reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

reklama
Just, tez mam ciagle sucho w ustach plus zatkany nos na okrągło. Miałaś cc z powodu cholestazy? Bo ja tez miałam ostra cholestaze wykryta w 38tc ale poród mi wywoływali i skończyło się SN. A wiesz może z medycznego punktu widzenia dlaczego cc w takim przypadku? Ja miałam wyniki tak złe/przekroczone normy trzydziestokrotnie ze lekarze byli w szoku plus małowodzie a jednak zdecydowali o poródzie naturalnym. Ciekawa jestem tylko dlaczego cc u ciebie.

Just, tez mam ciagle sucho w ustach plus zatkany nos na okrągło. Miałaś cc z powodu cholestazy? Bo ja tez miałam ostra cholestaze wykryta w 38tc ale poród mi wywoływali i skończyło się SN. A wiesz może z medycznego punktu widzenia dlaczego cc w takim przypadku? Ja miałam wyniki tak złe/przekroczone normy trzydziestokrotnie ze lekarze byli w szoku plus małowodzie a jednak zdecydowali o poródzie naturalnym. Ciekawa jestem tylko dlaczego cc u ciebie.
Cc bylo zrobione na wyrost. Lezalam miesiac w szpitalu, i gdy w koncu zdecydowano o rozwiazaniu ciazy, lekarz zaczal mnie straszyc wywolywaniem, ze dziecku zatrzyma sie serce, skonczy sie tragicznie. Ja zaplakana, nieswiadoma 23 latka podpisalam papiery... mialam cc na zimno, moje dziecko powiklania wczesniacze i zaburzenia adaptacyjne, lezalo w inkubatorze kilka dni. Ja do dzis mam problemy po cc. Lekarze u ktorych bylam po porodzie tez nie mogli zrozumiec dlaczego zrobiono ciecie na zimno, ale starali sie nie negowac decyzji lekarza. Tym razem jestem bardziej swiadoma i nie zgodze sie na nic bez medycznych wskazan. Dlugi czas mialam ogromna traume i wyrzuty sumienia,bardzo obwinialam sie, ze to wszystko przeze mnie. Nawet teraz ciezko mi wracac do tego okresu i bardzo sie boje porodu tym razem. Nie chce by sie skonczylo jak poprzednio.

@kari21 zmrozilo mnie. Mam nadzieje Kochana, ze wszystko ok i po prostu potrzebujesz odpoczac :*

@roki1991jaka metoda mialas robiony test podwojny? Wlasnie wrocilam z diagnostyki, byl jakis kryptor, prisca albo zwykle. Jako ze wyniki potrzebuje przed badaniem mialam do wyboru kryptor lub zwykle, lekarz nic nie mowil jaki to ma byc rodzaj badania, wiec zrobilam najzwyklejsze. Jakie robilas Ty?

Hej :)

Ja nie robię ani rzęs, ani paznokci, ani nie doczepiana włosów ;) rzęsy miałam.zalozone że trzy razy w życiu, ale bardzo mnie denerwują, ja to zaraz dłubie i połowa wypada, paznokcie odkąd urodził się syn noszę ktorkie, po prostu mi tak wygodnie :)

Pierwszy poród sn i teraz też bardzo chce sn. Oczywiście jeśli będzie trzeba CC to wiadomo, ale wolałabym nie.

@kari21 co się stało?

U nas młody też śpi z nami, ale ja to uwielbiam [emoji173]️ gdyby tylko na tehk cycka nie budził się miliard razy to byłoby super, uwielbiam mieć go obok [emoji173]️

@Ann_ jak to jest miec dwoch chlopcow? wczoraj sie wstepnie dowiedzialam, ze jest prawdopodobnie drugi chlopczyk, nie ukrywam, ze gdzies tam myslalam parce, a teraz przestawiam mysli na chlopczyka, jak bylo u Ciebie? Oczywiscie najwazniejsze zdrowe!

Ja mam żele, ale krótkie. Takie ciut ciut ponad opuszek. Święty spokój z malowaniem. Jak ich nie miałam to wstydziłam się w pracy (podpisywanie umów z klientami itd), bo moje paznokcie są miękkie, więc lakier się nie utrzymywał w dodatku rozdwajały się. Końcówki wygladały strasznie.

Kluseczka87 dlatego my nie wyrabiamy dzieciaków z łóżka, gorzej jest jak się wszyscy wgramolą, kręcą i kopią. Ale co tam jakoś i to się da przeżyć [emoji39] tak jak piszesz dzieci zawsze małe nie będą. A ja już wiem, że za iles lat bede tęsknił za takimi maluszkami.

made a w którym tygodniu zrobili Ci to cięcie na zimno?

