reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

@Sechmet jest w Tobie iskierka rozsadku:-) u mnie nie ma a ze nie ufam sama sobie wiec bez wiedzy meza nic nie zrobie na jego koncie, chociaz pewnie bym nawet nie potrafila sie odwazyc. Sama mam swoje i tutaj czasami ciezko od 10 do 10tego :p a juz zupelnie sie boje jak bedziemy kupowac dla maluszka. Dobrze ze moj rozsadek to tez moj maz :-) bo tak to az mnie sciska przyslowiowa kieszen

Bardzo, bardzo mała iskierka. Ja zaszaleć potrafię..

reklama
@Night&Day mój syn koniecznie chciał mięc pokój z Helenka. Wiec dostali większy, my będziemy w sypialni z maluszkiem. Ale mam nadzieję ze za rok przeprowadzimy sie do domu. Tam niech juz sie dzelą pokojami jak chcą :p

Oczywiście że przed sercem było o krwawieniu. Ja niestety mam doskonałą

Jesteś jesteś :)
Mam nadzieję że tym razem lista powstała bez literówek i innych przygód :p
Dziękuję ☺
Night&Day jak z keiszeniami to chyba lionelo.
Powiem Wam , że to moja trzecia wyprawka, ale chyba dopiero przy 5 kupiłabym to co najlepsze i najbardziej przydatne :p

☺ ja też myślę ze coraz lepiej mi idzie z tymi wyprawkami. Jak w przyslowiu ze pierwszy dom budujesz dla wroga, drugi dla przyjaciela, a trzeci dla siebie.

Dzidzia mi sie tak rozszalala po 2 śniadaniu w brzuchu ze siedze przy biurku i mam glupkowatego banana na buzi ☺

A my mamy w sypialni tradycyjne łóżeczko. Na czas nocnych karmień wcisnęłam też fotel. Młoda dość dobrze spała, a najadała się w 15minut, więc dawałam radę ją nakarmić i odłożyć. Jakbym ją na leżąco karmiła to na bank bym zasnęła. Na parterze, gdzie mamy kuchnię, salon i spędzamy dzień miałam taki wiklinowy kosz i tam wygodnie spała w ciągu dnia i mogłam ją mieć na oku. Odkąd zaczęła siadać to drzemki w ciągu dnia miała w sypialni. Teraz trochę przejęła nasze niestety nasze łóżko. Zastanawiam się czy kupić jej już jakieś normalne łóżko, ale z jakąś barierką/blokadą żeby nie spadła a dla malucha zostawić obecne łóżeczko, czy kupić drugie łóżeczko bo ona jeszcze taka nie za duża będzie jak się małe urodzi..

Wózek spędza mi też sen z powiek. Nie wiem czy podwójny, czy malucha w chuście nosić na nieco dłuższe spacery. Na krótsze małe w gondoli a młoda na nogach. Czy kupić tylko dostawkę do obecnego wózka. Naprawdę nie wiem. Różnicy będzie między nimi 20 m-cy.

No i po trzecie nowe auto. Tak żeby było wygodnie dla rodziny 2+3 z dwoma fotelikami :-/

Mi się bardzo spodobała już jakiś czas temu ta dostawka z Kinderkraft. Też myślę o jej zakupie, bo w sypialni mam mega mega mało miejsca a i tak jak to wstawię to będę wchodzić do łóżka od nóg... Muszę to przemyśleć, bo nie zbyt mi się widzi maluch w innym pokoju niż ja

@Night&Day mój syn koniecznie chciał mięc pokój z Helenka. Wiec dostali większy, my będziemy w sypialni z maluszkiem. Ale mam nadzieję ze za rok przeprowadzimy sie do domu. Tam niech juz sie dzelą pokojami jak chcą :p
Między dzidzia A Stasiem jest 7 lat różnicy więc postaram się zrobić tak żeby mieli oddzielne pokoje - o rodzeństwie marzył zawsze...ciągle o nim mówił.. Ale pokoju nie chce wspólnego :p

Nigdy nie zapomnę zasypiania na synku w nocy w czasie karmienia...A zdarzało się to często karmiąc w fotelu....Ja już wolę karmić na śpiocha z piersią w dostawce ;)

Między dzidzia A Stasiem jest 7 lat różnicy więc postaram się zrobić tak żeby mieli oddzielne pokoje - o rodzeństwie marzył zawsze...ciągle o nim mówił.. Ale pokoju nie chce wspólnego :p
u nas jest miedzy Tobiaszem a Helenką 2,5 roku, a miedzy Tobiaszem a maleństwem będzie 4, a Helenką a Maleństwem 17 miesięcy.
Chciał pokój z siostrą to ma, wszyscy szczęśliwi :p

reklama
Jestem po badaniu i wiecie co?
Chyba będzie dziewczynka [emoji7]
Chociaż odwróciła się plecami i nic pokazać nie chciała, ale coś tam jakąś dziurke doktor dostrzegł. Nie mamy narazie kupować nic różowego, bo 100% nie dawał, ale już mówimy Ewunia, a nie Eddie.[emoji1]

Do góry