reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Just super wieści z wizyty. Aż już nie mogę się doczekać jutro swojej ale i tak pewnie mniej zobaczę bo ja jestem chyba z tydzień za toba? A co do infekcji. Nosisz jednorazowe wkładki higieniczne? Podobno od nich często robią się infekcje. Jeśli nosisz to może zrób tobie miesiąc test. Po wyłączeniu tej co masz, przestań nosić wkładki. Nos tylko bawełniana bieliznę i w nocy to najlepiej śpij bez majtek w samej koszuli nocnej, albo wygodnych luźnych spodenkach, tak by był przewiew wiesz gdzie. To moze pomoc.

reklama
Już po wizycie. Wszystko dobrze wyglada. Wg badania dzidzia starsza niż z om bo 10t+5 czyli termin na koniec kwietnia. Serduszko bije pięknie a maluszek macha rączkami. Lekarz włączył nawet przez chwile 3D także super. Dostałam skierowanie do na test genetyczny z krwi plus genetyczne usg nie wiem jak to się teraz w Polsce nazywa. Możliwe ze już za późno ale może zdążę zrobić. Zobaczymy. Skierowanie tylko ze względu na moja pierwsza ciąże z tripolodią.

Gratulacje z udanych wizyt dziewczyny!!!
Soniafka badanie prenatalne robi sie miedzy 11 a 14 tygodniem ciazy. Wiec dzwon i umawiaj sie ;-)

Już po wizycie. Wszystko dobrze wyglada. Wg badania dzidzia starsza niż z om bo 10t+5 czyli termin na koniec kwietnia. Serduszko bije pięknie a maluszek macha rączkami. Lekarz włączył nawet przez chwile 3D także super. Dostałam skierowanie do na test genetyczny z krwi plus genetyczne usg nie wiem jak to się teraz w Polsce nazywa. Możliwe ze już za późno ale może zdążę zrobić. Zobaczymy. Skierowanie tylko ze względu na moja pierwsza ciąże z tripolodią.
Super, że wszystko jest w porządku. Zazdroszczę widoku dzidziusia :biggrin2:

super oby tak dalej!

Magdzik, mam skierowanie do szpitala na to badanie. A je się robi wcześniej. Krew trzeba pobrać najlepiej koło 10-11 tygodnia i możliwe ze już nie będą mieli dla mnie terminu. W Norwegii nie ma typowego badania prenatalnego jakie robi się w Polsce.

Soniafka mamy chyba termin taki sam bo moj Kropek tez starszy niz z om [emoji4]

Ann no wlasnie przed ciaza nie nosilam wkladek w ogole, zaczelam przy pierwszej infekcji w ciazy bo tyle mialam sluzu, strasznie nie lubie wkladek [emoji53]

Soniafka jak jest w Norwegii to ja nie wiem :-) w Polsce takie badanie to badanie prenatalne miedzy 11-14 tyg sklada sie u nas z usg (ocenia sie tzw. przeziernosc karkowa NT) i pobrania krwii.

reklama
Just spróbuj zdjąć te wkładki. Albo może jakieś wielorazowe kup takie z samej bawełny bez materiału PUL. Najwyżej zmienisz sobie częściej bieliznę jak będziesz się źle czuła z zabrudzona, ale myślę że to może pomóc. Bo takie wkładki tylko blokują przepływ powietrza i koło się zamyka bo wytwarza się jeszcze więcej wydzieliny i stąd czas to są infekcje.

Sonia mam nadzieję, że znajdą dla ciebie szybko termin i zdążysz zrobić te badania.

Do góry