reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Zazdroszczę Wam że nie przybieracie ,ja to boję się na wagę wejść. W czwartek wizyta więc poznam prawdę :-(

Smile wszystko będzie dobrze, tyle czarownic trzyma kciuki za Ciebie i Zosie że nie ma innej opcji !

reklama
Jak karmiłam to w ciagu 4 miesięcy wróciłam do wagi sprzed ciąży, a jadłam strasznie dużo bo ciągle byłam glodna, później jak mloda miala rok i w sumie w miesiąc sama sie odstawila, byl problem bo przytulam sporo...i masakra nie chcialo zejsc...
O pierwsze dziecko walczylam 8 lat...trudno i ciezko było, ale warto, zawsze wierzyłam ze warto inaczej juz dawno bym to popuepszyla

Czesc Dziewczyny :) kurna, roznica miedzy pietwsza a druga ciaza jest dla mnie taka, ze tym razem mam znacznie mniej czasu na forum [emoji23]

@roki_1991 ja mam wizyte w srode, ciekawa jestem czy podejrzymy dzidziola bo to na nfz i nie wiem w sumie z jakiej frakcji jestoja ginka, czy 3 usg na cala ciaze, czy nie zrobi problemu z szybkim podgladem ;)
@gooskaw w pierwszej ciazy biegalam na wizyty prywatne, a teraz jakos szkoda mi pieniedzy [emoji23] moja nfzowa ginekolog jest naprawde super

Ja ta ciaze mam bardzo owocowa, ciagnie mnie do slodkiego, ale naguralnego. Ostatnio pojadlam tez troche slodyczy sklepowych i odczulam tego skutki nieprzyjemnie wiec wracam do diety owocowej [emoji23]

Ja luteine bralam do 10tc ze wzgledu na krwiak pod kosmowka, wchlonal sie i lekarz kazala stopniowi z niej schodzic, ale mam jeszcze duze opakowanie w zapasie. Mam nadzieje, ze sie nie przyda.

@Violett ale zazdroszcze tempa zrzucania wagi, u mnie ruszylo z kopyta dopiero rok po porodzie. W tej ciazy startowalam z 60 kg i nadal tyle sie utrzymuje, ale jestem mam wrazenie bardzo opuchnieta. Buzia sie zaokraglila, w nic sie nie mieszcze. Nawet maz mnie zapytal co mi tak brzuch wysadzilo jak to dopiero 2 miesiac (on kompletnie nie ogarnia jak sie liczy tygodnie/miesiace ciazy [emoji23])

@Smile4u caly majowkowy team mocno trzyma za Was kciuki! Wierze, ze bedzie dobrze

Hej!
Widzę że produkcja tutaj trochę wróciła, ostatnio jakoś pusto było a dzisian muszę nadrabiać kilka stron;)

Widziałam że pisalyscie o wadze. Ja w 1 ciaze zaszlam wazac 50 kg, przytylam 19 kg a dwa tyg po porodzie wazylam 48 kg. Później w drugą ciążę zaszlam wazac 50 kg i przytylam 16 kg i tez jakoś krótko po porodzie znowu zjechałam poniżej 50 kg. Długo sie ta waga utrzymywała. Zaczelam brac tabletki i przytylam do 58 kg i tak się trzymało, później coś tam schudłam do 54 tyłam i tak w kolko. Jakoś w styczniu tego roku wazylam 60 kg ale waga leciała cały czas do góry więc w ciążę zaszlam wazac 65-66 kg. Obecnie waze 62.
Super wyglądasz w obu wersjach ☺Co ja bym dała za wagę 62...

@Nikooś też chętnie mogę pomóc. Doświadczenie mam - meble syna sama skręciłam. Przy szafie tylko wujek pomógł trochę. Meble stoją do dzisiaj :-D

@Safija ja nie zdążyłam do pracy wrócić po macierzyńskim, więc "siedzę" w domu. Jedne dziecko na biwak wysłane, a drugie śpi więc mam teraz trochę czasu. Jak śpi, albo nie patrzy :-) A Ty w jakim wieku masz dzieci?

