reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Szczerze powiem, że nie mam pojęcia. Wiem, że liczył doktor specjalnie mi tygodnie ciąży (bo byłam ostatnio dawno 30 października) i napisał żebym poszła między 19 a 30 listopada dopiero, czyli 16-17 tydzień.
Poczytałam trochę i w necie I wyczytałam, że białko plodowe wzrasta od 10 do 18 tc A potem obniża się.- tak więc w tym czasie powinno się robić według mnie to badanie.A może twój lekarz uważa że od 16 tc wynik jest najbardziej wiarygodny :)

reklama
Roki czekamy na wyniki.

Ja dziś wzięłam urlop, bo mnie porządnie przeziębienie wzięło. Mama zrobiła miksturę:mielony swiezy imbir,cytryny i miód i tym się kuruję.

Roki czekamy na wyniki.

Ja dziś wzięłam urlop, bo mnie porządnie przeziębienie wzięło. Mama zrobiła miksturę:mielony swiezy imbir,cytryny i miód i tym się kuruję.
Ja leżę pod kocem z herbatą..najgorzej w nocy z tym zatkanym nosem- w dzień odpuszcza.

Ostatnia edycja:
Cześć współczuję wszystkich chorym przyszłym mamom.
Ja już się zaleczylam- a tylko kilka dni sok z cebuli a potem gorąca herbata z miodem.
Życzę Wam żeby szybko Wam również przeszło .

Night sprobuj na noc wysmarowac sie mascia. Mi bardzo pomogla vicks vaporub a meczylam sie tydzien z katarem i kaszlem. Rozgrzewa i pachnie ziolowo.
Moge byc twarza tej marki tak ja polubilam w tej ciazy bo tylko ona mi pomaga w trudnym czasie :-)

Night sprobuj na noc wysmarowac sie mascia. Mi bardzo pomogla vicks vaporub a meczylam sie tydzien z katarem i kaszlem. Rozgrzewa i pachnie ziolowo.
Moge byc twarza tej marki tak ja polubilam w tej ciazy bo tylko ona mi pomaga w trudnym czasie :-)
Też używam!
U mnie smrauje na wszystko
Ból pleców, ból karku, przeziębienie .
Ja przed ciążą w ogóle leków nie brałam od lat. Tylko lempsip jak miałam katar i paracetamol . Teraz z obu zrezygnowałam to tylko vaparob został.

Night nie ma i mi go lekarka polecila ale jesli masz watpliwosci to tu ulotka:-)
20181120_102406.jpg

Załączniki

• 20181120_102406.jpg
    20181120_102406.jpg
    101 KB · Wyświetleń: 203
reklama
Night nie ma i mi go lekarka polecila ale jesli masz watpliwosci to tu ulotka:-) Zobacz załącznik 918036
Jestem astmatykiem jak Mój synek i kiedyś podczas takiego przeziębienia najlepiej mu plasterek na klatkę piersiową żeby się lepiej oddychałało- strasznie zapstrxymo mu to astme- i lekarka mi powiedziała, że tego rodzaje olejki itd nie są dla niego .Do dziś stosujemy tylko maść majerankową. Jeśli do jutra nie bedzie poprawy to spróbuje - dziękuję :)

Do góry