reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Nie jesteś jedyna. Ja też nie wymiotuję, co nie znaczy, że nie jest mi niedobrze ;) Jest sporo dziewczyn które mają podobnie :)

Haha :D To urocze <3

@kari21 - współczuję takich przygód ... oby dobrze się skończyło :)

Dziewczyny, a jak u Was z cerą? Bo u mnie między ustami a brodą, raz jeden pryszcz, raz drugi; raz lewej, raz z prawej ... normalnie jak miałam 15 lat to tak nie miałam ... zdarzały się pryszcze, przy okresie, raz w miesiącu, ale nie kurcze co kilka dni ... wrrr ;)
Ja nam różnie teraz ci powiem jeden dzien zjadła bym nie wiem sama co.. gotowane mi nie wchodzi mam tylko fazę na kanapki z szynka i majonezem to bym jadła..
ja z cera mam różnie zawsze miałam problemy trądzik blizny narazie nie widzę zmian ;)

reklama
Może na necie poszukaj jaka to może być nazwa ulicy. Kurde... Żeby takie problemy....
Pamiętam jak kupowałam leki w Czechach, to lekarka zapomniała w moim numerze pesel wpisać ostatnia cyfrę. Babka z apteki się zorientowała, ale sama ją dopisała i było spoko....

Witam wszystkie majowe mamy!
Też mam termin na 6 maja 2019r. Bardzo miło mi do Was dołączyć. Już mam jednego synka, teraz ma 4 lata. Jednak tamta ciąża to przy tej był raj, relaks i spa...
Zaczęłam 12 tydzień, a mdłości nie odpuszczają od rana do wieczora. Jednak najgorsza jest niestrawność, kilka godzin po jedzeniu puchnie mi żołądek, skręca się aż, strasznie boli od tego wzdęcia, czasami powoduje to aż wymioty. Stąd moje pytanie do Was - może macie też tak, że prawie wszystko powoduje wzdęcia? (Wszystko co smażone, pieczone nawet na odrobinie tłuszczu, większość warzyw, owoców). Mam nietolerancję laktozy, a teraz w ciąży przybrała jeszcze na sile. Już nie wiem czy ta niestrawność to napewno tylko ciąża, czy coś się niedobrego dzieje z układem pokarmowym. Za pozwoleniem ginekologa biorę espumisan i piję miętę. Może znacie jeszcze jakieś bezpieczne metody na podkręcanie trawienia?
Pij herbatki z rumianku i kopru włoskiego

Jezu dziewczyny nieszczescia ciag dalszy. Okazalo sie ze lekarz wypisal recepte z zastrzykami i progesteronem na moje imie i nazwisko ale date urodzenia i adres innej pacjentki i nie chca wydac mi recepty. Jestem zalamana, zostaly mi 3 zastrzyki, w uk nikt poza tym jednym lekarzem nie zgodzil sie mi wypisac clexane a on jest w uk tylko raz w miesiacu! W czym byl wlasnie w niedziele. Matko, co ja teraz zrobie?????
Kari współczuję ci tego dzisiejszego dnia i oby jutro wszystkie problemy sie same rozwiązały

Dziewczyny mialam taki ciezki dzien w pracy wielka dostawa i niby mam nie dzwigac ale bylam sama i mimo ze po kilka książek tylko bralam to i tak sie schylalam co chwile i pod koniec juz mnie brzuch bolal. Czekam juz z niecierpliwoscia na to l4 bo sie wykoncze

Zniewolona masakra :( dlatego ja od roku nie pracuje, od czerwca zeszlego roku ciagle w ciazy zagrozonej (czerwiec, sierpien, styczen i znow czerwiec jak zaszlam i teraz ostatnie om 26lipiec wiec 5 ciaza w ciagu roku) ale juz mi sie na mozg rzuca, kazdy dzien dniem swistaka.

reklama
Kari21 dzielna babka z Ciebie, mam nadzieję że dostaniesz te leki. Ja tez zbrzydlam. Eh te hormony. Ale u mnie to norma każda ciąża tak wyglądała. W drugim trymestrze się poprawiało. Ale za to piersi wracają do normy. Bo po KP trochę mi spadły rozmiarowo.

Do góry