reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

reklama
@Franka84 ja sobie ze skręcaniem radzę lepiej niż mój, on woła zawsze „oddaj instrukcje i lecimy krok po kroku” a potem siedzi i się gapi w te kartki a ja mu mówię co gdzie i jak [emoji28] ale dzisiaj chyba się będę bawić sama

@Violett super wyglądasz! [emoji4]

@Ziebulka wiem co czujesz ja do tej pory tylko powiedzialam najblizszym i w pracy o ciazy. Nie chwale sie na lewo i prawo bo to dla mnie takie... kruche, czasami wrecz nierealne. Boje sie ze jak powiem to pozniej wszyscy beda chodzic i mowic 'to ta ktora byla a nie jest' bo my mieszkamy w malym miasteczku i chociaz ja nie znam 3/4 ludzi to wszyscy znaja mojego meza i wiedza juz pewnie wszystko:/ a wozku foteliki lozeczka ogladam sama w domu... i boje sie cos kupic bo jak kupie a nie daj bog nie wyjdzie to co ja z tym zrobie? Nie mam nic dla dziecka i nie wiem czy to sie zmieni w najblizszym czasie. Tak doskonale Cie rozumiem... :)
Moje koleżanki z pracy śmieją się ze będę zamawiać z porodówki:rofl: i w sumie jest to możliwe :-D
Dzis w mieście obok są targi dla dzieci a w Szczecinie jakaś wyprzedaż wózków z tego roku i co? I nic, stchórzyłam:errr: a miałam jechać pooglądać tylko.

Dzieki dziewczyny, miło mi to słyszeć bo ja to mam ogromne kompleksy jezeli chodzi o swój wygląd.

Roki - Ja żadnej straty nie przeżyłam a ta ciaza to dla mnie kosmos i nadal się nie potrafię cieszyć i się boję o każdą rzecz.

Cd zakupów dla dziecka to ja tez jeszcze nic nie kupiłam. Pierwsza zakupy to ja zacznę pewnie koło stycznia lutego

Ale gdzie dziewczyny które tu zawsze były ? :/
Pewnie są w zamkniętym ;) Troszkę przykro, że tak sobie poszły, ale to ich decyzja. Niektóre ciągle tutaj zaglądają, co doceniam :)

U mnie też więcej śluzu, więcej kiedy więcej chodzę lub się stresuję.

Dziewczyny, dzisiaj się zmartwiłam, bo weszłam na wagę i od zeszłego tyg. schudłam 1,5 kg ... a jak chciałam chudnąć to nie wychodziło mi. Na dodatek w tej całej aplikacji Preglife wykres wagi mi jakoś dziwnie rysuje (waga idzie w dół a wykres idzie w górę!). Startowałam z wagi 70 kg, potem szło w dół, ale sądziłam, że to przez odstawienie słodyczy i mdłości; potem po pół kilo tygodniowo do góry, a dziś nagle 1,5kg do dołu :( A jeszcze wczoraj B. żartowałam, że spodnie ciążowe mi się rozciągły

Kyraa ale wiesz ze to glownie przez wode w naszym organizmie? Ja dostalam zalamki jak bylo +2kg a dzisiaj zas waga startowa i odetchnelam z ulga bo mam zakaz przytycia od diabetolog w zwiazku z CC.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące w tym tygodniu. Ja mam wizytę w środę na 18... nie wiem jak wytrzymam :/ codziennie popadam w większa paranoje, że coś się dzieje... jeszcze ostatnio dopadła mnie infekcja i dostałam globulki, wczoraj aplikowałam ostatnią, i normalnie nawet z wkładka mi nie pomogła... już oczywiście schiza że to wody się sączą [emoji24] zwariuje

Co do wagi to u mnie +1,5, ale ostatnio przez stres mi 1 kg spadł. Ogólnie do szczupłych nie należę ale wolałabym nie przekroczyć 70 w ciąży :/

Co do rzeczy dla dziecka, też jeszcze nic nie mam... znaczy mam pełno ciuszków po Franku, ale nie wiem ile z tego nada się dla Zosi [emoji23] zobaczymy czy jej nic tam jeszcze nie wyrośnie...

reklama
Kyraa dziękuję. Cd wagi to u mnie też ciągle na minusie. Wczoraj np pare razy wymiotowalam więc nie sądzę że w najbliższym czasie jakoś przytyje

Do góry