K
koncowka
Gość
@Ann_ @justjestem przyjdzie taki czas że będzie brakowało tego towarzystwa dziecka w łóżku takie chwile są piękne!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cc bylo zrobione na wyrost. Lezalam miesiac w szpitalu, i gdy w koncu zdecydowano o rozwiazaniu ciazy, lekarz zaczal mnie straszyc wywolywaniem, ze dziecku zatrzyma sie serce, skonczy sie tragicznie. Ja zaplakana, nieswiadoma 23 latka podpisalam papiery... mialam cc na zimno, moje dziecko powiklania wczesniacze i zaburzenia adaptacyjne, lezalo w inkubatorze kilka dni. Ja do dzis mam problemy po cc. Lekarze u ktorych bylam po porodzie tez nie mogli zrozumiec dlaczego zrobiono ciecie na zimno, ale starali sie nie negowac decyzji lekarza. Tym razem jestem bardziej swiadoma i nie zgodze sie na nic bez medycznych wskazan. Dlugi czas mialam ogromna traume i wyrzuty sumienia,bardzo obwinialam sie, ze to wszystko przeze mnie. Nawet teraz ciezko mi wracac do tego okresu i bardzo sie boje porodu tym razem. Nie chce by sie skonczylo jak poprzednio.Just, tez mam ciagle sucho w ustach plus zatkany nos na okrągło. Miałaś cc z powodu cholestazy? Bo ja tez miałam ostra cholestaze wykryta w 38tc ale poród mi wywoływali i skończyło się SN. A wiesz może z medycznego punktu widzenia dlaczego cc w takim przypadku? Ja miałam wyniki tak złe/przekroczone normy trzydziestokrotnie ze lekarze byli w szoku plus małowodzie a jednak zdecydowali o poródzie naturalnym. Ciekawa jestem tylko dlaczego cc u ciebie.
O, mój temat widzę!
A powiedz karmisz jeszcze w dzień, czy już w ogóle zrezygnowałaś z karmienia?
Ja się właśnie przymierzam do odstawienia. Planowałam poczekać do wipsny, ale to co się ostatnio dzieje nocami... Coś okropnego. W dzień już nie pije mleka, tylko do drzemki i dospania, bo zasypia przy cycu. Także planujemy z mężem zrobić tak, że przez tydzień będę nocowała u rodziców, a chłopaki jakoś sobie poradzą. Po tygodniu powinien już zapomnieć, prawda...?
Wedlug om to byl 37+5 dni, po porodzie neonatolog mowila, ze dziecko wyglada na ledwo skonczony 36 tydzienKluseczka87 dlatego my nie wyrabiamy dzieciaków z łóżka, gorzej jest jak się wszyscy wgramolą, kręcą i kopią. Ale co tam jakoś i to się da przeżyć [emoji39] tak jak piszesz dzieci zawsze małe nie będą. A ja już wiem, że za iles lat bede tęsknił za takimi maluszkami.
made a w którym tygodniu zrobili Ci to cięcie na zimno?
@patula86 ja w drugiej ciąży bardzo się nastawialam na córkę, długo po wiadomości, że będzie synek, liczyłam na jakiś błąd w odczycie usg. Ale to się nie zmieniło. Za to zmieniło się moje podejście. Bo przecież zawsze powinno być najważniejsze to, że dzieci są zdrowe, a płeć powinna nie mieć znaczenia. Ale potrafię zrozumieć mamy, które mają kilkoro dzieci jednej płci i marzy im się ta druga. Ja zawsze będę wdzięczna, że mam dwóch chłopców i z małą różnica wieku. Chłopcy uwielbiają się razem bawić. A ja od pierwszego wejrzenia po prostu oszalałam z miłości do drugiego synka. Do tej pory to mój pieszczoszek. Choć obydwu kocham tak samo. Kiedyś marzyłam o dwójce dzieci, ale po drugim synku zamarzalam jeszcze o trzeciej próbie. Więcej dzieci nie planujemy, choć nie wiadomo co życie do końca przyniesie. W każdym razie jak będzie 3 chłopców to też ekstra. Przyprowadza synowe mam nadzieję [emoji28]