reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

@kari21 no i widzisz, znowu jesteś kroczek do przodu ;) do poniedziałku zleci, dasz radę i to będzie taki milowy krok.
Ja po wczorajszej wizycie jestem troszkę spokojniejsza, ryzyko poronienia spadło, bo to już 14+0 więc mam nadzieję że teraz będzie dobrze :)

reklama
Prześledziłam kilka ostatnich stron i tak ciężko na razie mi się połapać co, kto i o co chodzi :) mam nadzieję, że za kilka dni będę już ogarniać co i jak :)
Kari jakie testy robiłaś? U mnie po usg prenatalnym wszystko ok, ale gdyby tylko pojawiła się jakakolwiek niepewność co do zdrowia dzidzi to zdecydowałaby się na badanie Nifty albo Harmony.
Ja właśnie robiłam test nifty i czekam

Roki oby juz teraz wszystko bylo dobrze i obysmy wogole wszystkie tu urodzily zdrowe maluszki w maju. Ja za tydzien lub dwa jeszcze ostatni raz raczej ide do pl ginekologa, sam zalecil ze nie ma sensu wircej wizyt chyba ze bede potrzebowac i poprostu bede miala recepty na leki wysylane do domu a reszte ciazy poprowadze juz ang systemem bo i tak bede miala spotkanie z ginekologiem i 2 dodatkowe usg po 25 tyg i po 30 tyg.
Teraz bede schodzic z luteiny zeby miedzy 15 a 16 tyg odstawic... choc jeden lek mniej.

Kari widzę że w każdym kraju opieka nad kobietą w ciąży wygląda inaczej. Ja pierwszego syna urodziłam w Norwegii, a tam w ostatnim czasie obserwuje się dużą tendencję do demedykalizacji wszystkiego, byłam wtedy przerażona brakiem badań. Od kilku lat jestem w Polsce i teraz mam wrażenie że wszystkiego jest bardzo dużo.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny! Wierzę że dzieciaki urodzą się zdrowe!

Mnie wczoraj przyszły poczta wyniki PAPPA i są dobre tzn ryzyko tak maleńkie, że ostatecznie wyszło 99,7%, że żadnej z 3 wad nie ma. Wiadomo, że nie daje to pewnośc, że dziecko nie ma innej wady ale daje to duże poczucie komfortu psychicznego.

Kluseczka, ja mieszkam w Norwegii [emoji5] jestem już po 2 usg , kolejne trzy mam już zaplanowane i wszystko na skierowaniu ale to fakt, że normalnie wykonują tu minimum badań.

Soniafka, to chyba coś zmienia się na plus w Norwegii, bo 12 lat temu miałam tylko jedno badanie usg, ginekologicznie nie byłam badana całą ciąże. W jakim mieście mieszkasz?

Kari, bardzo Ci współczuje wcześniejszych strat, ja mam za sobą jedno niepowodzenie, w styczniu tego roku i do 12 tygodnia strasznie się bałam. Chyba właśnie dlatego dołączyłam dopiero teraz.

@Kluseczka87 witaj. Rozumiem Twój strach i to że dołączyłas dopiero teraz. Sama mam dwie straty na koncie i też bardzo się bałam i boję dalej w tej ciąży. Dziś zaczynam 15tc i dalej strach nie opuszcza

reklama
Kluseczka, mieszkam w Oslo. Dalej jest tak, że stanadardowo jest jedno usg połówkowe tyle, że mam super lekarkę ogólna która dała mi skierowanie do ginekologa a tamten znów kolejne na badania genetyczne. Wszystko kwestia na kogo się trafi. Ja tez mam za sobą poronienie, jak chyba połowa dziewczyn tutaj.

Do góry