo w lutym miałam podobną sytuację, bo wychodziło mi, że pęcherzyk w czwartek miał 21,6mm na USG, a owulacja wg testów byłaby dopiero w niedziele (wg aplikacji w poniedziałek...). A ukłucie miałam już w piątek. Jeśli w piątek, to miałam nagłe wydłużenie fazy lutealnej, co tez wydaje się dziwne. Ech.
Nigdy się nie zastanawiałam nad czasem między owulacją a wielkością pęcherzyka odpowiednią do owulacji. I jak to się ma do testów.
A taki objaw owulacji jak ukłucie w jajniku (w sumie to mój jedyny objaw) to macie w tym momencie uwalniania czy nawet jakiś czas przed? 🤔
Mnie raczej kłuje już nawet na parę dni przed owulacja, więc nie mam jak się tym sugerować nawet :)

a może to po prostu po owulacji, po owulce może się utrzymywać ponoć pozytywny…🤔
Aczkolwiek ja robię po peaku i sprawdzam jeszcze z 3 testami czy spada, wtedy wiem że teoretycznie pękł, objawy wtedy też ustępują owulacyjne.
No właśnie u mnie już po peaku zazwyczaj od razu bladziochy wychodzą. A teraz zrobiłam wczoraj i był dużo jaśniejszy :) teraz z testów robionych tak nagle to na dwoje babka wróżyła. Jak się uda to coś podziałamy, a może jeszcze znajdę jakiś termin last minute do luxmedu to podejdę na usg :)

Załączniki

• IMG_5693.jpeg
    IMG_5693.jpeg
    146,7 KB · Wyświetleń: 46
Wchodzę w tryb działania... Zadzwoniłam o termin kolposkopii i mrożenia nadżerki... Mogłabym to zrobić dzisiaj 😭 dlaczego mam okres ...a nie jestem tuż po 😂 o jak by mi pasował termin z owulacją po prawej stronie 😂 nawet bym nie płakała 🙈
Kolejny 16 kwietnia, czyli znów jak będę miała okres 🤦🏻‍♀️ ale spróbuję zadzwonić za tydzień....może coś się zwolni 🤔 i chyba może to zrobić na jednej wizycie 😁 byłoby rewelacyjnie 🙂
Ja tak ciągle przekładam termin cytologii. Ostatnio miałam plamienia, bo 6 dc. Zapissala na za tydzień, ale wychodziła owulacja więc szkoda mi było nie próbować. Przełożyłam na za miesiąc, bo dwa tyg jej nie ma, a dla pewności wolałam dać po owulacji :/

Nie wiem komu ja to pisałam, ale w ciazy z moją już teraz roczna córka, pinki miałam bledsze od Ciebie i była ciąża. Dopiero! Dwa tygodnie po pierwszym duchu duchu ducha na pinku (pinkowe przy tym 20 negativo) miałam ładne kreski i na facelku tak samo. Także kochana póki nie masz następnej bety nic nie jest przesadzone. Ja że swojego serca życzę aby był super przyrost i myślę że betka staruje. U każdej kobiety jest inaczej. A zobacz jakie ogromne widełki bety są w labie na poszczególne tygodnie ;)
moja siostra miała pierwszy test pozytywny ze swoim dzieckiem dopiero 17 dpo, a wcześniej nic zero nada.

Wchodzę w tryb działania... Zadzwoniłam o termin kolposkopii i mrożenia nadżerki... Mogłabym to zrobić dzisiaj 😭 dlaczego mam okres ...a nie jestem tuż po 😂 o jak by mi pasował termin z owulacją po prawej stronie 😂 nawet bym nie płakała 🙈
Kolejny 16 kwietnia, czyli znów jak będę miała okres 🤦🏻‍♀️ ale spróbuję zadzwonić za tydzień....może coś się zwolni 🤔 i chyba może to zrobić na jednej wizycie 😁 byłoby rewelacyjnie 🙂
ja bym dzwoniła codziennie if i were you

reklama
Do góry