reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Ja już po wizycie u genetyka... trisomnia 21 wyszła 1:41 czyli jestem w grupie wysokiego ryzyka, reszta była ok... 14.11 mam amniopunkcję.... :( ciężkie 5 tygodni przede mną ...
Przykro mi @Smile4u, ze musisz to przezywac, bede trzymac kciuki, zeby wszystko wyszlo dobrze. Szkoda, ze dopiero 14.11, a nie szlo wczesniej. A kosc nosowa ten plyn w karku wszystko bylo prawidlowe??

A tak jak mowi Incinta nie myslalas, zeby zrobic ten Harmony? Moze cos nieiwazyjnego?

reklama
Zobacz załącznik 910718 Ja już po Usg prenatalnym.
Wszystko w porządku, Chłopak zuch :)

Piękny synuś :-) Fotke dał sobie strzelić jak model.

Ja już po wizycie u genetyka... trisomnia 21 wyszła 1:41 czyli jestem w grupie wysokiego ryzyka, reszta była ok... 14.11 mam amniopunkcję.... :( ciężkie 5 tygodni przede mną ...

Trzymam mocno kciuki, żeby tak jak dziewczyny mówią to była tylko statystyka. Dużo siły i pomimo wszystko spokoju Ci życzę.

@Smile4u to jeszcze niczego nie oznacza. Musisz spokojnie czekać na amnio i potem na wyniki, no trochę czekania przed tobą niestety. Ale skoro usg pokazało okej, to myślę że to będzie fałszywie dodatni wynik. Trzymam kciuki :)
@patula86 amniopunkcje można zrobić dopiero chyba w 16tc także niestety trzeba czekać...

@gooskaw trochę dziwna ta diabetolog że mówi iż masz nie przytyć ani grama i dieta 1800. Na grudniowkach wiele było słodkich mam i miały ogólnie pilnować diety i węglowodanów Ale nie pamiętam aby miały kcal liczyć. Zwłaszcza że diabetolodzy im mówili że dieta dla ciężarnych z cukrzycą to nie jest dieta odchudzająca.
A Ty cukry już badalas po posiłkach że masz insulinę na noc ?
Wiem ze dziwna dlatego sie jej nie slucham w 100%. I niestety tak. Ja poszlam przygotowana od A do Z. Mam za wysokie cukry naczczo powyzej 100 i nie umiem sobie z tym poradzic ostatnio bez wzgledu na to co jem. Dlatego nocna insulina. A diabetologa zmienie na pewno:-)

@gooskaw ja tez miałam cukrzycę ciążowa i jadłam tyle ile trzeba a jak ginekolog zobaczył że w 7 m.c. schudłam 3 kg to powiedział że moja dieta jest za drastyczna [emoji23] i że w ciąży powinno się tyc i że normy co są teraz to iles lat temu były wyższe i bym nie miała żadnej diety. I szczerze przestałam przestrzegać dietę to miałam lepsze cukry [emoji849] a teraz jeszcze krzywej nie zrobiłam ale niedługo mnie czeka

Z tym czy sie schudnie czy przytyje wiele zalezy od tego ile kto wazy... Ja do chudzielcow nie naleze wiec poprostu przy cukrzycy przytylam +2kg. Ale byly dziewczyny, ktore wazyly po 120kg wiec one normalnie ze beda chudly w ciazy, czy beda miec mniej czy bardziej restrykcyjna diete.
W ogole na kazdego inaczej ta dieta dziala. Jednemu chleb podnosi cukier innemu nie.

Dziewczyny poczytałam trochę o tym teście pappa i nawet u dziewczyn, gdzie wychodziło 1:3 okazywało się, że dziecko jest zdrowe. Wiem, że to nie jest łatwe, ale nie ma co martwić się na zapas, wszystko będzie dobrze, kto jak kto, ale my nie możemy tracić nadziei.

Ja raczej do tych mniej wążących bo ważyłam 53 kg moze dlatego lekarz coś powiedział a na ogół to przytyłam przez ciążę 6. Mam nadzieje ze tym razem nie będę mieć cukrzycy bo jak.sie okazało że mam to zła chodziłam bo tak mi się chciało coś słodkiego :)

reklama
@Incita lekarka nie zaleca mi badań nieinwazyjnych bo one nie dają 100% pewności, a przy takim ryzyku nie warto dodatkowo ryzykować...
gratuluje udanej wizyty!

@patula amnio można robić od 16tc wiec nie da rady wcześniej:( kość nosowa i nt na usg wyszły dobrze..

Dzięki za wsparcie dziewczyny !

Do góry