reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

U nas to samo przez zmianę czasu wszyscy powstawali koło 6:( najpierw ja tradycyjnie bo po co spać jak się ma wolne;)

Tez już bym się przerzuciła na spodnie ciążowe bo normalne po całym dniu cisną okropnie

reklama
To jaki będzie poród to nie jest kwestia wagi dziecka. Moja Helka duża ponad 4 kg A poród trwal 25 minut. Tego samego dnia siedziałam po turecku jak gdyby nigdy nic.

Mi gin tłumaczył że to zależy od budowy anatomicznej kobiety dużo bardziej, a także od jej siły mięśni

My też od rana nie śpimy... sobie się nie dziwie bo zasnęłam wczoraj po 18, co jakiś czas się budziłam i znowu zasypiałam :/ u mnie tak leje że najchętniej nie wychodziłabym z łóżka !

Ann Marcelik urodzil sie z waga 3450 i powiem Ci ze ja tam na dole mialam taki hardcore, ze przez pierwsza dobe musialam lezec jakbym byla po cc, mialam tyle szwow ze nie chce tego pamietac, w tym na szyjce, ale ja to wszystko zwalam na personel, bo wydaje mi sie, ze jak kobieta jest przyjęta z usmiechem, bez stresu, szanowana, to i porod przebiega inaczej.
Marcelik odpukac, ostatni wypadek mial o 3 i do tej pory cisza, oby to byl juz koniec, uzywamy oleju kokosowego i pupka tez rano byla juz ladna, tylko on juz panikuje i placze na sam widok pieluchy [emoji853]

A dzis niedziela i trzeba sie pakowac [emoji33]

@Smile4u czy ty widziałaś swoje wyniki z laboratorium przy tym teście pappa? Chodzi mi stricte o ten wynik z labu a nie liczone na podstawie niego ryzyko. Bo ja miałam te badania robione w diagnostyce i niestety mam u nich kartę klienta więc wszystkie wyniki na moje nazwisko mogę sobie tam podejrzeć i niestety to zrobiłam :( martwi mnie bardzo wartość pappa bo jest aż 6.11. Niby w normie się mieści ale środek dla wyniku jest jakieś 3.5 a górna wartość 6.94 więc blisko mi do niej. Znowu niepotrzebny stres.... Bo sam taki wynik kompletnie nic nie mówi :(

A spodnie ciążowe moim zdaniem najfajniejsze są w H&m ja dziś kupiłam druga już parę. Jest ich tam kilka rodzajów ale ja wybrałam chyba „skinny jeans”. Są bardzo fajnie rozciągliwe i wygodne-uwielbiam i polecam. Myśle, że w Polsce tę sama kolekcje maja dla mam.
Maja i tez nosilam w pierwszej ciazy ale kosztuja 140 zl abte w lidlu 40 a tez sa super

Rossiczka to wlasnie miałaś tak samo jak ja, bo tez rano siedzialam po turecku.

Just to podobnie miała moja siostra. Ona też miała szybki postępujący poród. A nie przyjęli jej do szpitala i wróciła tam w ostatniej chwili. Chyba jej poród położne zbagatelizowaly bo była pierworodka i niby mało rozwarcia, a po 2h miała pełne. 2 tygodnie ledwo chodzila z bólu. Więc gorzej niż ja po CC.
Na pewno ho boli pupka. Może mu wytłumacz, że jej chce może robić siusiu i kupkę do ubikacji lub nocnika i moze to będzie dobry czas na odpieluchowanie.

Cześć dziewczyny ck do prywatnosci wątku to jak dla mnie wbsumie narazie bez roznicy ale zdjec jakos sie krępuje zamieszczac.
Nie udzielam sie cidziennie chociaz staram sie czytac reguralnie bo jeszcze pracuje i ciezko z czasem.

Od 2 dni nie moge sobie ze soba poradzic, mam mega hustawke nastrojow tylko wczoraj plakalam az 3 razy. Jeszcze na wieczor sie z M poklucilam bo sobie na wiosne zaplanowal zakup motoru jak zblizaja nam sie takie wydatki i wydaje mi sie ze wogole ostatnio jakos sie dogadac nie mozemy

reklama
Widze, ze dziewczyny ktore beda mialy drugiego malucha maja podobne mysli, jak to bedzie z tym drugim, na razie tylko jedyny najukochanszy syn, a teraz ktos nowy i jak podzielic ta milosc, ale chyba to jest tez tak, ze to bedzie nowa milosc, pomnozona jak to napisala @kari21.
Pamietam jak bylismy z mezem w dwojke a mial sie urodzic Kacper to sobie myslalam, ze kurde w dwojke tak fajnie a tu teraz ktos nowy miedzy nami, jak to bedzie. Ale generalnie juz sie oswajam i ciesze, ze bedzie nas czworka, taka pelniejsza rodzinka;)
Dzisiaj z rana powiedzieliśmy synowi o tym, ze bedzie starszym bratem, mine mial nietega;) ale spokojnie podszedl do tematu, a jak sie dowiedział, ze w nowym pokoju bedzie mial telewizor to już luz ;)
Mam pytanie do dziewczyn co maja spodnie z hm, czy ten rozmiar kupowalyscie standardowy?
@soniafka super ten wózek co kupilas, podoba mi sie!
Zazdroszczę tym dziewczynom jak @Rossiczka, które siedzialy po turecku na drugi dzien, ja sie meczylam z kroczem 3 miesiace, szew sie nie rozpuscil, bylam jeszcze raz nacinana, dlugo sie goilo...oby teraz bylo inaczej bo w sierpniu mam wesele brata!
U nasz tez dzis deszczowo, miłego dnia dziewczyny;)

Do góry