reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

reklama
@Nikooś to już syndrom wicia gniazda Ci się włączył? My mieliśmy malować na wiosnę, ale z takim wielkim brzucholem to chyba nie bardzo.

Ja nie rozumiem po co te dzieci wstają jak mogą spać ile chcą ;-)
Rossiczka ja w koncu zaczelam w miare spac pierwszy raz od 4.5 roku, a od maja powtórka o której kładziesz spać?

Obudziłam się z bólem gardła i wodnistym katarem. Zaraziłam się od młodszego. Spieram się z mężem bo teściowa przyjeżdża a nie wie o ciąży. Przecież nie będę paradowała cały tydzień z tym wielkim brzucholem i udawała,że się najadłam śliwek...

U mnie ze spaniem zawsze bylo kiepsko no moze jak byl malutki to zjadl i spal ;-) ale im starszy tym gorzej. Teraz chodzi wczesniej spac to i rano wstaje szybciej ale mi to akurat pasuje. Wole miec wieczor dla siebie jak dzieci spia, a w tygodniu rano wstajemy bo jezdzi do przedszkola ;-)

@Safija musieliśmy odmalować ściany bo biale, mieliśmy psa który opierał się o ściany, a szwagierka co przychodziła z młodym to tez ten każda ściana jego, nawet gulasz miałam na ścianie. Nic nie mowie o długopisach.
A kupowaliśmy tez trochę nowych mebli i stwierdziliśmy ze pomalujemy teraz [emoji4]

Hej.

Ja jeszcze w łóżku. Noce mam ostatnio średnie. P obudził mnie na śniadanie, zjadlam i się polozylam zas do łóżka.
P pojechał na mecz. Podziwiam że tak zimno a jemu się chce grać no ale coz jego sprawa.

Niedługo przyjadą moi rodzice przywioza Marike bo zabrali ja na weekend.

Ja też planuje malowanie wiosna- i sypialni- bo zamieszka tam kolejny lokator ;) I pokoju synka- we wrześniu zaczyna szkołę i trzeba muvtroszke pozmieniać. Kiedy się urodził nie malowalismy jego pokoju na niebiesko. Oprócz jednej ściany- brazowej- reszta jest biała- tylko w jednym miejscu mąż namalował drzewo.Do dziś ma białe mebelki w kształcie domków ze swoim imieniem :). Tak jak @Rossiczka uważam, że nie trzeba mając dziewczynkę tworzyć różowego swoata- tak mając chłopca- tworzyć niebieskiego :) Mój brat ma dwie córki i nawet pierwsze kombinezony dziewczynki miały czarne z aplikacjami :D- róż zaczal dominować kiedy poszły do przedszkola i rodzice musieli zaakceptować świat księżniczek ale najpierw wprowadzili swoje kolory :)

reklama
Fajnie, że macie warunki mieszkaniowe na osobny pokój dla maleństwa. My mamy 3 pokojowe mieszkanie. Do 2 lat mały będzie w sypialni z nami a potem z braćmi. Jeśli oczywiście ten siusiak z usg prenat.nie zamieni się w dziewczynkę ☺ lekarka dała na to 10% szans

Do góry