reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Rossiczka ale zeby tak szybko? [emoji4]

Zola ale nie ma mozliwosci zeby nie znalezc tetna, jak wie sie gdzie go szukac. Pozniej juz jak dziecko jest wieksze i zmienia polozenie to jest ciezej, ale na tym etapie i tak do 20 tc spokojnie jest do znalezienia.
Tzn ja nie mialam problemu w pierwszej ciazy. Teraz zobaczymy, ale wydaje mi sie ze i bez problemu.

reklama
Szara cały dzień o Tobie myślę, kurcze mam nadzieje ze ta beta jutro będzie wyższa niż ostatnio. Bardzo mocno trzymam kciuki.

My dziś powiedzieliśmy moim rodzica, a właściwie nie zdążyliśmy my bo pierwsza pochwaliła się Marika. No dziadkowie nie mogli uwierzyć

Ann nie czuje. Ale zrobilam szybki przeglad i wyczytalam ze do 14 tyg macica jest schowana za wzgorkiem lonowym i dopiero ok 16 tyg jest wyczuwalna. Tak samo jak niemozliwe jest wyczucie ruchow dziecka ponizej 16 tyg

Ale dajecie laski, nie dam rady was ogarniac i wszystkiego czytac, wiec postaram sie tak chociaz w miare.
My powiedzielismy rodzinie, mamy 8tc.
Detektora nie mialam i nie planuje kupowac ;)
Szara trzymam kciuki za was nie denerwuj sie za duzo bo to tez malenstwu szkodzi

@Ann_ ja tam wole sie nie macac, żeby czegos nie uszkodzic.

Ja mam tego cholornego polipa, który podkrwawia, wiecie ile mi to nerwow zżera za każdym razem gdy pojawia sie plamienie, mysle czy to na pewno ten polip...strach za kazdym razem

@xszaracodziennosc sprobuj sie uspokoic, zrob jutro bete, tylko w tym samym labolatorium co poprzednio. Na pewne rzeczy nie mamy wplywu pamietaj o tym. Glowa do góry.
Ale co boisz się dotykać brzucha?

No ja tez jestem ciekawa, tym bardziej, ze zawsze mowil, ze nie chce rodzenstwa jak sie pytalismy...Do tej pory tylko on, pierwsze dziecko w rodzinie. Zobaczymy..My tez jestesmy w podobnym wieku, ja w listopadzie 32.
Ja 32 w styczniu, nasz syn tez jedyny wnusio w rodzinie mojej i meza wiec taki rodzynek i tez mowi ze nie chce rodzenstwa ale szczerze ja mam 2 siostry i nie wyobrazam sobie zeby ich nie bylo i tez chcialam zawsze zeby on nie zostal sam jak nas zabraknie

@made mysmy jeszcze nie mowili i sama nie wiem kiedy bedzie ten wlasciwy moment, na pewno chce zaczekac do prenatalnych, zeby chociaż ten graniczny 12 tydzien minal, ale czy powiemy mu tak wczesnie nie wiem...
Chcialabym go jakos przygotowac, podobno sa takie bajeczki opowiadające o tym jak sie pojawia nowe dziecko...Nie wiem czy Chylinska czegos podobnego nie pisala.

reklama
W pierwszej ciazy mialam angelsounds i teraz tez ten zamowilam [emoji4]

Ann nie probowalam, ale zaraz jak skoncze tlumaczenia to sprawdze. Zastanawialam sie dzis dokad mam macice, bo brzuch mam taki jak z Marcelem w 5msc, nie wiem czy to wode mi organizm zatrzymuje?
A ja mam właśnie płaski, tzn taki sam jak przed ciąża. A pamiętam że w drugiej ciąży pierwsze zdjęcie zrobiłam jakoś w 11tc i już było coś widać.

Do góry