reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Mnie to plecy bolą po całym dniu, w sumie już ok 14 zaczynam czuć, to tak jakby w jednym miejscu, w okolicy pośladka, czasem nie mogę przenieść ciężaru ciała na prawą nogę, bo tak boli, a jak się chce położyć, to też nie wiem jak, bo tak boli,że się wyprostować nie mogę. Mam poduszkę rogala w kształcie c, ale jeszcze jej nie używam do spania, bo brzuch jeszcze mały, ale może powinnam. Myślę jednak,że u mnie to praca za biurkiem robi swoje

reklama
Dziś miałam koszmar śniło mi się że poronila aż wyskoczyłam z łóżka. Jak wydmuchiwalam nosa to taki skrzep krwi miałam. Też macie takie coś?

@Domi2104 też miewam jakieś krwawienia z nosa. Ale to nie jest nic niezwykłego w ciąży, więc ni musisz się martwić.

Poduszkę używałam w poprzedniej ciąży, ale taką prostą. Zawsze można ją ułożyć pod siebie. Ragala, też mam ale jeszcze ani raz jej nie wykorzystałam. Nie wiem po co ją kupiłam:-/ Narazie radzę sobie bez niczego w tej ciąży. Najczęściej śpię na plecach, a jak na boku to podwijam więcej kołdry pod brzuch i też jest wygodnie.

@Domi2104 też miewam jakieś krwawienia z nosa. Ale to nie jest nic niezwykłego w ciąży, więc ni musisz się martwić.

Poduszkę używałam w poprzedniej ciąży, ale taką prostą. Zawsze można ją ułożyć pod siebie. Ragala, też mam ale jeszcze ani raz jej nie wykorzystałam. Nie wiem po co ją kupiłam:-/ Narazie radzę sobie bez niczego w tej ciąży. Najczęściej śpię na plecach, a jak na boku to podwijam więcej kołdry pod brzuch i też jest wygodnie.
mi maż nie pozwala zabierać więcej kołdry;) ale poducha już zamowiona;)

mi maż nie pozwala zabierać więcej kołdry;) ale poducha już zamowiona;)

Ja tak mega nie lubiłam tej walki o kołdrę, że kupiłam sobie druga :p poza tym ja się lubię zawinąć jak naleśnik czasem, a wtedy mąż nie miałby żadnych szans :p
Co do kreski, ja nie mam. Ale nie wiem czy to każda dziewczyna ma tak na dobrą sprawę...

Ja tak mega nie lubiłam tej walki o kołdrę, że kupiłam sobie druga :p poza tym ja się lubię zawinąć jak naleśnik czasem, a wtedy mąż nie miałby żadnych szans :p
Co do kreski, ja nie mam. Ale nie wiem czy to każda dziewczyna ma tak na dobrą sprawę...
heh ja zakupiłam zaraz po ślubie wielką kołdrę:D no a co do krechy to moze byc niby za wczas ale byłam ciekawa bo ja póki co tez nie mam:p tylko biust wiekszy:/

reklama
Dziewczyny a któraś z Was już ma tą typową ciemną dla ciąży kreche na brzuchu;)??
Nie mam ani teraz ani w poprzedniej ciąży. Może za gruba jestem i nie widać [emoji849]
Macie czasami takie uczucie uwierania w środku tzn w samej pochwie? Mam dzisiaj tak cały dzień. Ucisk, uwieranie, kłucie. Nie wiem czy dziecko jest aż tak nisko i naciska, czy się coś złego ze szyjką dzieje. Znowu siedzę i się niepokoje.

Do góry