reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

@Kasienkaol chyba mialas wczoraj rację, ja już myślałam że przegapiłam owu, a kreska sprzed chwili dużo mocniejsza niż wczoraj. A do 17:00, kiedy robiłam ostatnimi dniami testy, to jeszcze daleko :D
Prawie jakbym swój dzisiejszy widziała 😅
Zazwyczaj dzień po takim wybarwieniu jest u mnie peak 🙈 kurczę nie wiem jakim cudem miałaby dopiero być owulacja jak w czwartek pęcherzyk 20mm na lewym jajniku.

Załączniki

• IMG_5690.jpeg
    IMG_5690.jpeg
    126,6 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Chcesz hit ? Mój mąż od kilku miesięcy prowadzi własną firmę, od 1,5 roku nie pracuje w naszym poprzednim zakładzie pracy, Ja jestem aktualnie na wychowawczym...czyli od grudnia 2021 tam nie chodzę... I nadal szefowe śnią mi się po nocach i jest mi niedobrze jak jedziemy tą samą trasą do znajomej 🙈
No właśnie, dużo zostaje w glowie. Człowiek się przyzwyczaja, ale nie potrafi wyrzucić. Ja wczoraj podjechałam do sklepu. Zobaczyłam na parkingu samochod identyczny jak byłej kierowniczki. Nie pamiętałam rejestracji, więc pewności nie miałam. Odjechałam do innego sklepu. Bałam się jej spotkać nawet publicznie.

Chcesz hit ? Mój mąż od kilku miesięcy prowadzi własną firmę, od 1,5 roku nie pracuje w naszym poprzednim zakładzie pracy, Ja jestem aktualnie na wychowawczym...czyli od grudnia 2021 tam nie chodzę... I nadal szefowe śnią mi się po nocach i jest mi niedobrze jak jedziemy tą samą trasą do znajomej 🙈
Ja ostatnio mając dzień wolny- jechaliśmy do klinki, kazałam mężowi robić objazd żeby tylko nie przejeżdżać obok budynku w którym pracuje 😞 Wczoraj po zakupach po pracy też robiłam kółko żeby dojechać do domu i nie być przy tym budynku..

Zazwyczaj dzień po takim wybarwieniu jest u mnie peak 🙈 kurczę nie wiem jakim cudem miałaby dopiero być owulacja jak w czwartek pęcherzyk 20mm na lewym jajniku.
A to jest w sumie ciekawe, bo w lutym miałam podobną sytuację, bo wychodziło mi, że pęcherzyk w czwartek miał 21,6mm na USG, a owulacja wg testów byłaby dopiero w niedziele (wg aplikacji w poniedziałek...). A ukłucie miałam już w piątek. Jeśli w piątek, to miałam nagłe wydłużenie fazy lutealnej, co tez wydaje się dziwne. Ech.
Nigdy się nie zastanawiałam nad czasem między owulacją a wielkością pęcherzyka odpowiednią do owulacji. I jak to się ma do testów.
A taki objaw owulacji jak ukłucie w jajniku (w sumie to mój jedyny objaw) to macie w tym momencie uwalniania czy nawet jakiś czas przed? 🤔

Wchodzę w tryb działania... Zadzwoniłam o termin kolposkopii i mrożenia nadżerki... Mogłabym to zrobić dzisiaj 😭 dlaczego mam okres ...a nie jestem tuż po 😂 o jak by mi pasował termin z owulacją po prawej stronie 😂 nawet bym nie płakała 🙈
Kolejny 16 kwietnia, czyli znów jak będę miała okres 🤦🏻‍♀️ ale spróbuję zadzwonić za tydzień....może coś się zwolni 🤔 i chyba może to zrobić na jednej wizycie 😁 byłoby rewelacyjnie 🙂

No właśnie, dużo zostaje w glowie. Człowiek się przyzwyczaja, ale nie potrafi wyrzucić. Ja wczoraj podjechałam do sklepu. Zobaczyłam na parkingu samochod identyczny jak byłej kierowniczki. Nie pamiętałam rejestracji, więc pewności nie miałam. Odjechałam do innego sklepu. Bałam się jej spotkać nawet publicznie.
Otóż to ....nienawidzę BMW 😂 chyba, że sama kiedyś sobie taki sprawie 🤔 😂😂😂

A to jest w sumie ciekawe, bo w lutym miałam podobną sytuację, bo wychodziło mi, że pęcherzyk w czwartek miał 21,6mm na USG, a owulacja wg testów byłaby dopiero w niedziele (wg aplikacji w poniedziałek...). A ukłucie miałam już w piątek. Jeśli w piątek, to miałam nagłe wydłużenie fazy lutealnej, co tez wydaje się dziwne. Ech.
Nigdy się nie zastanawiałam nad czasem między owulacją a wielkością pęcherzyka odpowiednią do owulacji. I jak to się ma do testów.
A taki objaw owulacji jak ukłucie w jajniku (w sumie to mój jedyny objaw) to macie w tym momencie uwalniania czy nawet jakiś czas przed? 🤔
Ja mam często przed, jak już nie kłuje i nie boli to już wiem że jest po :)

reklama
a może to po prostu po owulacji, po owulce może się utrzymywać ponoć pozytywny…🤔
Aczkolwiek ja robię po peaku i sprawdzam jeszcze z 3 testami czy spada, wtedy wiem że teoretycznie pękł, objawy wtedy też ustępują owulacyjne.

Do góry