reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Kari, mam teraz z om 14+0 czyli skończony 14 ale ja miałam bardzo nieregularne cykle ostatnio i jestem pewna ze tak naprawdę to u mnie już jest niemalże 15tydzien licząc skończone bo wiem dokładnie kiedy miałam owu i w ciąże zaszłam i na usg tez ciąża starsza wychodzi.
Jak masz teraz 13 tydzień + ... to mówi się ze masz skończony 13tydzien lub jesteś aktualnie w 14tygodniu ciąży.

Rosiczka, widzisz ty tez już czujesz [emoji6] napewno to to bo my chyba w tym samym tygodniu ciąży jesteśmy a moim zdaniem uczucie jest bardzo specyficzne.

reklama
Sunmaggy, u mnie B-hcg 64,82 IU/l, pappa-a 6,42 IU/l.
Soniafka, dzięki za podgląd Twoich wyników. I fajnie ze juz czujesz dzieciaczka. Ja jestem w 14+0 i już co najmniej od tygodnia czuje motyle co jakiś czas. Crl 7,5cm w ostatnim usg więc w sumie to już kawał człowieczka :-)

@soniafka ja przy synu tez w 16 tyg. poczulam, teraz u mnie dopiero 13 i 3, więc jeszcze troszkę.

My pomalu z mezem przygotowujemy sie do remontu, musimy zamienic sypialnie z pokojem syna, bo tak nie pomiescilibysmy sie z łóżczkiem. Oczywiscie finiszowe zakupy pozniej, ale juz wstepnie chce miec to z glowy, bo pozniej jak brzuszek duzy to mniej sily, a koncowka ciazy rozna bywa.
Zazdroszcze tym dziewczynom, ktore znaja plec, ja juz bym chciala porzadkowac ubranka i zabawki ;)
Odebralam dzis pappa i jest ok. Takze ciesze sie.
@Roosiczka obys tego rota nie podłapała

Patula, większość z nas nie zna płci na 100%. Tylko i wyłącznie na tym etapie badania genetyczne dają taka pewność a jeśli aktualnie słyszymy ze będzie to chłopczyk czy dziewczynka przy usg to nie radziłabym nikomu jeszcze pokoju na kolor malować czy ubranek kupować [emoji6]
Mojej koleżance trzy razy pod rząd różni lekarze na usg mówili ze będzie dziewczynka a nagle w 20tym którymś tygdniu już pięknie widać było chłopca także wszystko możliwe [emoji12]

Ale co z tego, wizyta

hcg 13,18 iu/1, pappa-a 7,27.
Lekarza mam dopiero 14.11

Wydaje mi się że te wyniki są okej, ja miałam pappa 6.11 i bałam się niepotrzebnie ;)

Sorki dziewczyny, czasami mi się telefon zacina i ucina mi posty :-/

Zawsze możesz każdy swój post edytować, nawet jeśli telefon nie współpracuje i ucina w połowie ;)

Patula, większość z nas nie zna płci na 100%. Tylko i wyłącznie na tym etapie badania genetyczne dają taka pewność a jeśli aktualnie słyszymy ze będzie to chłopczyk czy dziewczynka przy usg to nie radziłabym nikomu jeszcze pokoju na kolor malować czy ubranek kupować [emoji6]
Mojej koleżance trzy razy pod rząd różni lekarze na usg mówili ze będzie dziewczynka a nagle w 20tym którymś tygdniu już pięknie widać było chłopca także wszystko możliwe [emoji12]
Dlatego bezpiecznie pomaluje pokoj na szaro, a potem rozowe lub blekitne dodatki;)

sunmaggy, robiłam harmony w Rzeszowie, cena 2300 za wariant z trzema Trisomiami. Czas oczekiwania 3 tygodnie, krew idzie do Niemiec. Udało.mi się podejrzec przy okazji B-hcg i białko pappa-czastkowe wyniki z testu podwójnego, przeszukalam internet i znalazłam post dziewczyny z podobnymi wynikami i komentarzem lekarza że wskazują one na niskie ryzyko. I tego sie trzymam bo zwariować można a ze stresu brzuch mi spina.a Ty ile jeszcze czekasz na wyniki nifty?
Leto robilas w pro famili?

Hej dziewczyny u mnie dzisiaj byl taki pieknu dzien ze 2 godz sprzatalam podworko grabilam liscie itd a teraz odpoczywam wreszcie moge sie zrelaksowac. Mialam mega ochotę na lody to mąż mi przywiózł w drodze z pracy ulubione bakaliowe :)

reklama
Do góry