@Ziebulka wogóle się nie znam na tych lekach, nie miałam żadnych (odpukać) trudności w zajściu czy utrzymaniu ciąży. Nie wiem dlaczego tak jest, że niektórym wychodzi, a innym trochę gorzej. Widziałam zdjęcia dzieciątka w otoczeniu iluś tam strzykawek i to niesamowite ile kobiety są w stanie zrobić dla dzieci.. Oglądaj zatem z ukrycia wózki, a ja trzymam za Was kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze :-*

@Violett w dwa tygodnie? To śmiało mogłabyś konkurować z tymi aktorkami i innymi gwiazdami co parę dni po porodzie mają figurę jak ta lala :-D
Ja się przyznam, że w pierwszej ciąży 12lat temu jak szłam do porodu to miałam 70kg. Jak wyszłam ze szpitala to bylo 64. Później udawało mi się schudnąć, potem znowu tyłam do tych 64. A teraz przy trzeciej ciąży moja startowa jest nieco wyższa niż pierwsza porodowa :-/

@Lilianne91 gratuluję wizyty. I rozsądnego faceta. Mój dzisiaj jak wracał do domu to pytał czy pizzę zamawiamy:crazy: dobrze, że chociaż pyta, a nie od razu przywozi. Ale chyba muszę go na jakiś odwyk wysłać. Że swojej strony zaproponowałam mu kanapki.

Też już się kładę, bo rano jakoś trzeba wstać mimo, że sobota;)

Mam dwóch chłopców 4.5 i 2.5. Na spokojnie sobie podchowasz w domu i potem wrócisz. Też bym wolała pójść już na l4 i sobie dom ogarniać, dzieci i swoją dietę.

Ja też :) o której masz??

Nie wszystkie mają czas żeby ogarniać dwa wątki przypuszczam :) ja też miałam kilka dni zabieganych i ciężko było mi się tu ogarnąć, ale już jestem :)

Luteina dopochwowa pomaga na szyjke to prawda. Poza tym to oczywiście naturalny progesteron więc podnosi jego stężenie w organizmie :)

Wiem właśnie ze graniczne te wartości i dlatego kazali zostawić. Na wątku o poronieniach dziewczyny niektóre też biorą dłużej bo wczoraj pytałam :) ja wiem ze lekarzem nie jesteś, po prostu pytam skąd te info, bo też lubię weryfikować wiedzę u kilku osób :) dzięki za odpowiedź. A co do strachu to mam dokładnie tak samo. Boję się cieszyć ciąża i nikt kto nie przeżył strat tego nie zrozumie :(

To zdjęcie o który mówisz genialnie pokazuje walkę kobiet ile są w stanie zrobić dla swojego maleństwa. Też to kiedyś widziałam i łzy mi poleciały.... Ze swoich strzykawek mogłabym zrobić to samo gdybym ich nie wyrzucala.... Ale dla dziecka zrobię wszystko :)

Roki zaglądaj do nas ☺

Kyraa ale wiesz ze to glownie przez wode w naszym organizmie? Ja dostalam zalamki jak bylo +2kg a dzisiaj zas waga startowa i odetchnelam z ulga bo mam zakaz przytycia od diabetolog w zwiazku z CC.

Mogę potpytać jaki ma związek waga,cukry z cc? Ja też w kręgu zainteresowanych

Dziewczyny które długo walczyłyście o ciążę jesteście moimi bohaterkami.

Ja mam 1 stratę za sobą i w kolejnych ciążach długo bałam się cieszyć. Życie pisze więcej dobrych scenariuszy niż złych więc dziś UWAGA! upolowałam w lumpie pierwszego pajacyka w krokodyle[/QUOTE]

Super wyglądasz w obu wersjach ☺Co ja bym dała za wagę 62...

Mam dwóch chłopców 4.5 i 2.5. Na spokojnie sobie podchowasz w domu i potem wrócisz. Też bym wolała pójść już na l4 i sobie dom ogarniać, dzieci i swoją dietę.

Roki zaglądaj do nas ☺

Mogę potpytać jaki ma związek waga,cukry z cc? Ja też w kręgu zainteresowanych

Dziewczyny które długo walczyłyście o ciążę jesteście moimi bohaterkami.

Ja mam 1 stratę za sobą i w kolejnych ciążach długo bałam się cieszyć. Życie pisze więcej dobrych scenariuszy niż złych więc dziś UWAGA! upolowałam w lumpie pierwszego pajacyka w krokodyle
[/QUOTE]

Zaglądam zaglądam i staram się być w miarę na bieżąco ;)
A Gosia pisząc skrót cc miała chyba na myśli cukrzyce ciążowa a nie cesarskie cięcie :p

Safija u mnie ma zwiazek taki ze startowa wage mam dosc spora wiec nie powinnam nic przytyc w cc przez cala ciaze takie bylo zalozenie diabetologa. Raz jest wiecej raz mniej ale to wszystko przez wode w organizmie. Dieta i insulina na noc i jakos sie trzymam. A tak procz cc to przed ciaza sporo schudlam i psychicznie ciezko mi sie pogodzic z wystajacym powoli brzuchem chociaz rozumiem ze to dziecko itp :-)

Pochwal sie pajacykiem :-)

reklama
Do góry