reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Hej.
Ja pozdrawiam z pracy, ale dziś to już nie daje rady... Dobrze ze jutro mam drugą zmianę czyli idę na 13 bo się wyśpię... Z objawów ciąży to tylko senność została, ale męczy okropnie. Wczoraj zasnelam przed tv o 18.45. Mąż mnie obudził o 20.15 więc wstałam, zjadłam tabletki, zrobiłam zastrzyk i poszłam spać :D dzięki temu jakoś wstałam o 4.45. Ale cały dzień nieprzytomna jestem....
Fajne info o tej odzieży ciążowej, będę się musiała wybrać ;)
A powiedzcie mi jakie witaminy stosujecie od 13tc??

Ja od początku ciąży biorę Mama DHA premium +. Ma chyba największą dawkę DHA. Mam zagrożoną ciążę i te witaminy polecił mi doktor, mają kwas foliowy, magnez. Podobno są badania udowadniające, że suplementacja DHA zmiejsza ryzyko poronienia i wczesniejszego porodu. Niestety bierze się je dwa razy dziennie. Mnie po nich strasznie mdli. Zmieniłam sobie niedawno na malutkie tableteczki, które łyka się raz dziennie - Pregna plus. Cena wysoka, też mają DHA, ale o wiele mniej (chyba z trzy razy mniej). Niestety też nie doczytałam, że zamiast magnezu mają żelazo. Ja akurat mam w normie żelazo w przeciwieństwie do magnezu, więc i tak suplementuje magnez oddzielnie. Po kilku dniach też zauważyłam, że gorzej mnie mdli po nich. Od kilku dni już odstawiłam te witaminy. Poczekam, aż mdłości zmaleją i wrócę chyba do tych Mama DHA, bo podobno od drugiego trymestru zapotrzebowanie na te kwasy jest jeszcze większe. W poprzedniej ciąży nie brałam kompletnie nic. Jedynie na początku kwas foliowy. Myślę, że teraz taka killudniowa przerwa chyba nie zaszkodzi.

reklama
Ja tak samo cały czas myśle o tym...
Ja dzis go kupię zobaczymy..
gorzej jak nie wyszukać serduszka to będę schizowac..

Właśnie tego się boję. Co zrobię jak nie znajdę serduszka... Chyba bym na zawał zeszła....

Roki ja biore prenatal uno, za chwile przerzuce sie na duo + kwas foliowy wcześniej 5mg teraz actifolin 2mg + slowmag

Też biorę prenatal uno, bo ma metylowany kwas foliowy w składzie, a przy moim MTHFR potrzeba metyli. Bierzesz duo i kwas foliowy oprócz tego?
Kupiłam wczoraj duo i Właśnie nie mogę znaleźć na opakowaniu informaci ile ma jedna kapsułka dha. Do tej pory lekarz mi kazał brać dha 600 a że miałam dawkę 400 w kapsułce, to brałam raz jedna raz dwie. Wizytę mam dopiero 6.11 więc późno trochę a ostatnio przez to że było zamieszanie z prenatalnymi, to zapomniałam zapytać....

Just po pi3rwsze nie kap bo w żadnych drogeryjnych zelach czy szamponach. Dodawaj do wody w wannie płaska łyżeczkę oleju kokosowego nierafinowanego. A i poszuka sobie w necie. Wełnę leczniczą. Wkładaj mu ja do pieluszki. I ja zawsze brałam od pediatry kremy naturalne takie np na bazie oleju migdałowego u nas to działało. Oczywiście do puki będzie miał tą biegunkę to najlepsze żeby miał jak najmniej kontakt z kupa. Szybkie zmiany, albo próbuj go na nocnik.

Roki ja biorę cały czas omega med optima forte one są na cały okres ciąży te same.

Marta94 tu chyba sporo dziewczyn już ma ten detektor. Ja jestem bardzo zadowolona.
Dziewczyny tunjuz w 8-9tc słuchały serduszka

Just tylko wlasnie ta welna bardziej na leczenie jak biegunka minie. Bo jak zasiusia to wypierzesz, a właśnie nie wiem czy jak kupa urodzi to też się pierze. Ja nie uzywalam, ale wiem ze to pomaga.

Ja witamin nie biorę bo Po większości mi słabo i wymiotuje więc narazić wyniki mam w normie zobaczę jak następne wyjdą :)
Ja tez długo walczyłam z oskarżeniami u córki zmieniłam i pampersy i maść jakiej nie probowalam, aż w końcu lekarza poprosiłam to wypisał maść pośladkowa i clotrmazolum i przeszło

@justjestem odparzenia przy antybiotykoterapii mogą mieć podłoże grzybicze. Więc spróbuj clotrimazolum w kremie.

Ja też brałam prenatal uno A teraz duo. Z tego co kojarzę dwie tabletki DHA dają 600

reklama
Marta, mam Angelsounds i sprawdza się super. Ani razu nie miałam problemu, żeby serduszko znaleźć. Trzeba czasem w różnych miejscach popróbować ale zawsze znajduje po chwili. Zaczęłam używać jak byłam w 10tc i było słychać.

Ja w pracy wysiedzieć nie mogę. Jestem przeziębiona, nie mam siły i bolą mnie plecy. Marzę o tym, żeby była już 15:00 i nareszcie upragniony weekend.
Jutro jedziemy rozejrzeć się za wózkiem bo musimy przemyśleć czy kupić na miejscu czy z Polski przywieźć. Problem mamy trochę z pojemnością bagażnika bo mamy BMWi 3 a tam bagażnik niezbyt duży i już K narzeka, że żaden wózek z gondola nie wejdzie. Ale coś znajdziemy napewno. Może macie jakies sugestie? Jakiś wózek godny polecenia?
Nie przemyślelismy tego za bardzo kupując to auto bo sam wózek to się jeszcze jakoś może wciśnie ale gdzie jakies zakupy czy jakiekolwiek rzeczy na wyjazd (często spędzamy noc u teściów i wtedy masę rzeczy zawsze do zabrania).
Wracam do pracy. Jeszcze niecałe 3 godzinki. [emoji847]

Ostatnia edycja:
Do góry