dziupla
Fanka BB :)
[emoji7]tak to wygladalo w niedziele
Jakie piękne są te testy... Aż mnie trochę w środku skręca, że już więcej takiego nie zobacze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
[emoji7]tak to wygladalo w niedziele
Matko co za tragedia... Co to za lekarz? Masakra!W 2014r zaszłam w ciążę, ale miałam nieregularne cykle a, że testy wszystkie były negatywne to dopiero po dłuższym czasie od terminu @ poszłam do lekarza. Lekarz nie zbadał i od progu przepisał duphaston. Okres nie przyszedł, znowu poszłam do ginekologa, to już był 7tc wg OM, lekarz skierował na betę, beta wynosiła 1048 więc za mało na 7tc (testy tego samego dnia były negatywne...). Poszłam do lekarza, on mnie nie zbadał tylko powiedział, że jeśli mam nieregularne cykle to pewnie owulacja się opóźniła, mam przyjść za dwa tygodnie. No i tak też zrobiłam ale już plamiłam, powiedział, że to normalne. Potem już zaczęła mnie ostro rwać lewa strona podbrzusza, pojechałam na IP ale nie przyjęli mnie bez skierowania więc musiałam iść do lekarza. Z wielkim bulwersem dał mi skierowanie no i w 10tc trafiłam do szpitala, przyjęli mnie, zbadali i położyli mnie na noc, rano miałam mieć szczegółowe badania. W nocy w szpitalu pękł jajowód, krwotok wewnętrzny, leżałam z nim do rana, w ostatnich chwilach zrobili mi operację. Pielęgniarka zlekceważyła moje objawy... O mały włos nie umarłam i to powiedział mi lekarz w trakcie badania przed operacją, ze jestem jedną nogą w grobie i koniecznie muszę się zgodzić na operację no i rodzić jeden musiał wyrazić zgodę bo nie miałam skończonych 18 lat, brakowało 3 miesięcy... Po operacji musiałam iść do tego samego lekarza na kontrolę, on skontrolował tylko wypis, nawet nie zbadał ani nie obejrzał rany po operacji...
[emoji44][emoji44][emoji44][emoji44]Migdalove ja trafilam na takiego buraka przy pierwszym porodzie. Juz pomijajac to w jaki sposob mnie przyjal wmawiajac mi ze nie rodze i zawracam tylko mu niepotrzebnie glowe, to po porodzie jak zszywal mi krok pyta mnie „dlaczego rycze”, albo w czasie porodu jego uwagi, ze dawno takiej rzezni nie widzial, a nawet nie chce mi sie go wspominac...
Łoooo ale szok.. ja zawsze chciałam mieć bliźniaki, ale odkąd jestem mamą nie wyobrażam sobie tego mega wyzwanie!Witajcie[emoji11] ostatnio pisałam ze mam mega mdłości przez cały dzień... wczoraj pojechałam do gina żeby sprawdzić serduszko i żeby mnie poratował jakimiś lekami hehe [emoji23] Strasznie się bałam czy będzie serduszko bo na poprzedniej wizycie był tylko pęcherzyk. Jakie było moje zdziwienie kiedy się okazało że serduszko jest i wszystko wporzadku ale obok jest drugi zarodek [emoji23][emoji23] niestety lekarz nie był w stanie go podejrzeć,tak się chował[emoji16] Za 2 tyg mam znów wizytę, okaże się wtedy czy ten drugi zostanie i się dobrze rozwinie. Na obecną chwilę mam bliźniaki i wpadam w panike.... tak sie boje jak cholera. Nie wiem czy dam sobie rade
Ja też inaczej już będę patrzyła na niektóre rzeczyAnn dokladnie, moja wyprawka tez bedzie rozsadniejsza, bo w pierwszej ciazy nakupilam tyle niepotrzebnych albo w ogole niepraktycznych rzeczy, ze z prespektywy czasu nie wiem jak to mozliwe [emoji12] ale to chyba caly urok tych pierwszych ciaz [emoji4]
Dziewczyny ktore maja juz maluszki. Dzieci spia same w pokoju juz?
Pięknie KochanaRośnie dzidziolek <3
Zobacz załącznik 899589
Super wiadomość !! [emoji173]️ Dobrze, że zrobili to USG...dziewczyny cud!!!!! wlasnie czekalam w szpitalu na zabieg lyzeczkowania! Zrobiono mi kontrolne usg i pojawil sie zarodek i bicie serduszka!
o Rodzinie już pisałam, a w pracy nie wiedzą. Mam urlop rodzicielski do 18.10 planuje od 19.10 przejść na zwolnienie ciążowe. Tym sposobem urlop wypoczynkowy przejdzie mi na czas po drugim dzieckutylko ja w tym towarzystwie jestem pierwszy raz w ciąży?
nie wiem czego się spodziewać
na razie nikomu nie powiedzielismy poki nie mamy potwierdzenia od lekarza zr wszystko jest ok
a Wy juz powiedzislyscie rodzinie i w pracy o ciąży ?