@patula86 ja w drugiej ciąży bardzo się nastawialam na córkę, długo po wiadomości, że będzie synek, liczyłam na jakiś błąd w odczycie usg. Ale to się nie zmieniło. Za to zmieniło się moje podejście. Bo przecież zawsze powinno być najważniejsze to, że dzieci są zdrowe, a płeć powinna nie mieć znaczenia. Ale potrafię zrozumieć mamy, które mają kilkoro dzieci jednej płci i marzy im się ta druga. Ja zawsze będę wdzięczna, że mam dwóch chłopców i z małą różnica wieku. Chłopcy uwielbiają się razem bawić. A ja od pierwszego wejrzenia po prostu oszalałam z miłości do drugiego synka. Do tej pory to mój pieszczoszek. Choć obydwu kocham tak samo. Kiedyś marzyłam o dwójce dzieci, ale po drugim synku zamarzalam jeszcze o trzeciej próbie. Więcej dzieci nie planujemy, choć nie wiadomo co życie do końca przyniesie. W każdym razie jak będzie 3 chłopców to też ekstra. Przyprowadza synowe mam nadzieję [emoji28]

A ja się właśnie dowiedziałam że moja przyjaciółka zaszła w ciążę i rodzimy miesiąc po miesiącu [emoji16][emoji16]

O, mój temat widzę!
A powiedz karmisz jeszcze w dzień, czy już w ogóle zrezygnowałaś z karmienia?
Ja się właśnie przymierzam do odstawienia. Planowałam poczekać do wipsny, ale to co się ostatnio dzieje nocami... Coś okropnego. W dzień już nie pije mleka, tylko do drzemki i dospania, bo zasypia przy cycu. Także planujemy z mężem zrobić tak, że przez tydzień będę nocowała u rodziców, a chłopaki jakoś sobie poradzą. Po tygodniu powinien już zapomnieć, prawda...?

Ostatnio karmiłam tylko w nocy. Młoda coraz gorzej spała, coraz częściej się budziła na cycka, że stwierdziłam że to tylko przyzwyczajenie. Jak się obudziła mi po dwóch godzinach w ubiegły poniedziałek to już w ogóle miałam dość i mówiłam, że cycek be, ale nie działało :-D Jak mąż przyjechał w środę to postanowiliśmy, że próbujemy. Mąż jest wrażliwy jak jego córeczka płacze i myślałam, że nie da rady, ale się udało. Dawaliśmy jej wodę, mleko ale ona zła była i odpychała wszystko. Powiem Ci, że po dwóch nocach to wystarczyło ją pogłaskać i sama spała. Lepiej było jak tata ją uspokajał to ja skorzystałam i poszłam spać do innego pokoju. Jak ja się wyspałam! Działaj byłyśmy już same. Trzy pobudki, ale tylko ja pogłskałam i spała. Wody czasem się napije. Ja się cieszę, bo do maja to już pewnie zapomni. A tak to by mi się pchała i później dwoje naraz karmić? :-/

Dzięki temu idę z koleżankami w sobotę na Planetę Singli i nie muszę się spieszyć do domu :-)

Jakbyś się zdecydowała to trzymam kciuki!

reklama
Kluseczka87 dlatego my nie wyrabiamy dzieciaków z łóżka, gorzej jest jak się wszyscy wgramolą, kręcą i kopią. Ale co tam jakoś i to się da przeżyć [emoji39] tak jak piszesz dzieci zawsze małe nie będą. A ja już wiem, że za iles lat bede tęsknił za takimi maluszkami.

made a w którym tygodniu zrobili Ci to cięcie na zimno?

@patula86 ja w drugiej ciąży bardzo się nastawialam na córkę, długo po wiadomości, że będzie synek, liczyłam na jakiś błąd w odczycie usg. Ale to się nie zmieniło. Za to zmieniło się moje podejście. Bo przecież zawsze powinno być najważniejsze to, że dzieci są zdrowe, a płeć powinna nie mieć znaczenia. Ale potrafię zrozumieć mamy, które mają kilkoro dzieci jednej płci i marzy im się ta druga. Ja zawsze będę wdzięczna, że mam dwóch chłopców i z małą różnica wieku. Chłopcy uwielbiają się razem bawić. A ja od pierwszego wejrzenia po prostu oszalałam z miłości do drugiego synka. Do tej pory to mój pieszczoszek. Choć obydwu kocham tak samo. Kiedyś marzyłam o dwójce dzieci, ale po drugim synku zamarzalam jeszcze o trzeciej próbie. Więcej dzieci nie planujemy, choć nie wiadomo co życie do końca przyniesie. W każdym razie jak będzie 3 chłopców to też ekstra. Przyprowadza synowe mam nadzieję [emoji28]
Wedlug om to byl 37+5 dni, po porodzie neonatolog mowila, ze dziecko wyglada na ledwo skonczony 36 tydzien :(
Tym razem obserwowalam cykl, wiem kiedy dokladnie doszlo do poczecia, dlatego tez lekarz kazal mi podawac date miesiaczki pozniejsza o tydzien tak by uniknac problemow.

Jesli chodzi o plec dziecka to absolutnie nie mam preferencji. Najwazniejsze dla mnie by maluch byl zdrowy. Choc przyznam, ze troche ciekawi, kto tam w brzuchu mieszka bo ciaze i objawy mam zupelnie inne niz za pierwszym razem

Do góry