reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
Spokojnie, nic nie muszę czytać bo wiem jakie są różnice w ilości żelaza np między drobiem a chociażby dziczyzna, a takze że jedzenie przetworzonej szynki na kanapkach niewiele da.
Super że masz wyniki ok, tylko z tego się cieszyć
To poczytaj na necie które ma dużo żelaza. Ja jem każdy rodzaj i jakoś wyniki mam dobre. Polepszyło mi się. A nie będę tutaj dyskutować tylko pisze z własnego doświadczenia.

Do ogórków kwaśnych mam trochę uraz z 1 trymestru, jak jadłam je z czekoladą! Ale jakoś będzie trzeba do nich znowu się przekonać! :) Podobno żurawina też jest dobra.. 8-) Ja na początku miałam bardzo ładną hemoglobinę. A teraz nie wiem czemu mi tak poleciała. :(

Do ogórków kwaśnych mam trochę uraz z 1 trymestru, jak jadłam je z czekoladą! Ale jakoś będzie trzeba do nich znowu się przekonać! :) Podobno żurawina też jest dobra.. 8-) Ja na początku miałam bardzo ładną hemoglobinę. A teraz nie wiem czemu mi tak poleciała. :(
Bo to trzeci trymestr, dziecko coraz większe. Spokojnie będzie dobrze

Dzidzia zabiera. Kiszonki z mięsem na obiad to mi gin mówił że pomagają lepiej wchłaniać. O żurawinie to nie słyszałam na hemoglobine że jest dobra, ale na pewno na drogi moczowe. Położna mówiła też że dobra jest melasa buraczana.

A co powiecie na temat czekolady gorzkiej?

Ja nie jem czekolady bo mam zgagę po niej i mi niedobrze. Od początku ciąży nie jem w sumie czekolady , nawet gorzkiej. A teraz to już w ogóle nie mam zamiaru jeść bo się boję o większe zaparcia. Na pewno magnez jakiś tam ma ta dobra, pełnowartościowa.

reklama
Na żelazo najlepszą będzie wątróbka-
100 gramów zawiera 9,5 mg żelaza, 53% dziennego zapotrzebowania. Z roślin jarmuż, szpinak.

Do góry