reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Soniafka zazdroszcze Norwegii. Dlugo ta,pm mieszkasz?

Ann sprobuje sciagnac w ogole, najwyzej bede zmieniac bielizne, wy tez macie tyle sluzu?

reklama
Ja sie ciesze ze prenatalne zrobi mi gin w pl, tu chyba tak do tego wagi nie przywiazuja, dzis tez mowila mi ze nie widzi potrzeby bo jestem mloda nie pije, nie pale bla bla.

Ja mam w większosci tak normalnie, że nie czuje żadnej wilgoci. Jednak od co kilka dni mam taka większą ilość, że zdążę się martwić zanim zajrzę.
W DE właśnie też nie przekładają do tych badań uwagi. Uważają, że wiek (przed 35rokiem zycia) nie kwalifikuje do takich badań i nie robią. Wszystkie na własną rękę są raczej drogie. Niby czytałam, że są refundowane, ale raczej nie dla mnie. Pewnie dla jakiejś grupy pacjentek. W poprzedniej ciąży np miałam USG w 9tc a potem dopiero w 14 . Obowiązkowe badanie USG jest między 8tc,a 12tc.

Ostatnia edycja:
Ann no wlasnie ciekawe z czego to wynika? Z tego ze mniej dzieci rodzi sie chorych? Nie sadze...

Ja mam za to tyle sluzu, ze jak rano wstaje to ze mnie az leci, wiec biegne sprawdzac czy to nie krew, bo uczucie jak przy @.

Just no właśnie też nie wiem skąd takie zasady są. Ja tak właśnie mam ż tym dłużej ale tylko raz na kilka dni.

Cześć dziewczyny. Chyba nieśmiało do was dołączę. OM miałam 27.07, termin na początek maja, jednak dzidziuś wg usg młodszy o 6 dni. Termin wychodzi oni koło 6-8.05.
Na ostatniej wizycie byłam w piątek, dzidziuś miał 26mm serduszko pięknie biło, wg lekarza 9+1. To moja trzecia ciąża, dwie wcześniejsze straciłam na etapie 7-9 tc. Poronienia zatrzymane w związku z tym zero objawów że coś było nie tak.. Tym większy teraz mój strach. Kolejna wizyta dopiero 23.10. Tak bardzo bym chciała żeby tym razem się udało i było wszystko dobrze! Choć wczoraj mega bolały mnie plecy, trochę tak jak poprzednim razem, ale ból minął po godzinie więc mam nadzieję że jest okej. Objawów za wiele nie mam, piersi tylko czasem bolą i czasem mi niedobrze na myśl o jedzeniu, ale to tyle. Jeśli pozwolicie, chciałabym tu z wami zostać :)

reklama
Do góry