reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

reklama
Ann dokladnie, moja wyprawka tez bedzie rozsadniejsza, bo w pierwszej ciazy nakupilam tyle niepotrzebnych albo w ogole niepraktycznych rzeczy, ze z prespektywy czasu nie wiem jak to mozliwe [emoji12] ale to chyba caly urok tych pierwszych ciaz [emoji4]

Dziewczyny ktore maja juz maluszki. Dzieci spia same w pokoju juz?
Moja 15 msc jeszcze nie.

Hej.
Ann czuje się ok. Z objawów ciazowych Mdłości mam tylko chwilami jak jestem głodna. Myślę że jeśli jest wszystko ok to mdłości takie konkretne pojawią sie gdzieś w przyszłym tygodniu. Podbrzusze mnoe boli ostatnio mocno głównie w pachwinach. Piersi sa wrażliwe, ale nic co by było dla mnie jakieś uciążliwe. W piątek mój gin wraca z urlopu to będę dzwonić i umawiać się na wizyte.

Jak tam u was dziewczyny jak się czujecie?

Ja wam odrazu musze napisać że w weekendy mnie tutaj nie będzie. W naszym domu panuje zasada weekend dla rodziny i nie korzystamy wtedy z telefonow tabletow ani komputerow.
Fajna zasada... Może też taka wprowadzę w życie? Nasze wieczory z mężem wyglądają tak, że każde siedzi w swoim telefonie. Niby coś razem oglądamy w tv, ale każde w swoim świecie.

Z objawów to ja nic nie czuję. Trochę mnie to martwi, a może powinnam się cieszyć?

Fajna zasada... Może też taka wprowadzę w życie? Nasze wieczory z mężem wyglądają tak, że każde siedzi w swoim telefonie. Niby coś razem oglądamy w tv, ale każde w swoim świecie.

Z objawów to ja nic nie czuję. Trochę mnie to martwi, a może powinnam się cieszyć?
Powiem Ci że mnie to przeraża. Gdzie nie pójdę wszyscy z telefonami. W szkole czekając na dzieci, w poczekalni, na placu zabaw. Ludzie przestali sie normalnie komunikować tylko kazde z nosem w telefonie. Dlatego my staramy sie ograniczyć do minimum taka aktywność przy dzieciach, a w weekendy całkowicie. Weekend jest dla rodziny i telefony jedynie odbieramy jak dzwonią.

Hej dziewczyny :) podglądam was już chwilę z ukrycia bo czekałam na serduszko i dziś się pokazało więc oficjalnie dołączam :)) wg OM 7+0, ale mam wrażenie że owu była później i ciąża będzie jakoś tydzień młodsza. Gratuluję wszystkim przyszłym mamom i mam nadzieję że będzie tu wiało nudą aż do maja :)
Witamy na pokładzie, gratulacje :)

reklama
Ann trzymam kciuki i daj szybko znac po [emoji4]
Tak, jechalismy na noc, mielismy popoludniu jechac, ale tak nam sie nie chcialo [emoji19] z kazdym dniem mdli mnie coraz bardziej, az boje sie jesc cokolwiek. A w aucie mnie bujalo, to byl koszmar, wiesz, ja mam nadkwasowosc, to poteguje te mdlosci i nic nic nie pomaga.
Rodzina meza baaaardzo sie ucieszyla, byl ogromny szal, powiedzielismy przy obiedzie na ktorym byli rodzice i jego rodzeństwo, juz sie kazdy zapowiedzial, ze nas odwiedzi [emoji4] Natomiast ze swoja rodzina mam znikomy kontakt, do tego sa przeciwni emigracji, bo to patrioci ponad wszystko, wiec przyjeli wiadomość ale u nich pierwsza mysl- „to nie urodzi sie w Pl?!” No nie... ale juz dawno przestalam sie przejmowac. Jak sie juz przekonalam z buraka orchidei nie zrobie, wiec nawet im nie mowie, jak tu wyglada zycie. Jestem juz ponad tym wszystkim, spokojna w srodku.
A wy powiedzieliscie?

Patula bardzo mi przykro [emoji26]

Ania chcesz troche mdlosci? Oddam Ci z chcecia [emoji4]

Anieok ja sie wlasnie zastanawiam jak ja dam rade odstawic malego do przedszkola z niemowlakiem [emoji15] Na pewno bedzie wszystko dobrze [emoji4]
My nie mówiliśmy. Wiedza moje przyjaciółki tylko. Czekamy na wizyte, na serduszko. I jak będzie wszystko ok to na imprezie roczkowej powiadomimy.

Do góry