reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Sunmaggy nie oczekuj po to jesteśmy by się wspierać. Myśl o tym, że robisz to dla maleństwa. Te dni w szpitalu są tylko po to żeby mogli Ci pomóc. Chcą być pewni, że wyjdziesz i nie będzie strachu. Czytaj książki o macierzyństwie, potem może nie być czasu. Ja mam kilka o wychowaniu w poczekalni i nie ma kiedy zacząć. Jak dziec i zasnął to ja już nie mam siły na czytanie [emoji4]
A przypomnij mi z jakiego powodu miałaś krwawienie, mocne? Do środy nic nie badają, tylko masz leżeć tak?

Just nie dostałam. Ja wiem już czego się spodziewać. Ale ty mieszkasz w Szwajcarii wiesz może być trochę inaczej niż u mnie. Masz rozpiske kiedy masz wizyty? Ja mam wizyty jak sobie ustale z lekarzem, po każdej wstałam kolejną. Zazwyczaj co 4-5tygodni, nawet 6 mi proponował hehe. Dla mnie to był szok bo w Polsce chodziłam co 3 tygodnie ale też za każdą placilam prywatnie. Potem jakoś w końcówce przychodziła na ctg ale nie pamiętam co ile miałam wizyty. Chyba tylko 3 ctg miałam.

reklama
Co myslicie zeby zrobic liste z terminami porodu? Ja ciagle zapominam kto kiedy. A bliżej maja to będzie można tylko zajrzeć do listy i zerknąć. Jeśli chcecie to moge ja napisać i zawsze można edytować.

Hej kochane czytam was w miare na bierzaco. Stres nie opuszcza wiec srednio co 2-3 dni musze sprawdzac detektorem bicie serca, tak to juz jest po przejsciach chyba :( nastepna wizyta w niedziele a potem juz musze czekac do 1 listopada na 13tyg usg. Niech czas biegnie szybciej bo strasznie mi sie dluzy.

Co myslicie zeby zrobic liste z terminami porodu? Ja ciagle zapominam kto kiedy. A bliżej maja to będzie można tylko zajrzeć do listy i zerknąć. Jeśli chcecie to moge ja napisać i zawsze można edytować.
Super pomysl;)

Hej kochane czytam was w miare na bierzaco. Stres nie opuszcza wiec srednio co 2-3 dni musze sprawdzac detektorem bicie serca, tak to juz jest po przejsciach chyba :( nastepna wizyta w niedziele a potem juz musze czekac do 1 listopada na 13tyg usg. Niech czas biegnie szybciej bo strasznie mi sie dluzy.
Oj to chyba każda z nas ne może się doczekać kolejnej wizyty ;) ja mam druga wizytę jutro i juz siedze jak na szpilkach. A kolejna później pewnie za miesiac

Ann nie tylko wizyty. Dostalam rozpiske na wszystkie wizyty co 4 tyg i tez nawet ktg, pierwsze mam na 04/02 i potem co dwa tyg do konca [emoji15]

Opisalam wizyte w watku i mam piekne zdjecie [emoji4]

reklama
Do góry