reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

reklama
Jeju dziewczyny, trochę mnie przeraziłyście tymi kontrolami podczas zwolnień od psychiatry, raczej panuje przekonanie że takie zwolnienie jest bezpieczne i nie ma kontroli.. sama miałam niedługo iść bo już mam dosyć nerwów w pracy i stresu o wolne za każdym razem kiedy mam wizytę. Z kliniki nie dostane zwolnienia na czas stymulacji a tych wizyt trochę teraz będę miała.. W ogóle miałam się wybrać już kiedyś do takiej, podobno dobrej Pani dr żeby się wygadać i oczyścić głowę bo już za dużo tego mi się zbiera ale za każdym razem wizytę odmawiałam, jak zbliżał się termin to twierdziłam że wyszłam z dołka i sobie radze 🤦‍♀️
jeżeli czujesz, ze potrzebujesz iść na zwolnienie to idź. Moim zdaniem nie ma co się bać tych kontroli - jeżeli zwolnienie jest wzięte zgodnie z przeznaczeniem to na jakiej podstawie miałoby niby być podważone?

Myślę, ze w sytuacji bratowej partnera @Kasienkaol to duże znaczenie mogło mieć to, ze zwolnienie dostała online.

To, że kontrole są to dobrze, bo może rzeczywiście wstrzymuje nadużywanie zwolnień w społeczeństwie. A wszystkie te sytuacje, o których rozmawiamy to są totalne podstawy do tego, żeby je wziąć, wiec moim zdaniem nie ma co się stresować tym.

Ale rozumiem, ze jak jesteście tez tak wykończone przez środowisko pracy to układ nerwowy tez inaczej działa i łatwo popaść w stresik ☹️

No właśnie u mnie już po peaku zazwyczaj od razu bladziochy wychodzą. A teraz zrobiłam wczoraj i był dużo jaśniejszy :) teraz z testów robionych tak nagle to na dwoje babka wróżyła. Jak się uda to coś podziałamy, a może jeszcze znajdę jakiś termin last minute do luxmedu to podejdę na usg :)
najlepszy byłby monitoring, może to druga owulacja …🤔 a spokojnie trzonowanie nie przeszkadza , ale tak bardziej na misjonarza, bo szwy ciągnął 😂😂😂 my już próbowaliśmy 😂

jeżeli czujesz, ze potrzebujesz iść na zwolnienie to idź. Moim zdaniem nie ma co się bać tych kontroli - jeżeli zwolnienie jest wzięte zgodnie z przeznaczeniem to na jakiej podstawie miałoby niby być podważone?

Myślę, ze w sytuacji bratowej partnera @Kasienkaol to duże znaczenie mogło mieć to, ze zwolnienie dostała online.

To, że kontrole są to dobrze, bo może rzeczywiście wstrzymuje nadużywanie zwolnień w społeczeństwie. A wszystkie te sytuacje, o których rozmawiamy to są totalne podstawy do tego, żeby je wziąć, wiec moim zdaniem nie ma co się stresować tym.

Ale rozumiem, ze jak jesteście tez tak wykończone przez środowisko pracy to układ nerwowy tez inaczej działa i łatwo popaść w stresik ☹️
dokladnie tak, tez tak pomyslalam, znalazła pierwszą lepszą opcję na l4 psychiatra i to wykorzystała, online i dlatego na 90% miała kontrol, gdyby stacjonarnie była u psychiatry to myślę ze nie byłoby takiej sytuacji.
A stacjonarnie to wiadomo, rozmowa… itd itp więc inny wymiar wizyty niż śmieszne online….

reklama

Najwyżej na kontroli rzuce im teczką z moimi wynikami badań 😂 Przez lata tyle się tego nazbierało, lekarzy, wizyt, zaleceń że raczej nikt nie uszedłby bez jakiejś rysy na psychice.. Jeśli nie dostane zwolnienia po punkcji to będę czatowała na psychiatrę

Do góry