reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
Ann dokladnie, moja wyprawka tez bedzie rozsadniejsza, bo w pierwszej ciazy nakupilam tyle niepotrzebnych albo w ogole niepraktycznych rzeczy, ze z prespektywy czasu nie wiem jak to mozliwe [emoji12] ale to chyba caly urok tych pierwszych ciaz [emoji4]

Dziewczyny ktore maja juz maluszki. Dzieci spia same w pokoju juz?
Moja 15 msc jeszcze nie.

Hej.
Ann czuje się ok. Z objawów ciazowych Mdłości mam tylko chwilami jak jestem głodna. Myślę że jeśli jest wszystko ok to mdłości takie konkretne pojawią sie gdzieś w przyszłym tygodniu. Podbrzusze mnoe boli ostatnio mocno głównie w pachwinach. Piersi sa wrażliwe, ale nic co by było dla mnie jakieś uciążliwe. W piątek mój gin wraca z urlopu to będę dzwonić i umawiać się na wizyte.

Jak tam u was dziewczyny jak się czujecie?

Ja wam odrazu musze napisać że w weekendy mnie tutaj nie będzie. W naszym domu panuje zasada weekend dla rodziny i nie korzystamy wtedy z telefonow tabletow ani komputerow.
Fajna zasada... Może też taka wprowadzę w życie? Nasze wieczory z mężem wyglądają tak, że każde siedzi w swoim telefonie. Niby coś razem oglądamy w tv, ale każde w swoim świecie.

Z objawów to ja nic nie czuję. Trochę mnie to martwi, a może powinnam się cieszyć?

Fajna zasada... Może też taka wprowadzę w życie? Nasze wieczory z mężem wyglądają tak, że każde siedzi w swoim telefonie. Niby coś razem oglądamy w tv, ale każde w swoim świecie.

Z objawów to ja nic nie czuję. Trochę mnie to martwi, a może powinnam się cieszyć?
Powiem Ci że mnie to przeraża. Gdzie nie pójdę wszyscy z telefonami. W szkole czekając na dzieci, w poczekalni, na placu zabaw. Ludzie przestali sie normalnie komunikować tylko kazde z nosem w telefonie. Dlatego my staramy sie ograniczyć do minimum taka aktywność przy dzieciach, a w weekendy całkowicie. Weekend jest dla rodziny i telefony jedynie odbieramy jak dzwonią.

Hej dziewczyny :) podglądam was już chwilę z ukrycia bo czekałam na serduszko i dziś się pokazało więc oficjalnie dołączam :)) wg OM 7+0, ale mam wrażenie że owu była później i ciąża będzie jakoś tydzień młodsza. Gratuluję wszystkim przyszłym mamom i mam nadzieję że będzie tu wiało nudą aż do maja :)
Witamy na pokładzie, gratulacje :)

reklama
Ann trzymam kciuki i daj szybko znac po [emoji4]
Tak, jechalismy na noc, mielismy popoludniu jechac, ale tak nam sie nie chcialo [emoji19] z kazdym dniem mdli mnie coraz bardziej, az boje sie jesc cokolwiek. A w aucie mnie bujalo, to byl koszmar, wiesz, ja mam nadkwasowosc, to poteguje te mdlosci i nic nic nie pomaga.
Rodzina meza baaaardzo sie ucieszyla, byl ogromny szal, powiedzielismy przy obiedzie na ktorym byli rodzice i jego rodzeństwo, juz sie kazdy zapowiedzial, ze nas odwiedzi [emoji4] Natomiast ze swoja rodzina mam znikomy kontakt, do tego sa przeciwni emigracji, bo to patrioci ponad wszystko, wiec przyjeli wiadomość ale u nich pierwsza mysl- „to nie urodzi sie w Pl?!” No nie... ale juz dawno przestalam sie przejmowac. Jak sie juz przekonalam z buraka orchidei nie zrobie, wiec nawet im nie mowie, jak tu wyglada zycie. Jestem juz ponad tym wszystkim, spokojna w srodku.
A wy powiedzieliscie?

Patula bardzo mi przykro [emoji26]

Ania chcesz troche mdlosci? Oddam Ci z chcecia [emoji4]

Anieok ja sie wlasnie zastanawiam jak ja dam rade odstawic malego do przedszkola z niemowlakiem [emoji15] Na pewno bedzie wszystko dobrze [emoji4]
My nie mówiliśmy. Wiedza moje przyjaciółki tylko. Czekamy na wizyte, na serduszko. I jak będzie wszystko ok to na imprezie roczkowej powiadomimy.

Do góry