reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Wrocilam wlasnie z wizyty lekarz potwierdzil ciaze i bylo widac juz zarodek serduszka nie bylo jeszcze ale juz jakies szmery dlatego mam wizyte za tydzien zeby sie upewnic ze wszystko ok.
Wstepny termin 12 maja
To trzymam mocno kciuki za serduszko! <3 Ja się zastanawiam czy mi się termin na czerwiec nie przesunie. :D

reklama
Justyna Nikodem ma łóżeczko w pokoju z bratem od pół roku już na pewno. Śpi tam, ale czasami w nocy przychodzi do nas. Wiktor chodził do 3,5 roku
Ja może i gm gdzieś tam chciała poród domowy, ale patrząc na moja historię pierwszego porodu zakończonego cc i drugiego jakże innego zakończonego sn. Wiem, że w szpitalu gdzie rodziłam dobrze się mną zaopiekuja. Też leżałam 5 dni licząc niedzielę. Akurat w moim szpitalu jeśli dziecko urodzi się po 11 godzinie danego dnia to liczy się od dnia kolejnego. Więc ja byłam od niedzieli do czwartku.

Gosia kciuki za dobrzy przyrost bety. Swietowaliscie w nocy udany cykl? [emoji6][emoji6]
Nawet jak się przesunie to chyba zostaniesz z nami? Dzidziuś równie dobrze może przyjść 2-3 tygodnie wcześniej.

Anieok mój mąż też powtarza, że po porodzie nie skorzystamy nic z sypialni więc musimy korzystać póki jest nasza [emoji23]

@patula86 słyszałam o takich cudach. Wspaniale!

Rossiczka ja już się nastawiam na pośród w terminie. Mój pierwszy syn 2 dni po terminie a młodszy w dniu terminu urodzony. Także ja chyba już wiem czego się spodziewać. A Ty po terminie tyle dni rodzilas?

Justyna Nikodem ma łóżeczko w pokoju z bratem od pół roku już na pewno. Śpi tam, ale czasami w nocy przychodzi do nas. Wiktor chodził do 3,5 roku
Ja może i gm gdzieś tam chciała poród domowy, ale patrząc na moja historię pierwszego porodu zakończonego cc i drugiego jakże innego zakończonego sn. Wiem, że w szpitalu gdzie rodziłam dobrze się mną zaopiekuja. Też leżałam 5 dni licząc niedzielę. Akurat w moim szpitalu jeśli dziecko urodzi się po 11 godzinie danego dnia to liczy się od dnia kolejnego. Więc ja byłam od niedzieli do czwartku.

Gosia kciuki za dobrzy przyrost bety. Swietowaliscie w nocy udany cykl? [emoji6][emoji6]
Nawet jak się przesunie to chyba zostaniesz z nami? Dzidziuś równie dobrze może przyjść 2-3 tygodnie wcześniej.

Anieok mój mąż też powtarza, że po porodzie nie skorzystamy nic z sypialni więc musimy korzystać póki jest nasza [emoji23]

@patula86 słyszałam o takich cudach. Wspaniale!

Rossiczka ja już się nastawiam na pośród w terminie. Mój pierwszy syn 2 dni po terminie a młodszy w dniu terminu urodzony. Także ja chyba już wiem czego się spodziewać. A Ty po terminie tyle dni rodzilas?
Pewnie, że zostanę. :D My cały czas świętujemy i w nocy i w dzień. :D Jak tylko ochota przychodzi. :p

mój syn 3 dni po terminie, poród indykowany z przebiciem pęcherza płodowego przez moje nadciśnienie w ciąży. Córka tez wywoływana 11 dni po terminie, Nie chciała Dziewczyna wyjśc. A od października chodziłam z rozwarciem.... Termin był na 5.12, a ja na patologi płakaalm aby jednak się ruszyło bo nie chciałam spędzic swiąt bez syna. Urodziła się 16.12 i kilka dni póxniej wyszłyśmy wiec na swieta wszyscy byli w domu.
Teraz też sie smiałam do gina, że po co mówi mi termin jak i tak znowu przenoszę :D

Ja miałam 2 cesarski, a terminu porodu z usg nie biorę pod uwagę bo w obu ciążach zawsze termin wychodził na ok 10dni wcześniej niż termin z OM a ani jedno ani drugie dzieciątko się nie spieszyło i oba cięcia miałam bez jakichkolwiek objawów porodu czy skurczy, pierwsze dziecko urodziło się 2 dni przed terminem z OM a drugie dzień przed, a tym razem jeśli będzie tylko taka możliwość to chciałabym mieć cesarke w dniu terminu jaki mi wypada bo jest to akurat ważna dla mnie data :)
A co do spania dzieci to jak na razie we czwórkę śpimy razem w pokoju starszy sam w łóżku a młodsza razem z nami w łóżku na dniach przenosimy się do drugiego domu i dzieciaczki w pokoju będą spały razem ale oddzielnie a my z mężem w drugim pokoju :)

Hej dziewczyny a ja sie zegnam. U mnie puste jajo.Jutro zabieg. W sumie to juz moj 3 zabieg. Na szczescie mam jedynego synusia. Zycze wszystkim powodzenia.
A który to był tydzień, że stwierdzili
dziewczyny cud!!!!! wlasnie czekalam w szpitalu na zabieg lyzeczkowania! Zrobiono mi kontrolne usg i pojawil sie zarodek i bicie serduszka!
to wspaniała wiadomość, takie są nam tu potrzebne. A w którym tygodniu wg om lekarz stwierdził u ciebie puste jajo? Robił wtedy beta hcg żeby sprawdzić przyrost.

Zniewolona na pewno serduszko sie pojawi [emoji173]️

Ann juz pomijajac powody medyczne, jakos nie wyobrazam sobie porodu przy 2 latku... nie chcialabym zeby widzial mnie w takich bolach...

Migdalove korzystajcie dopoki mozecie [emoji4]

Rossiczka dwa tyg przenosilas? O matko!

Moj synek urodzil sie 4 dni przed terminem, i 5 dni po moich urodzinach [emoji4]

reklama
Do góry