reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
Hej dziewczyny, u mnie jakoś mało czasu ostatnio. Helenka daje popalić, bo górne zęby idą. Ja jestem non stop śpiąca.

Co do wagi ja rodze duże dzieci po terminie, taki model. W ciąży z Tobiaszem zdrowo się odzywialam przytylam 5 kg, do 38 tygodnia cwiczylam 6 razy w tygodniu. A urodził się 3800. Z Helenka dwa miesiące leżałam i jadłam haribo . A w dniu terminu też miała około 3700. Że nosiłam.Ja jeszcze prawie dwa tygodnie to dobila do 4150.

Co do pączków mąż mi przywiózł jednego, jeszcze ciepłego ;-)

Co do wózka ja szukam rok po roku. Ale takiego co może potem robić za pojedynczy. Mam jeden upatrzony.

Ja szczerze nie umiem otworzyć się w wątku otwartym, doświadczenia po.majowkach.

A spodnie ciążowe moim zdaniem najfajniejsze są w H&m ja dziś kupiłam druga już parę. Jest ich tam kilka rodzajów ale ja wybrałam chyba „skinny jeans”. Są bardzo fajnie rozciągliwe i wygodne-uwielbiam i polecam. Myśle, że w Polsce tę sama kolekcje maja dla mam.
Nie mam zbyt wielkiego porównania w kwestii ciążowych jeansów, ale jakiś czas temu kupiłam właśnie w hm bo moje bardzo mnie już uciskały. Trafiłam akurat na jakieś -20%, więc w sumie zapłaciłam 120zł, ale jaki komfooooort... Powiem szczerze że byłam w takiej desperacji że nawet 200zł bym dała, bo już chodziłam po biurze w rozpiętych spodniach [emoji23][emoji23][emoji23]

A właśnie, mąż dzisiaj wyjął mi.moje ubrania ciążowe. Bo w jeansy niby się mieszcze ale wieczorem brzuch mnie boli. Mam hm jeansy i są super. Dzisiaj zamówiłam kolejne. Jeszcze jest wyprzedaż więc za parę 90 zlotych wyszło Plus zniżka z kartą to jeszcze mniej. W skrócie za jeansy, spodnie i trzy koszulki wyszło mi 165 zlotych. W środę będę w lidlu polować bo chce kardigan leginsy i bluzę do ćwiczeń.
Ja mam prawie 180 cm, więc na mnie w ciąży koszulki szybko robią się za krótkie ;-) .

Hej,
Przez zmianę czasu ja juz wyspana i co tu robić jak cały dom śpi

Co do wagi dzieciaków ja dwoje urodziłam w tej samej wadze 3500 i oby tym razem bylo tak.

Do lidla i ja się wybieram na ubrania ciążowe, bo ceny są przystępne, ciekawe jak jakościowo.

3500 to bardzo fajna waga w moim odczuciu do rodzenia. Mi przy moim vbacu w szpitalu zmierzyli syna na 3500g ja szczęśliwa. Urodziłam ale 3920 [emoji23] a mój gin wymierzył dwa dni wcześniej to na 4kg więc w pełni ufam jego pomiarom.

Rossiczka właśnie w H&M online (bynajmniej u mnie w DE) są zawsze jakieś produkty SALE także coś można znaleźć.

Mój syn starszy na szczęście wstał po 6 dziś nie po 5 także nie jest jakoś strasznie. Z oknem hula wiatr. Zima idzie. A ja już bym chciała żeby były chociaż święta albo luty [emoji16]

Just jak tam Marceli się miewa?

reklama
Katie_ ja właśnie leżałam na sali z dziewczyna co urodziła dzień po mnie. I ona tak stekala z bólu że strasznie boli, popekana. Urodziła 2900g maluszka, pierwsze dziecko. Ale moje właściwie też było urodzone samodzielnie pierwsze bo starszy bylnorzez cc urodzony. Wprawdzie organizm już znał drogę do rodzenia ale można powiedzieć, że ja się lepiej czułam po urodzeniu 4 kg dziecka niż ta dziewczyna 3kg. Różnie bywa z tymi porodami.

Do góry