reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Ann nie, moj maz nie chce wracac i bardzo mocno sie tego trzyma. On wspomina czasy kiedy urodzil sie chory Adas 9 lat temu, my mielismy po 20 lat, kiedy pracowal w pizzerii za 1200 zl i nie mielismy nawet na rachunki, decyzja o wyjezdzie byla tylko jego, ja od samego poczatku nie chcialam wyjezdzac ale nie mialam wyjscia. On pojechal, ja dolaczylam po roku bo mialam wybor nadal widywac sie co 2 miesiace albo sprawic zeby rodzina byla razem. Na ten moment mam dosyc i jestem zla ze wogole tu przyjezdzalam i juz mnie nie obchodza decyzje innych. Ja mam swoje zycie jedno i nie chce sie tu zestarzec a potem umrzec ze swiadomoscia ze zylam tak bardzo nieszczesliwa.

Agamy dokladnie tego sie boje, ja w pl nie pujde do pracy w najblizszym czasie ale mam tam mozliwosc pobierac zasilki na synka i z tego co slyszalam wynosza one najnizsza krajowa w zamian wlasnie za rezygnacje z pracy. Mam wielu znajomych i wszyscy mowia to samo, ze poczatki ciezkie ale nikt nie zaluje. Doceniam UK, tu nauczylam sie jezyka, zawodu, zrobilam prawojazdy, odlozylam troche pieniedzy i zwiedzilam troche swiata. Ale to juz mi nie wystarcza na tyle zeby przycmilo tesknote za domem.

Soniafka nie mam zadnych konkretnych planow, wiem ze bede wracac sama z dzieciakami i troche sie boje ale stwierdzilam ze kurcze, jak nie sprobuje to sie nie przekonam. A wole zalowac ze cos zrobilam niz do konca zycia sie zastanawiac co by bylo gdyby... aaa i operacje piersi tez mam w planie :) nie chce wielkich tylko chcialabym je wypelnic, takie duze C male D, jak za dawnych czasow...
wiesz, czytam twoje posty i już od dawna mam ochotę Ci napisać, że bardzo cię podziwiam, dla mnie jesteś niesamowita, mimo,że w życiu ciągle pod górkę, jesteś silną kobietą, życzę Ci, aby wszystko się ułożyło wg twojej myśli i żebyś była szczęśliwa,

reklama
Dziewczyny mi sie wydaje ze to alergia ma roztocza, mam dokladnie to samo

Nic takiego wcześniej nie miałam teraz by się zrobiło.?
W nocy to tak czasami mi zatyka nie ze masakra mimo ze nie ma co wydmuchać dziwne. Dobrze ze mam krople przepisane od lekarza których mogę używać w ciąży zapuszczę raz i mam spokój :)

Nic takiego wcześniej nie miałam teraz by się zrobiło.?
W nocy to tak czasami mi zatyka nie ze masakra mimo ze nie ma co wydmuchać dziwne. Dobrze ze mam krople przepisane od lekarza których mogę używać w ciąży zapuszczę raz i mam spokój :)

Może to po prostu taki urok ciąży. Siostra mojej koleżanki całą ciążę miała katar. Nic poza tym jej nie było, tylko wiecznie zatkany nos i katar. Po porodzie jak ręką odjął

Może to po prostu taki urok ciąży. Siostra mojej koleżanki całą ciążę miała katar. Nic poza tym jej nie było, tylko wiecznie zatkany nos i katar. Po porodzie jak ręką odjął

Właśnie gdzieś czytałam ze nie które dziewczyny tak maja cała ciąże zatkany nos..
gdzieś jeszcze czytałam ze naczynia krwionośne się zwężają w ciąży bo jest większy przepływ krwi i można odczuwać zatkanie nosa lub katar.

Kari kochana mocno trzymam kciuki za dzisiajsze badanie.
Jesli chodzi o zasilki: swiadczenie pielegnacyjne 1477zl, od stycznia będzie 1583zl, do tego dodaj 500+ na conajmniej dwojke, czyli juz ok 2500, i jeśli dochod nie przekroczy zasilek rodzinny, dodatek z tytulu rehabilitacji dziecka N, tez kilkaset zl, plus zasilek pielęgnacyjny 184,42.

reklama
Do góry