Goskaw 6 posiłków to dobry nawyk, na pewno wyjdzie na plus. Obyś nie musiała mieć tej nocnej insuliny.
Marta94 a no ja też jakoś dobrze. Cieszę się bo nie mam zaparc mimo brania żelaza dodatkowego w dwóch tabletkach. Poprzednie ciąże to był dla mnie koszmar. Na razie nie jest źle więc nie mam nawet na co ponarzekać. Jedynie mąż się śmieje, że chodzę spać pierwsza, a później wstaje. Tłumacze mu że widocznie dla mojego organizmu i serca pompowanie krwi za dwoje to duzy wysilek i potrzebuje wiecej odpoczynku. A ty lepiej jak wcozraj rano? Cos mowila ta kobieta u ktorej wczoraj sprzatalas?
Patula ja nie byłam jajek od tygodni. Jakoś nie podchodzą mi. Ja wcinam właśnie świeża bułkę z szynką ogórkiem kiszonym i pomidorkami. Do tego mam jakieś smoothie owocowe kupione wczoraj na zakupach. I jogurt jagodowy który zostali w połowie mój syn a chętnie wciagnelabym jeszcze owsianke ż malinami i orzechami która miałam w planie robić rano oraz fasolkę i kalafior z bułka i maslem haha, ale to moze na kolejne posilki pomysle zrkbic [emoji28] dzis bdde chyba tylko jadła i tyła.
Ja właśnie jakoś na wadze nie widzę ciazy, brzuch mi się lekko powiększył i to tyle. Czas mi ubieram spodnie z pasem ciążowym, ale zwykle te luzniejsza też ubieram bo te obcisłe zazwyczaj uciskaja w miejscu gdzie jest macica. Też myślałam już o zakupienie kilku ubrań ciazowych. Mam kilka po ostatniej ciąży, ale to głównie letnie ubrania.