Hej.
Ja pozdrawiam z pracy, ale dziś to już nie daje rady... Dobrze ze jutro mam drugą zmianę czyli idę na 13 bo się wyśpię... Z objawów ciąży to tylko senność została, ale męczy okropnie. Wczoraj zasnelam przed tv o 18.45. Mąż mnie obudził o 20.15 więc wstałam, zjadłam tabletki, zrobiłam zastrzyk i poszłam spać dzięki temu jakoś wstałam o 4.45. Ale cały dzień nieprzytomna jestem....
Fajne info o tej odzieży ciążowej, będę się musiała wybrać
A powiedzcie mi jakie witaminy stosujecie od 13tc??
Ja od początku ciąży biorę Mama DHA premium +. Ma chyba największą dawkę DHA. Mam zagrożoną ciążę i te witaminy polecił mi doktor, mają kwas foliowy, magnez. Podobno są badania udowadniające, że suplementacja DHA zmiejsza ryzyko poronienia i wczesniejszego porodu. Niestety bierze się je dwa razy dziennie. Mnie po nich strasznie mdli. Zmieniłam sobie niedawno na malutkie tableteczki, które łyka się raz dziennie - Pregna plus. Cena wysoka, też mają DHA, ale o wiele mniej (chyba z trzy razy mniej). Niestety też nie doczytałam, że zamiast magnezu mają żelazo. Ja akurat mam w normie żelazo w przeciwieństwie do magnezu, więc i tak suplementuje magnez oddzielnie. Po kilku dniach też zauważyłam, że gorzej mnie mdli po nich. Od kilku dni już odstawiłam te witaminy. Poczekam, aż mdłości zmaleją i wrócę chyba do tych Mama DHA, bo podobno od drugiego trymestru zapotrzebowanie na te kwasy jest jeszcze większe. W poprzedniej ciąży nie brałam kompletnie nic. Jedynie na początku kwas foliowy. Myślę, że teraz taka killudniowa przerwa chyba nie zaszkodzi.