reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2019

O, nawet nie słyszałam o czymś takim, że jak zgaga to kudłate.
Dziewczyny, a jakie macie opinie na temat detektora tętna płodu? Żeby samej w domku sprawdzać. :)

reklama
O, nawet nie słyszałam o czymś takim, że jak zgaga to kudłate.
Dziewczyny, a jakie macie opinie na temat detektora tętna płodu? Żeby samej w domku sprawdzać. :)
Dla mnie detektor w tej ciąży to jest must have. Mam Angel sounds i wielokrotnie uratował mnie przed zwariowaneiem i jedzeniem na IP. Jak tylko mała mniej się rusza, albo ma dłuższą przerwę to sprawdzam tętno i już wiem że pewnie poprostu śpi i nie muszę się stresować. Oczywiście w granicach rozsądku, bo jeśli przerwa byłaby za długa w ruchach lub byłyby one słabsze przez dłuższy czas i tak pojechała bym na IP (taka sytuacje miałam w sobotę, że pojechałam, bo mała dwa dni ruszała się ale bardzo malutko i mimo że na detektorze ja znajdowałam i tak pojechałam sprawdzić u lekarza. Na szczęście wszystko dobrze). Polecam zwłaszcza kobietom po przejściach, tzn. Po stratach wcześniejszych, napewno pozwala się uspokoić i nie panikowac niepotrzebnie.

U mnie są dni, że czasami rusza się mniej, a czasami normalnie, ale to tak regularnie jest. Też właśnie zastanawiam się nad zakupem takiego detektora. Jest to moja pierwsza ciąża i chciałabym żeby wszystko było jak najlepiej, oczywiście też żeby czegoś nie przegapić i za każdym razem nie jeździć do lekarza. A jestem straszną panikarą..

Sylwia ja moj detektor pokochalam od 1 uzycia. Teraz juz rzadko po niego siegam bo maly wali jak szalony. Ale przyznam ze mialam czas ze sie martwilam bo mniej sie ruszal i wtedy tez uzywalam :)

U mnie też się sprawdził, chociaż na samym początku tylko używałam tak do 20 tygodnia, kiedy ruchy były jeszcze niewyraźne. Miałam też w poprzedniej ciąży i nie wyobrażam sobie go nie mieć tak w razie czego :) póki co nie jest potrzebny ale zawsze jest w pogotowiu :)

Cześć dziewczyny byłam na forum grudniowym i jestem już od dwóch miesięcy szczęśliwą mamusią. Piszę do Was bo zostało mi 15 zastrzyków Neoparinu. Jak któraś z Was stosuje to chętnie oddam. Jestem z Krakowa. Jak ktoś będzie zainteresowany to proszę o prywatną wiadomość :) Życzę powodzenia :)

Dziewczyny, a jakie żelazo polecacie brać w ciąży? Dla mnie lekarz przypisał tardyferon fol czy jakoś tak i po miesiącu brania hemoglobina dalej mi spada. Nic ono mi nie pomogło.

Biorę tardyferon, ale odkąd zaczęłam to nie robiłam ponownych badań, więc nie wiem czy pomaga. Może Ci się nie przyswaja czy coś. Nie wiem..

reklama
Do góry