reklama
dziupla
Fanka BB :)
Ja też ja teżGratuluję Wam udanych wizyt dziewczyny Ja mam prenatalne 12.11 i już odliczam dni ze zniecierpliwienia.
Franka84
Ja można powiedzieć, że nie śpię wcale... W dzień dostaje cycka tylko do spania, bo nie umie inaczej zasnąć... No nastawiam Go na to, ale zobaczymy jak to będzie, jak będzie tak jak z Twoim synkiem to nie będziemy na siłę próbować, poczekamy wtedy trochę... Ale mam wrażenie, że jeśli zniknę z domu, to pójdzie dobrze... Wystarczy, że mąż zabiera syna drugiego pokoju, a ten się uspokaja, wraca, a mały głową w górę i od razu mnie szuka i płacze, tak jakby już na sam moj zapach reagował... synek z października 2017, to mieisac młodszy
Może spróbuj go w jakoś odzwyczaić najpierw od zasypiania przy cycku? Ja karmiłam, potem dopiero spuszczałam rolety, włączałam pozytywkę i zasypiała ze smoczkim. Więc u mnie było ciut łatwiej, bo cycek i zasypianie były rozdzielone.
Rossiczka
Moderatorka
@Ann_ bo ja jestem specyficzna A tak poważnie nienawidzę koloru różowego i chowania dziewczynek na różowe księżniczki. No mam alergie. To jest silniejsze ode mnie. Poza tym uważam , że faceci maja w życiu lepiej Ale pewnie dlatego, że ja zawsze byłam chłopczycą, do tej pory mam więcej męskich przyjaciół niż żeńskich.
Druga sprawa mój Maz chciał drugiego syna więc pewnie będzie mnie na 4 namawiał, a mi chyba 3 wystarczy
Poza tym nie wydaje mi się patrząc na mojego synka aby różnica 4 lat była przeszkodą do wspólnej zabawy. No i wole jak teraz z Helenką bawią sie w dinozaury niz Helenka z druga lalkami barbie. No mnie to autentycznie przeraża
Druga sprawa mój Maz chciał drugiego syna więc pewnie będzie mnie na 4 namawiał, a mi chyba 3 wystarczy
Poza tym nie wydaje mi się patrząc na mojego synka aby różnica 4 lat była przeszkodą do wspólnej zabawy. No i wole jak teraz z Helenką bawią sie w dinozaury niz Helenka z druga lalkami barbie. No mnie to autentycznie przeraża
tekila85
Ja się cieszę, że niewiadoma tego, że jestem w ciąży odstawiłam Borysa po 2 długich latach kp. Byłam już cieniem siebie bo jadł w nocy jak noworodek co 3h i rano i na noc i w dzień....
A wyszło spontanicznie, pojechałam z mężem do kina a mały został z dziadkami i udało im się go uśpić bez piersi. I spał do 2 nocy, uznałam, że warto spróbować i tak go tylko poklepałam i zasnął dalej i spał do rana. Następne wieczory usypiał mój mąż i po 4 dniach zaczął spać cała noc. Teraz śpi od 19-6:30...
Pierwszy miesiąc musiałam sen nadrobić i spałam jak on... A teraz znowu załączyła mi się bezsenność... I zasypiam o 3 w nocy. Ale jakoś jestem wyspana mimo wszystko..
A wyszło spontanicznie, pojechałam z mężem do kina a mały został z dziadkami i udało im się go uśpić bez piersi. I spał do 2 nocy, uznałam, że warto spróbować i tak go tylko poklepałam i zasnął dalej i spał do rana. Następne wieczory usypiał mój mąż i po 4 dniach zaczął spać cała noc. Teraz śpi od 19-6:30...
Pierwszy miesiąc musiałam sen nadrobić i spałam jak on... A teraz znowu załączyła mi się bezsenność... I zasypiam o 3 w nocy. Ale jakoś jestem wyspana mimo wszystko..
dziupla
Myślę, że w dzień będzie gorzej jak w nocy... W dzień nie musi iść wcale spać, więc plakałby tylko i nic by to nie dało. Jak uda się pierwsza noc bez cycusia, to w dzienjakos gouspie w wozku, albo odpuszczę drzemkę. No niestety ubas od początku było usypianie tylko przy piersi, widzę w tym dużo swojej winy, bo biepokszalam mu, że można inaczej. Ale patrząc na Twoją córeczkę, jak zasypia sama a i tak się budzi to czuję się trochę rozgrzeszona...Może spróbuj go w jakoś odzwyczaić najpierw od zasypiania przy cycku? Ja karmiłam, potem dopiero spuszczałam rolety, włączałam pozytywkę i zasypiała ze smoczkim. Więc u mnie było ciut łatwiej, bo cycek i zasypianie były rozdzielone.
Ann_
Patula86 to prawda każda z nas ma 50% szans na każdą z płci [emoji6] z kaztym tygodniem będziesz bardziej oswojkna z to myślą.
Franka84 to chyba zależy od ułożenia dziecka podczas badania. No i nastawienia lekarza, bo nie każdy chce tak szybko mówić o płci. Aczkolwiek moi pokazywali się szybko bo w 13 i 14 tc widziałam ich siusiaki [emoji1]
Rossiczka to twój synek będzie miał 4 latka, a to faktycznie nie jest znowu tak dużo. No tak, ja sobie też nie wyobrażam lalek w domu, pewnie jakbym miała córkę to bracia zrobiliby ż niej chłopczyce [emoji28]
A jak ubierasz córkę?
Oj mi też dawały w kość nocne karmienia. Odstawiłam syna całkowicie jak skończył 16 m-cy i to było dla nas dużo, bo w planie miałam pół roku. Teraz planuje 1rok do 1,5roku karmić. Nie dłużej [emoji4] choć wiem że w praktyce bywa różnie więc nie ma się co za bardzo nastawiac.
Franka84 to chyba zależy od ułożenia dziecka podczas badania. No i nastawienia lekarza, bo nie każdy chce tak szybko mówić o płci. Aczkolwiek moi pokazywali się szybko bo w 13 i 14 tc widziałam ich siusiaki [emoji1]
Rossiczka to twój synek będzie miał 4 latka, a to faktycznie nie jest znowu tak dużo. No tak, ja sobie też nie wyobrażam lalek w domu, pewnie jakbym miała córkę to bracia zrobiliby ż niej chłopczyce [emoji28]
A jak ubierasz córkę?
Oj mi też dawały w kość nocne karmienia. Odstawiłam syna całkowicie jak skończył 16 m-cy i to było dla nas dużo, bo w planie miałam pół roku. Teraz planuje 1rok do 1,5roku karmić. Nie dłużej [emoji4] choć wiem że w praktyce bywa różnie więc nie ma się co za bardzo nastawiac.
reklama
@Rossiczka wydaje mi sie, ze w Twoim przypadku sisiak sie mogl jeszcze schowac, wiec szanse sa, ja widziałam odstajacy cypelek, a 14 tyg.skonczony wiec wydaje mi sie, ze narzady juz wyksztalcone